*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


30 makkelijke manieren om op natuurlijke wijze af te vallen (gebaseerd op wetenschap)

0

Er is veel slechte informatie over afvallen te vinden op het internet. Veel van wat wordt aanbevolen is op zijn hoogst discutabel, en niet op echte wetenschap gebaseerd. Er zijn echter verschillende natuurlijke manieren om af te vallen te vinden die wel werken. Hier volgen er 30 natuurlijke manieren, ondersteund door de wetenschap.

1. Voeg eiwit aan je eten toe
Als het om afvallen gaat, is eiwit de koning van de voedingsstoffen. Je lichaam verbrandt calorieën als het eiwitten uit je voeding verteert en omzet, dus een eiwitrijk dieet kan je stofwisseling met 80 tot 100 calorieën per dag verhogen. Een eiwitrijk dieet kan er ook voor zorgen dat je eerder vol zit en minder trek hebt. Uit sommige studies blijkt zelfs dat mensen op een eiwitrij dieet wel meer dan 440 calorieën minder per dag eten. Zelfs iets simpels als een eiwitrijk ontbijt (zoals eieren) kan al een krachtig effect hebben.

2. Eet volwaardig voedsel bestaand uit één ingrediënt
Eén van de beste dingen die je kunt doen om gezonder te worden is je voedingsgewoontes baseren op volwaardig voedsel, bestaand uit één ingrediënt. Als je dat doet, verwijder je al het grootste deel van de toegevoegde suikers en vetten en van het bewerkte voedsel. De meeste volwaardige voeding is van nature heel vullend, waardoor het veel makkelijker wordt om je aan gezonde grenzen te houden wat calorieën betreft. Bovendien voorziet het je lichaam ook van de vele essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Gewichtsverlies volgt vaak vanzelf als ‘bijwerking’ van volwaardige voeding.

3. Vermijd bewerkte voeding
Bewerkt voedsel bevat vaak veel toegevoegde suikers en vetten en veel calorieën. Bovendien is bewerkt voedsel zo gemaakt dat je er zoveel mogelijk van gaat eten. Deze voeding leidt veel vaker tot verslavingsachtige eetpatronen dan onbewerkte voeding.

4. Zorg voor een voorraad gezonde voeding en tussendoortjes
Uit onderzoek blijkt dat het voedsel dat je in huis hebt zeer veel invloed heeft op je gewicht en eetgedrag. Door ervoor te zorgen dat je altijd gezond eten bij de hand hebt, kun je de kans dat jij of je gezinsleden ongezond gaan eten verlagen. Er zijn zoveel gezonde en natuurlijke snacks die makkelijk te bereiden en mee te nemen zijn: onder andere yoghurt, fruit, noten, wortels en hardgekookte eieren.

5. Beperk de inname van toegevoegde suiker
Veel suiker eten hangt samen met een aantal wereldwijd zeer veel voorkomende ziektes, waaronder hartziektes, diabetes 2 en kanker. Gemiddeld gezien eten Amerikanen ongeveer 15 klontjes toegevoegde suiker per dag. Dit zit meestal verborgen in allerlei bewerkte voeding, dus misschien krijg je wel heel veel suiker binnen zonder dat je het beseft. Omdat suiker onder vele namen in ingrediëntenlijstjes staat, kan het moeilijk zijn om uit te vinden hoeveel suiker er nu eigenlijk in een product zit. De inname ervan beperken is een prima manier om je eetpatroon te verbeteren.

6. Drink water
De bewering dat water drinken kan helpen bij het afvallen klopt echt. Een halve liter water drinken kan in het eerste uur daarna de hoeveelheid calorieën die je verbrandt met 24-30% verhogen. Water drinken voor de maaltijd kan ook zorgen voor minder eten, vooral bij mensen van middelbare leeftijd en ouderen. Water drinken werkt vooral heel goed als je andere – calorie- en suikerrijke – dranken vervangt door water.

