*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 Redenen waarom je niet afvalt.

0

Redenen waarom je niet afvalt.

Hoe goed je ook je best doet om af te vallen, meestal bereik je een punt dat je stilstaat, of het lukt gewoon niet, wat je ook probeert. Bekijk de volgende mogelijke redenen waarom je niet afvalt. Wellicht vindt je een reden die voor je opgaat.

1. Misschien verlies je niet meteen gewicht, maar centimeters

Vooral als je meer gaat sporten kan de weegschaal wel eens de verkeerde kant gaan uitwijzen. Maar eigenlijk kan dit een goede zaak zijn, spieren zijn zwaarder dan vet, en waarschijnlijk ben je nu je vet aan het verbranden en je spieren aan het opbouwen.

In dit geval, dus gewoon doorgaan.

2. U houdt niet goed bij wat je eet

Vaak heeft men er geen idee van wat je allemaal eet op een dag, sommigen hebben er dan ook heel veel baat bij om een eet-dagboek bij te houden, of een fotoboek van alles wat je tijdens de dag hebt gegeten. Soms sta je er verstelt van. Op die manier krijg je meer controle.

3. U eet misschien niet voldoende eiwitten.

Eiwit is de belangrijkste voedingsstof voor het verliezen van gewicht. Het kan ook het hunkeren naar tussendoortjes sterk verminderen. Dit komt gedeeltelijk door de eetlust-regulerende hormonen zoals ghreline. Zorg dat je vooral bij het ontbijt voldoende eiwitten inneemt.

4. U eet teveel calorieën

Dat is de meest voorkomende oorzaak van het niet afvallen. Mensen onderschatten vaak hun calorieën inname rijkelijk. Je denkt misschien dat dit niet op u van toepassing is, maat een studie toont aan dat de mensen de calorie-inname aanzienlijk onderschatten. Ook in dit geval is een lijstje bijhouden een goed middel om de controle over de calorieën te krijgen.

5. U eet misschien zeer snel en veel (gezonde voeding)

Het snel grote hoeveelheden gezonde voeding verslinden is een vaak optredend probleem bij mensen die een dieet volgen. Zelf al is het eten gezond, dan nog is het steeds eten, en heb je steeds de calorieën. De inspanningen van een ganse week kunnen zo weer teniet worden gedaan door één enkele eet aanval.

6. Je drinkt nog steeds gesuikerde frisdranken

Suikerhoudende dranken zijn de ergste oorzaak van niet afvallen. Onze hersenen reageren niet op de suikers die we via dranken innemen, op dezelfde manier als in vaste voeding.

Na suikers via drank in te nemen blijf je evenveel eten.

7. Je slaapt misschien niet genoeg

Goed slapen is een van de belangrijkste dingen om te overwegen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid, evenals uw gewicht.

Studies tonen aan dat een slechte nachtrust een van de grootste risicofactoren voor obesitas is. Volwassenen en kinderen met een slechte nachtrust hebben een 55% tot 89% grotere kans op zwaarlijvigheid.

8. Je eet te vaak

Het is een mythe dat veel kleine maaltijden per dag beter zijn om de stofwisseling te verhogen en gewicht te verliezen. Uit studies blijkt zelfs dat maaltijdfrequentie weinig of geen effect op vetverbranding of gewichtsverlies hebben.

Gezonde voeding wordt dan moeilijker omdat je er de ganse dag mee bezig bent, en je wordt het snel beu.

9. Je drinkt niet voldoende water.

Water drinken kan je veel helpen, dat is alom bekend. Water drinken voor elke maaltijd kan dit nog verhogen tot 44% extra gewichtsverlies.

10. Je drinkt teveel alcohol

Alcohol bevat niet alleen zeer veel calorieën, het zorgt er ook voor dat we sneller onze voornemens aan de kant gaan schuiven. Dus als je wilt afvallen vermijdt dan alcohol.

Boven alles bedenk “elk pondje gaat door het mondje”

Bron: authoritynutricion.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close