*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


10 super eenvoudige oefeningen om losse armen steviger te maken en (arm)vet te verliezen

0

Ah, zomer. Iedereen kijkt er naar uit het hele jaar door – het is wanneer je eindelijk al die kleding met lange mouwen kunt opbergen en pronken met je getrainde armen. Tenminste, als je het geluk hebt om getrainde armen in de eerste plaats te hebben. Wat gebeurt er als je dat niet doet? Wel, je zit vast in het maken van excuses voor je ongewoon warm uitziende outfit in 80 graden weer omdat je bang bent dat mensen je arm zullen zien flappen.

Maar maak je geen zorgen – er is nog tijd totdat het weer echt heet wordt en je nog steeds van die “bingovleugels” af kunt komen, zoals mensen ze noemen, vóór de dag van het letterlijke oordeel. Hier zijn 10 eenvoudige armoefeningen die helpen om die armen strakker te maken.

1. Push-up

De push-up is een go-to voor workoutfanaten, en om een goede reden. Het verbetert niet alleen je houding en helpt je met je borstkas en buikspieren, het geeft ook je armen aanzienlijk meer kracht. Voel je vrij om de gemakkelijkere versie van deze oefening te doen door je knieën op de grond te laten rusten – de armbeweging is wat van belang is voor jouw specifieke behoeften hier.

2. Push up en zijplank

Deze iets meer rustgevende variant van de push-up, aanbevolen door Jeanette Jenkins op de Huffington Post, is geweldig voor je armen, omdat je er op kunt concentreren in plaats van je buikspieren of borst. Tussen elke push-up – of elke set push-ups – draai je je lichaam naar buiten, terwijl je jezelf op één arm houdt terwijl je met de andere naar boven reikt. Keer dan terug naar uw startpositie.

3. Triceps dip

Deze is geweldig om buitenshuis te doen, bijvoorbeeld tussen hardloopwedstrijden. Gebruik je armen als je enige steun, laat je naar beneden zakken met je benen uitgestrekt voor je en trek jezelf vervolgens weer omhoog – zonder je benen te bewegen.

4. Gebogen over de rij

Voor meer ervaren gymbezoekers, deze barbell-oefening bestaat uit het omhoog trekken van gewichten vanuit een gebogen positie, zoals op de foto hierboven. Zorg ervoor dat uw rug recht is, omdat een gebogen rug tijdens dergelijke oefeningen zeer schadelijk kan zijn voor uw wervelkolom.

5. Triceps-extensie

Best Health beveelt deze aan: houd een gewicht achter je, trek het omhoog door je armen boven je hoofd uit te strekken. Je kunt het ene uiteinde van het gewicht houden, of het midden.

6. Triceps terugslag

Met een gebogen rug, begin met het vasthouden van gewichten dicht bij je borst met gebogen armen en rek ze vervolgens naar achteren in een snelle, gecontroleerde beweging.

7. Ondersteboven “namaste”

Een iets uitdagender soort stretch, dit is een poging om je handen achter je hoofd te slaan. Als je kunt, is het beter om je handpalmen volledig aan te raken. Probeer je handen verder naar beneden te brengen achter je hoofd – maar doe jezelf geen pijn!

8. Armrotatie

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste oefening – strek gewoon je armen langs je lichaam en draai ze in kleine cirkels. Het is ook een geweldige kleine training voor je rug.

9. Schaar

Begin met je armen uitgestrekt, breng ze dan samen, met de ene arm over de andere, dan de andere kant op. Je kunt hiervoor gewichten gebruiken of het met lege handen doen, afhankelijk van hoe sterk je armen al zijn.

10. Cobra pose

Yoga-houdingen zijn over het algemeen uitstekend voor het versterken van je spieren en het krijgen van een slanker lichaam. De cobra-pose is een van de beste voor zover het bovenarmen betreft, omdat het betekent dat je het grootste deel van je lichaam bij hen moet houden. Zorg ervoor dat je je uitrekt voordat je deze houding aanneemt en blijf ademen.

Heb je andere goede bovenarmtrainingen? Laat het ons weten in de comments en zorg ervoor dat je deze lijst deelt op Facebook!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close