*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


3 redenen waarom ’s avonds sporten goed voor je is

0

Vanaf nu heb je het perfecte excuus om wat langer te snoezen in bed en pas ’s avonds je sportoufit aan te trekken. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit heel wat voordelen biedt voor je spieren en welzijn.

Als jij een vroege vogel bent en zonder problemen wat vroeger uit je bed springt voor een fikse zweetsessie, geen paniek. Ochtendlijk sporten is wel goed voor de lijn.Maar niet getreurd voor wie zich ’s ochtends liever nog een keertje omdraait. Want ook sporten als het al donker is, houdt heel wat voordelen in. Het is zelfs zo goed dat vroege vogels ook kunnen overwegen om elke week een late sessie in te plannen.

Drie van de voordelen van late workouts

1. Harder sporten
Onderzoek heeft aangetoond dat we 20 procent langer sporten ’s avonds en dit aan een hogere intensiteit. Prestaties pieken ongeveer 11 uur na het opstaan bij avondmensen, volgens studie aan de universiteit van Birmingham. Maar ook ochtendmensen zijn niet meteen na het opstaan op hun best, ze pieken na zes wakkere uren. En wanneer je langer, sneller en heviger sport, zul je sneller resultaten zien.

2. Sterkere spieren
Spierfuncties en -sterkte pieken in de namiddag, dat zegt de Amerikaanse expert in bewegingsleer Heather Webb. Ook is de hormoonhuishouding in je lichaam dan beter voor de opbouw van spieren. Een hoog niveau van cortisol in de ochtend kan dit in de ochtend voorkomen. Een stijging van het hormoon testosteron tegen de avond geeft wel een boost aan de spieren.

3. Betere nachtrust
Zwitserse onderzoekers ontdekten dat laat sporten goed is voor je slaappatroon. Als je 90 minuten na het bewegen naar bed gaat, slaap je dieper en herstel je beter van een drukke dag. Een goede nachtrust is goed voor de spierfuncties en zo merk je sneller resultaat van je sportsessies.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close