*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 manieren om stiekem dagelijks gewicht te verliezen!

0

Aankomen is een van de meest irritante dingen in een persoon’s leven. Waarom vechten we hier niet tegen? Wij hebben 10 stiekeme manieren gevonden die je kunnen helpen met gewicht te verliezen.

1. Vermijd sauzen
Als je bezig bent met gewichtsverlies kan het schrappen van je specerijen enorm helpen. Neem bijvoorbeeld mayonaise. Wil je het alsnog gebruiken beperk het gebruik dan tot een eetlepel, dit bevat namelijk al 94 calorieën. Hetzelfde geldt voor romige salade dressing.

Ketchup zit vol suiker en suiker slaat weer om in vet. Dit geld ook voor jam soorten, pudding en stroop, een gezondere vervanging hiervoor is ongezoet appelmoes. Probeer deze producten te vermijden en zoek vervangers. De betere keuzes zijn salsa’s, hete saus, mosterd en chutneys. Zelfs bepaalde marinades om vlees mee te marineren bevatten veel suikers. Zelfs guacamole en humus zijn gezonder en hebben minder calorieën dan mayonaise en romige dressing.

2. Verklein je porties
De grote van je portie kan één van de factoren zijn van je overgewicht. Het is moeilijk om te bepalen hoeveel calorieën je eet tijdens het eten van een warme maaltijd. Probeer groenten en fruit te beperken tot de grote van een tennisbal. Als je vlees eet probeer dan 2 tot 3 ons te eten ongeveer de grote van een pakje kaarten.

Het bepalen van je porties is belangrijk. Hiermee kan je je calorie beperking bepalen. Bij het eten van te grote porties eet je teveel calorieën ongeacht of je een gezond eet.

3. Super maaltijden die passen bij je doelen
Hoe verleidelijk het ook is om steeds maar bij te bestellen vooral als je naar je favorite fast food restaurant gaat. Je kunt steeds drinken bij vullen. Helaas is dit niet goed voor de calorieën dit zijn namelijk de verborgen calorieën waar je niet bij stil staat.

Je hebt niet door dat je calorieën naar binnen werkt omdat je drinkt. Het vult je maag niet maar je komt er wel door aan. Ook koffie is net zo slecht als frisdranken. Een grote mokka koffie kan soms wel oplopen tot 400 calorieën. Vergeet ook de smoothies en de shakes niet deze bevatten ook veel calorieën. Het beste is om water te drinken dit kan je eindeloos drinken en bevat 0 calorieën.

4. Eet zo natuurlijk mogelijk, geen bewerkt voedsel
Rauwe voedingsmiddelen bevatten meer voedingsstoffen en weinig calorieën. Bijvoorbeeld een banaan bevat 105 calorieën maar als je bananenchips maak dan bevat het 147 calorieën. Vaak wordt er voor de bananenchips gekozen tijdens een filmpje kijken maar dit is kleiner en bevat meer calorieën dan een banaan.

Je hoeft natuurlijk niet alles rauw te eten. Echter als je een vergelijking moet maken: eet je liever een paar rauwe wortelen of selderij dan een zak chips. Het eten van rauw voedsel laat ons lichaam ook extra werken. Je lichaam moet dan moeite doen om het te verbranden waardoor je weer calorieën verbrand.

5. Blijf sporten
Wist je dat spieren vet verbranden, zelfs als je ze niet gebruikt. Ja werkelijk iedere spier in je lichaam zorgt voor vetverbranding. Dus het verhogen van je spiermassa zal zorgen voor nog meer verbranding van vet.

Er wordt vaak gedacht dat je veel cardio moet doen om af te vallen. Het tegendeel is waar. Probeer een goede balans te vinden tussen cardio en fitness. De spieropbouw in je lichaam is belangrijk. Immers iemand met veel spieren verliest meer calorieën met iets optillen dan iemand met weinig spieren, simpelweg omdat ze meer spierweefsel bezitten.

6. Wissel bijgerecht
Ook hier kan je een eigen invulling aan geven. Ik heb het niet over de extra bijgerechten maar over de standaard bijgerechten die we eten. Als je een hamburger menu eet dan zit daar altijd patat bij. Probeer deze dan te wisselen met een ander minder calorie rijke bijgerecht. Zoals een salade met weinig dressing of een bordje groenten.

Bij ontbijt gerechten kan je ervoor kiezen om in plaats van pannenkoeken fruit te kiezen met een simpele sandwich. Door kleine aanpassingen te maken op je maaltijden zal je zien dat je calorie inname minder wordt.

7. Stop met “dieet” producten
Dieet producten zijn soms erg calorie rijk. Vaak zijn de vervangende producten die in het dieet voedsel zit vol suikers en dat wordt goed gepraat want er zit geen vet in. Ontbijt repen, granola repen en ontbijt vlokken zijn net zo erg.

Heel veel light producten zijn ook slecht voor de gezondheid. Deze worden gezoet met kunstmatige zoetstoffen. Dit is slecht voor de gezondheid. Je kunt beter magere yoghurt nemen en fruit erdoorheen doen. Ook light dranken/sappen zijn slecht voor je calorie inname.

8. Gebruik minder olie en boter
De truc om zo min mogelijk vet of boter te gebruiken is een goede anti aanbak pan hebben. Investeer hier in en gebruik dan een houten of plastic lepel. Als je een goede pan hebt kan je met een druppel olie een hele maaltijd maken. Je groenten en vlees heeft dan geen extra vet of olie nodig.

In plaats van een druppel olie kan je ook een olijf olie spray kopen. 1 keer sprayen in de pan en je hebt voldoende, hierdoor kom je niet in de verleiding om meer olie te gebruiken. Sauter de groenten en je zult merken dat je calorie inname veel minder zal zijn.

9. Stop met alcohol drinken
Dit is een lastige voor veel mensen. Het blijft feit dat door alcohol te drinken je veel calorieën binnen krijgt. Het is het beste om te plannen wanneer je wat gaat drinken, bijvoorbeeld in het weekend of op een verjaardag.

Als je alcohol drinkt dan is het ene drankje wat calorie rijker dan de andere. Men zegt dat het drinken van droge wijn het minste calorieën en suiker bevat. Probeer bier en likeurtjes te vermijden, net zoals whisky. De mix drankjes met soda zijn beter dan de mix drankjes met sapjes of cola.

10. Eet bewust
Eten als je tv kijkt of een boek leest zorgt ervoor dat je teveel eet. Je bent je niet bewust van wat je precies eet en hoeveel je precies eet. Je bent ook niet bevredigd want je hebt niet bewust gegeten.

Als je eet met een partner of vriend en bewust bent van het eten dan smaakt het beter en voel je je achteraf voldaan. Je bent dan bewust met je maaltijd bezig en door het praten met iemand eet je langzamer. Studies laten zien dat als je voor de tv eet je 25% meer kans krijgt op overgewicht. Dus vind een maatje en geniet van je maaltijd en je lichaam zal blij met je zijn.

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close