Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


16 Activiteiten om vet over je hele lichaam te verbranden

0

Afvallen is een doel dat veel mensen voor ogen hebben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vet verbranden dat je lichaam heeft opgeslagen, vergt vastberadenheid en discipline. Naast een gezonde eetpatroon en regelmatige beweging natuurlijk.

Veel mensen denken dat één van de laatste twee al voldoende is, maar dat is zeker niet waar. Om vet te verbranden, moet je zweten en veel ook. Aerobics en andere oefeningen waarvan je hartslag omhoog gaat, zijn goed. Krachttraining door gewichtheffen en oefeningen met elastieken werken ook goed, maar met het opbouwen van spieren verbrand je meer calorieën dan vet.

Om vet te verbranden, kan je niet slechts een deel van het lichaam trainen: je moet je hele lichaam trainen om te zorgen dat het vet op de diverse plekken verdwijnt. Dat wordt door veel mensen als een hele opgave gezien. Gelukkig hebben wij het voorwerk al voor jou gedaan en hebben een lijst samengesteld met de activiteiten die je kan doen om vet over je gehele lichaam te verbranden.

1. Wandelen / Joggen / Hardlopen
Dit is waarschijnlijk een van de eenvoudigste activiteiten die je kan ondernemen om af te vallen. Wandelen of joggen helpt je om sterke botten op te bouwen, je spieren sterker te maken, een gezond gewicht te behouden en het is ook nog eens goed voor je hart.

Eerste regel voor beginners – Je moet het rustig opbouwen.
Een van de grootste valkuilen voor beginners is hardlopen zonder een gunstig trainingsschema met een goede opbouw. Het voordeel van een goede opbouw (met rustige loopmomenten) is dat je betere resultaten boekt, de druk op het lichaam vermindert waardoor je minder snel geblesseerd raakt en bovendien: het is zo veel leuker. Ook kun je door te wandelen vochtverlies beperken. Daarnaast zijn een goede warming-up en cooling-down van belang, wil je blessures voorkomen.

2. Touwtje springen
Sommige mensen worden al moe bij de gedachte aan touwtje springen. Dat is ook niet zo gek, want touwtje springen is erg intensief. Dat is gelijk ook de reden dat afvallen met touwtje springen zo effectief is. Boksers en andere topatleten weten dit ook en gebruiken touwtje springen niet alleen om een laag vetpercentage te houden, maar ook als warming-up en om sterker en fitter te worden.

Door touwtje te springen gaat je hartslag omhoog. Het is heel simpel en je verbrandt veel calorieën. 15-20 minuten touwtje springen maakt de spieren in je armen en benen sterker, maar het is ook goed voor je hart (je hart is namelijk ook een spier).

3. Krachttraining – Borstspieren
Net als met bankdrukken heb je hier twee gewichten voor nodig, één in iedere hand. Ga plat op je rug liggen met je armen opzij en je onderarmen omhoog gestrekt. Je ellebogen moeten een rechte hoek maken. Duw de gewichten omhoog totdat je armen gestrekt zijn en laat de gewichten vervolgens weer zakken tot je armen zich in de startpositie bevinden. Hiermee train je je biceps en je borstspieren.

Er zijn diverse oefeningen waarmee de borstspieren getraind kunnen worden. Denk hierbij voornamelijk aan oefeningen waarbij het gewicht van het lichaam wordt weg gedrukt zoals bankdrukken, push ups en dumbbell of cable flyers.

4. Krachttraining – Knie-extensie

De knie-extensie wordt meestal gedaan met enkelgewichten. Ga op een stoel of bank zitten zodat je voeten de grond niet raken. Strek langzaam je been en breng het dan weer terug in de startpositie. Met deze oefening train je je quadriceps (spieren aan de voorkant van je dij).

5. Liggende hamstring curl

Deze oefening doe je meestal met een fitnessapparaat, maar je kan het ook met enkelgewichten doen. Ga met je gezicht naar beneden op een fitnessbank liggen en zet het enkelgewicht net boven je enkel op je been. Buig nu langzaam je knie totdat je voet je billen raakt, of tot je niet verder kan. Strek je been daarna weer langzaam. Hiermee train je je hamstring (spier aan de achterkant van de dij).

6. Opdrukken
Één van de meest onderschatte oefeningen en vaak verkeerd uitgevoerd. Opdrukken is een weerstandstraining waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Ga met gestrekte armen en benen op handen en voeten op de grond liggen, met je handpalmen net iets verder uit elkaar dan je schouders.

Laat jezelf zakken totdat je kin de vloer raakt en duw je lichaam daarna weer omhoog. Houd je rug recht en je ellebogen mogen niet op slot zitten. Als je het goed doet, voel je het in je buik, bovenarmen en je rug.

