*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 gewoontes die je dik maken

0

Er zijn gewoontes die je dik maken. Hiervan herinneren we ons dat we te veel koffie dronken, ’s nachts ontbijt, stress en snacks overslaan. Hier is alles wat je niet moet doen.

Wat zijn dan de slechtste gewoonten waardoor je dik wordt?

1. Maaltijden overslaan. Er wordt vaak gedacht dat vasten een veilige strategie is om af te vallen. Het boemerangeffect ligt echter altijd op de loer: lunch overslaan, in feite riskeer je zo lang hongerig te eten dat je je eetlust en dus ook de calorieën die je neemt niet onder controle kunt houden. Bovendien kan het overslaan van maaltijden ook nadelige gevolgen hebben voor de werking van het metabolisme.

2. Kies de verkeerde snacks. Aan de tafel let je op alles en dan om de honger te stoppen gedurende de dag dat je jezelf een zonde van gulzigheid toestaat? Dit is ook een klassieke fout en dat kan de prijs duur zijn: crackers of, erger nog, chips en snacks lijken in feite helemaal onschuldig te zijn maar in plaats daarvan zijn ze calorierijk voedsel dat de naald van de weegschaal raakt, zelfs als het matig wordt geconsumeerd.

3. Eet altijd van huis weg. Zelfs eten aan de bar of in het restaurant is vaak een gevaarlijke gewoonte voor de lijn. Zelfs als u van plan bent om alleen gezonde en gezonde gerechten te kiezen, kunt u in de meeste gevallen niet weten hoe het voedsel wordt gekookt, vaak te gekruid.

4. Combineer koolhydraten. Een andere veel voorkomende fout is het maken van een verkeerde combinatie van voedingsmiddelen. In dezelfde maaltijd, bijvoorbeeld, moet je verschillende koolhydraten niet combineren: een eerste moet daarom niet vergezeld worden van brood of zelfs met aardappelen.

5. Vermijd ontbijt. Een andere slechte gewoonte van de lijn is om het ontbijt in de ochtend over te slaan. In feite is het risico om honger te hebben tijdens de lunch, maar ook om het metabolisme gevaarlijk te vertragen.

6. Gebruik voedsel als antistress. Nerveuze honger is de grootste vijand van de lijn. Sterker nog, vaak zonder het te beseffen hebben we de neiging om te eten van verveling, nervositeit of om een troost te vinden. De calorieën die op deze manier worden ingenomen, zijn echter echt uit de hand gelopen en daarom erg gevaarlijk.

7. Overdrijven met specerijen. Aandacht ook voor de klassieke kruiderijen. Het consumeren van een eenvoudige salade is geen lichte keuze, sterker nog, als je het gebruik van olie of sauzen niet onder controle houdt, vaak erg calorierijk.

8. Consumeer alcohol. Een andere bedreiging voor de lijn zijn alcoholische dranken waarvan de calorie-inname vaak wordt onderschat. Een enkele cocktail kan bijvoorbeeld tot 800 calorieën bevatten. Voor een aperitief na het diner of een aperitief met vrienden is het dan beter om te kiezen voor wijn, maar dit is beperkt tot één glas, aangezien het gemiddeld ongeveer 250 calorieën bevat.

9. Ontbijt altijd aan de bar. Een andere klassieke fout is de gewoonte om aan de bar met croissant en cappuccino te ontbijten: als het waar is dat wat we vroeg in de ochtend eten een goede kans heeft om overdag goed verzorgd te worden, dan moet de ontbijtbar een uitzondering zijn op regel. Beter om te kiezen voor een gezonde maaltijd, gebaseerd op ontbijtgranen of een toastje met een sluier van jam.

10. Sedentaire levensstijl. Tot slot, als u de balans probeert te beheersen, is het goed om de sedentaire levensstijl niet te onderschatten. Zelfs zonder je in te schrijven in de sportschool of te sporten, kun je nog steeds proberen de sedentaire levensstijl te stoppen: misschien kiezen om te voet te gaan en zonder hulpmiddelen te gebruiken of de trap boven de lift te verkiezen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close