*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 Overheerlijke Etenswaren Die Je Ook Nog Eens Slimmer Maken!

0

Kan dat, slimmer worden door bepaalde dingen te eten? Het antwoord is ja en nee. Oké, je zal er niet gelijk een Einstein van worden, maar het zal het je denkvermogen wel aanzienlijk verbeteren. Want denk er eens over na: hoe alert voel jij je nog na het eten van een lekkere vette zak patat, chips of een heerlijke gevulde donut? Juist. Je hersenen zullen veel beter presteren wanneer zij gezonde vetten, vezels, proteïnen, vitaminen en antioxidanten binnenkrijgen. Dus wil je je brein een boost geven? Bekijk dan hieronder 10 etenswaren die je slimmer maken!

1. Chocolade

Goed nieuws voor fans van chocolade: het kan je slimmer maken! Uit een onderzoek dat in het tijdschrift Neurologie werd gepubliceerd, bleek dat het drinken van twee bekers warme chocolade per dag, gedurende 30 dagen, bevorderlijk was voor het geheugen en de bloedtoevoer naar de hersenen bij oudere mensen met doorbloedingsproblemen. Ook versterkt pure chocolade de concentratie en de reactiesnelheid. Het barst van de antioxidanten en bevat cafeïne. Dus pak nog een reep en eet je slim!

2. Cafeïne

Jammer genoeg is een geen magisch middeltje om je IQ aanzienlijk te verhogen, maar bepaalde stoffen, zoals cafeïne, kunnen je wel helpen om je meer te laten focussen. Cafeïne vind je in koffie, chocolade en bepaalde medicatie. Dit maakt dat je je wakkerder voelt, maar het effect is helaas al na een paar uur uitgewerkt.

3. Noten

Noten en zaden zijn een goede bron van het antioxidant vitamine E, dit zorgt ervoor dat je hersenfuncties in mindere mate afnemen met het verouderen. Suiker zal je weliswaar een snellere dosis energie geven, maar dat duurt niet lang. Door die lege calorieën te verwisselen met wat gezonde vetten zul je profiteren van langdurige energie en een verbeterd denkvermogen. Zorg ervoor dat je jezelf beperkt tot één of twee handen noten per dag, want teveel van het goede is ook niet goed. Niet alle noten zijn hetzelfde.

4. Groene thee drinken maakt slimmer

Groene thee is, na kruidenthee, één van de oudste theesoorten die we kennen. Uit recent onderzoek van onderzoeker Yun Bai komen diverse aanwijzingen naar voren dat groene thee invloed heeft op de mechanisme in onze hersenen. Voornamelijk één bepaald chemisch stofje (een antioxidant) uit groene thee zorgt hiervoor. De onderzoekers denken dat het stofje ingrijpt op de vorming van neurocellen wat helpt bij het functioneren van ons brein. Dit zou ten goede komen van ons geheugen, leervermogen en een bijdrage leveren aan het begrijpen van complexe dagelijkse handelingen.

5. Bosbessen

In bessen bevindt zich de plantaardige chemische stof die anthocyanine heet. Anthocyanine beschermt de hersenen tegen een aantal problemen, het verminderd bijvoorbeeld de kans op de ziekte van Parkinson en beschermt het brein tegen stress en ziekten als Alzheimer en dementie. Ook bevorderd het eten van bessen de geheugenvaardigheid en zorgt voor een betere motoriek. Neem in plaats van een slagroomtaartje of een rijstevlaai een rode bessenvlaai of een aardbeienvlaai. De vlaaien zelf zijn natuurlijk niet goed voor de lijn, maar gebak met bessen is veel beter dan bijvoorbeeld een mokkapunt. Er zijn vele kant en klare yoghurts met allerlei soorten bessen en aardbeien te koop.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close