7. Squatten

Zet je voeten plat op de grond, recht onder je schouders. Houd je rug recht, leun niet voor- of achterover. Zak langzaam door je heupen, knieën en enkels. Ga zo laag als je kan en kom vervolgens rustig omhoog. Om jezelf nog verder uit te dagen, kan je in beide handen een gewicht vasthouden. Met deze oefening versterk je de quadriceps.

8. Russian twist oefening
De russian twist oefening is een uitermate geschikte oefening voor het trainen van de schuine buikspieren. Er vindt telkens een draai beweging plaats met het bovenlichaam waardoor de buikspieren in actie moeten komen. De oefening kan met een schijf of bal worden uitgevoerd.

Ga op de grond zitten/liggen met je knieën gebogen en je voeten boven de grond. Je rug moet boven de grond blijven en met je dijbenen een V-vorm maken. Gebruik je buikspieren om van links naar rechts te draaien terwijl je een gymnastiekbal van 2 kilo dicht bij je borst vasthoudt. Zo train je je buikspieren en je schuine buikspieren (love handles).

9. Brug tegenovergesteld met arm en been
Ga op je rug liggen met je linkerknie gebogen en je voet plat op de vloer. Je rechterbeen moet omhoog naar het plafond wijzen en je rechterarm ligt naast je lichaam. Reik ook met je linkerarm naar het plafond.

Beweeg nu tegelijkertijd je rechterbeen naar rechts en je linkerarm naar links zonder je heupen of schouders te bewegen. Breng je arm en been terug naar het midden en richting het plafond.

10. Onderbuik-been oefening
Ga op je rug liggen met je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Leg je handen achter je hoofd en span je buikspieren aan. Houd je knieën boven je heupen en til je schouders op. Crunch omhoog, adem in en houd deze positie voor 3 tot 5 seconden vast.

Adem uit en strek je benen tot je een hoek van 45 graden vormt. Houd ook deze positie 3 tot 5 seconden vast terwijl je je onderbuik aanspant. Als je het goed doet, veroorzaakt dit een brandend gevoel in je onderbuikspieren.

11. Donkey Kicks

Met donkey kicks verbrand je veel calorieën. Ga op handen en voeten zitten en houd je rug recht. Maak je rug bol en trek je knie zo’n 5 cm omhoog. Houd je buikspieren aangespannen terwijl je je rechterknie richting je neus beweegt, strek daarna in één beweging je rechterbeen naar achteren en span je bilspieren aan.

12. De buikspieroefening van Ana Caban
Ga op je rug liggen met je knieën gebogen richting je borst. Houd 1 gewicht (van zo’n 1,5 kilo) met twee handen vast. Strek je linkerbeen tot een hoek van 45 graden en houd je rechterbeen gebogen. Til je hoofd en schouders op en verplaats het gewicht opzij tot voorbij je rechterknie, terwijl je je buikspieren cruncht door te draaien.

Trek je linkerbeen weer in tot naast je rechter en duw het gewicht omhoog, houd je hoofd en schouders boven de grond. Herhaal nu stap 2 maar dan met je rechterbeen, terwijl je je linkerbeen gebogen houdt. Herhaal vervolgens de hele oefening.

13. Schuine knie-crunch
Ga op je rug op een evenwichtsbal liggen met je voeten op heupafstand uit elkaar op de grond en je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Leg je rechterhand achter je hoofd en de vingertoppen van je linkerhand op de grond om in balans te blijven. Breng je bovenlichaam omhoog en til je linkerbeen omhoog.

Strek je linkerbeen en buig je voet. Maak een crunchbeweging omhoog, draai je rechterschouder en ribbenkast in de richting van je linkerknie terwijl je tegelijkertijd je rechterbeen strekt (houd je voet op de grond). Ga dan weer terug naar je beginpositie.

14. Schaal houding
Ga comfortabel in kleermakerspositie zitten en leg je handen naast je heupen op de grond. Span je bekkenbodem aan (alsof je je plas moet ophouden), druk jezelf op je handen omhoog totdat je hele lichaam van de grond is.

Houd deze positie 3 seconden vast en kom dan langzaam naar beneden. Zo train je je armen en buikspieren. Dit is wel een lastige oefening. Als het je niet lukt je hele lichaam omhoog te tillen: laat je voeten op de grond en breng alleen je billen omhoog.

15. Geavanceerde leg-crunch

Ga op je rug liggen en buig je knieën. Plaats een gewicht van zo’n 1,5 kilo tussen je voeten en leg je handen onder je billen. Span de spieren in je onderbuik aan en gebruik deze spieren om je knieën richting je borst te bewegen terwijl je je heupen, hoofd en schouders een klein beetje omhoog brengt.

16. Tone It V-Hold

Ga zitten met je knieën gebogen en je voeten op de grond. Pak de onderkant van je bovenbenen vast, leun naar achteren en til je voeten zo ver op dat je onderbenen parallel zijn aan de grond, laat dan je handen los. Strek je benen en reik met je handen richting je tenen.

 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close