*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 kalmerende rekoefeningen om voetpijn te verlichten

0

De pijn in de voeten kan verschillende oorzaken hebben en kan bovendien leiden tot ongemak en pijn in de knieën, heupen, enkels en zelfs de nek. Daarom is het essentieel om op tijd voor de voeten te zorgen, vooral als  ze al strak of pijnlijk aanvoelen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat lopen een van de beste manieren is om de voeten te strekken, want als we een stap zetten, voltooit de voet een volledig bewegingsbereik. De hiel maakt namelijk contact met de grond waardoor de voet met de tenen omhoog gaat.
Bovendien versterken flexibiliteits- en weerstandsoefeningen de voet met succes en bieden ze tal van voordelen voor de algemene gezondheid van het lichaam. Indien regelmatig geoefend, versterken en rekken de spieren, pezen en ligamenten in de voet en kunnen helpen om de gehele voet optimaal te ondersteunen.

Een ervaren podoloog zal altijd een aantal nuttige rekoefeningen voorstellen om u te helpen uw voetenproblemen te verlichten. Enkele van de meest effectieve rekoefeningen zijn het optillen van één been terwijl u in een stoel zit, de enkel een paar keer draaien en vervolgens van richting veranderen.

U moet ook op één voet achteruit gaan staan ​​en de hiel langzaam optillen om deze uit te rekken, om de voetzool te versterken.

Bovendien is het strekken van de voeten een uitstekende manier om blessures te voorkomen.
De volgende kalmerende oefeningen stimuleren de bloedsomloop naar de voeten en spoelen ze uit met vers zuurstofrijk bloed om gifstoffen en overtollig water te verwijderen. Ze verbeteren ook de flexibiliteit van de enkels en tenen en laten de strakheid in de fascia van de voet los.

Voor het beste resultaat, oefen deze rekoefeningen dagelijks:

1. Staande teenrek | 20 sec

Ga op een mat staan, til de rechtervoet op, buig de tenen naar achteren en plaats dan de bal van je voet op de mat. Druk zachtjes en houd 20 seconden vast.

2. Knielende enkel stretch | 20 sec

Begin met knielen op de handen en knieën in een tafelbladpositie. Breng de benen samen, plaats de heupen op de hielen. Breng de borst omhoog en plaats de handen op de vloer achter u. Leun vervolgens achterover in uw handpalmen om een rek te voelen en houd deze 20 seconden vast.

3. Teen Squat | 20 sec

Ga voorover staan met je voeten tegen elkaar. Plaats de vingertoppen op de grond voor je, til de hielen op, buig de knieën en laat de heupen op je hielen zakken. Houd 20 seconden vast.

4. Aanwijzen en buigen | 10 herhalingen per richting

Ga op de grond zitten met de benen recht voor je, wijs de voeten en tenen naar beneden en buig dan beide voeten en tenen terug naar de schenen.

5. Voetgebed | 10 herhalingen

Ga zitten met de benen recht voor u en de voeten gebogen. Draai vervolgens de voeten naar binnen, breng de zolen samen om elkaar aan te raken en houd ze 3 seconden vast. Laat los en draai de zolen naar voren.

6. Toe Spread | 5 herhalingen

Begin met de benen recht voor je uit, buig de voeten, spreid de tenen zo breed als je kunt, scheid ze en houd ze vast voor een telling van 3. Ontspan ze.

7. Toe Scrunch and Spread | 5 herhalingen

Ga op de grond zitten met de benen recht voor je uit, knak je tenen op, houd een telling van 3, strek ze breed en houd nog 3 tellen vast.

8. Rek aan binnenzijde enkel 10 herhalingen

Begin in een zittende positie, met de benen recht voor je uit met de voeten gebogen. Draai de voeten naar buiten, houd enkele seconden vast en laat los, waarbij de voetzolen weer naar voren worden gedraaid.

9. Teenkrullen | 5 herhalingen

Begin in een zittende positie, met de benen recht voor u en de voeten ontspannen. Knijp de tenen op, houd 3 tellen vast en laat los.

10. Staande teenkrul | 20 sec

Ga staan, pak de rechtervoet op, krul de tenen en plaats de toppen van de tenen op de mat. Houd zachtjes ingedrukt gedurende 20 seconden.

Bronnen:

www.michiganfootandankle.com
www.paleoplan.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close