*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 kritische tekenen van leverziekte

0

De lever is het grootste interne orgaan in het menselijk lichaam. Het is belangrijk voor het produceren van eiwitten en het stollen van ons bloed en het metaboliseren van cholesterol en suiker, naast een aantal andere vitale processen. Een aantal dingen kan bijdragen aan een ongezonde lever en uiteindelijk een leveraandoening, waaronder overmatig gebruik van sommige voorgeschreven medicijnen, Hepatitis A, B, C, D en E en ijzerstapeling. Maar volgens Medicine Net is alcoholmisbruik de belangrijkste oorzaak van leverziekte in Noord-Amerika.
Er zijn een aantal tekenen om op te letten voor welk signaal leverziekte. Als een van de volgende situaties op u van toepassing is, maak dan een afspraak met uw arts. Er zijn een aantal eenvoudige tests die kunnen vaststellen of uw lever gezond is of niet.

1) Vermoeidheid en zwakte. RM Healthy legt uit dat vermoeidheid het meest voorkomende symptoom is van mensen met een leveraandoening. Vermoeidheid kan zowel een fysiek als een mentaal probleem zijn, dus u moet regelmatig een arts raadplegen als u zich regelmatig moe voelt, zelfs als u geen van de andere symptomen op deze lijst ervaart.

2) Ongewone kleuring in uw urine of ontlasting. Let op wat je op het toilet doorgeeft – als je ontlasting ongewoon bleek, bloederig of teerkleurig is of als je urine donker is, kan dit een teken zijn van leverproblemen.

3) Gastro-intestinale problemen. Volgens WebMD kan dit misselijkheid, braken of diarree omvatten, evenals verlies van eetlust en gewichtsverlies.

4) Blauwe plekken. De lever produceert eiwitten die nodig zijn om ons bloedstolsel te helpen, en omdat dit proces wordt belemmerd bij mensen met leverschade, zijn ze meer vatbaar voor blauwe plekken en overmatig bloeden.

5) Buikpijn. Pijn in de rechterbovenkant van de buik, waar de lever zich bevindt, wordt vaak veroorzaakt door een ontsteking van de lever.

6) Zwelling. Vochtretentie is een veel voorkomend symptoom van leverschade en veroorzaakt vaak merkbare zwelling in de buik of de benen en enkels, legt Liver Support uit.

7) Verwarring. Dit kan ook een slecht beoordelingsvermogen of concentratieproblemen omvatten.

8) Huidverkleuring. Donkere vlekken op de huid van je nek of onder je armen kunnen volgens WebMD een teken zijn van leververvetting.

9) Geel wordende huid en ogen. De Mayo Clinic legt uit dat geelzucht zowel de huid als de ogen beïnvloedt. Geelzucht wordt veroorzaakt doordat de lever geen bilirubine meer kan verwerken, een geelachtig afvalproduct in het lichaam.

10) Jeuk. Leverondersteuning legt uit dat dit kan worden veroorzaakt door een galstof die zich ophoopt in de bloedbaan wanneer de lever niet goed genoeg werkt om er vanaf te komen.

Hoe eerder een leverziekte wordt geïdentificeerd, hoe gemakkelijker het is om de schade ongedaan te maken, de ziekte te genezen of op zijn minst te voorkomen dat het verergert. Zelfs voordat u een leveraandoening heeft, kunt u schade aan uw lever aanrichten door levensstijl en voedingsgewoonten. Het is echter gemakkelijk om voor je lever te zorgen – stop met roken, matig je alcoholinname en eet een gezond, uitgebalanceerd dieet. Als u een van de bovenstaande symptomen voor een langere periode heeft, raadpleeg dan uw arts voor een controle.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close