7. Ongezoete koffie drinken
Gelukkig begint het besef door te dringen dat koffie een gezonde drank is waarin enorm veel antioxidanten en andere gunstige bestanddelen zitten. Koffie kan het afvallen ondersteunen doordat het zorgt voor een hoger energieniveau en voor het verbranden van calorieën. Cafeïnebevattende koffie kan je stofwisseling met 3 tot 11% verhogen en het risico op diabetes 2 met maar liefst 23 tot 50% verlagen. Bovendien is zwarte koffie goed voor je gewicht omdat het ervoor kan zorgen dat je je vol voelt, terwijl er bijna geen calorieën inzitten.

8. Gebruik een supplement met glucomannan
Glucomannan is één van de pillen voor gewichtsverlies waarvan is gebleken dat ze helpen. Deze wateroplosbare natuurlijke voedingsvezel komt uit de wortels van de konjacplant, ook bekend als de olifant-yam. Glucomannan bevat weinig calorieën, zorgt voor meer maaginhoud en vertraagt de maaglediging. Het zorgt ook voor een vermindering van de vet- en eiwitopname en voedt de goede darmbacteriën. Men denkt dat het buitengewoon grote vermogen om water op te nemen ervoor zorgt dat het zo goed werkt bij afvallen. Eén  capsule kan een heel glas water in gelei omvormen.

9. Vermijd vloeibare calorieën
Vloeibare calorieën komen uit drankjes zoals suikerhoudende frisdrank, vruchtensap, chocolademelk en energiedranken. Deze zijn allemaal slecht voor je gezondheid, om allerlei redenen, waaronder een verhoogde kans op obesitas. Volgens één studie bleek het risico op obesitas bij kinderen met een enorm percentage van wel 60% toe te nemen, voor elke dagelijkse portie suikerhoudende drank. Het is ook belangrijk om op te merken dat je hersenen vloeibare calorieën niet op dezelfde manier waarnemen als vaste calorieën, dus uiteindelijk zul je deze calorieën bovenop al het andere dat je eet binnenkrijgen.

10. Beperk de inname van geraffineerde koolhydraten
Geraffineerde koolhydraten zijn koolhydraten waaruit de meeste goede voedingsstoffen en vezels zijn verwijderd. Het raffinageproces laat niets dan makkelijk te verteren koolhydraten over. Dat kan het risico op overeten en ziektes verhogen. De belangrijkste bronnen van geraffineerde koolhydraten zijn witte bloem, witbrood, witte rijst, frisdranken, gebak, snacks, snoep, pasta, ontbijtgranen en toegevoegde suiker.

11. Doe aan intermitterend vasten
Intermitterend vasten is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen periodes waarin je vast en waarin je eet. Er zijn een paar verschillende manieren om dit toe te passen, waaronder het 5:2-dieet, de 16:8-methode en de eet-stop-eetmethode. Over het algemeen zorgen deze methoden ervoor dat je minder calorieën eet, zonder er bewust moeite voor te hoeven doen tijdens de eetmomenten. Dit zou moeten leiden tot gewichtsverlies, maar ook tot allerlei andere gezondheidsvoordelen.

12. Drink (ongezoete) groene thee
Groene thee is een natuurlijke drank barstensvol antioxidanten. Er zijn allerlei gunstige effecten waarmee groene thee drinken in verband staat, zoals verhoogde vetverbranding en gewichtsverlies. Het kan je energieverbruik met 4% verhogen en je vetverbranding met 17%, en dan gaat het vooral om het schadelijke buikvet. Matcha groene thee is een Japanse poedervorm van groene thee die nog grotere positieve effecten op de gezondheid kan hebben dan gewone groene thee.

13. Eet meer groenten en fruit
Fruit en groenten zijn ontzettend gezonde, gewichtsverlies-vriendelijke voedingsmiddelen. Ze bevatten een hoog watergehalte en zijn rijk aan voedingsstoffen en vezels, maar bovendien hebben ze meestal een lage energiedichtheid. Dat zorgt ervoor dat je er heel veel van kunt eten zonder te veel calorieën binnen te krijgen. Talloze studies hebben aangetoond dat mensen die meer groenten en fruit eten meestal minder wegen.

14. Tel nu en dan calorieën
Het is erg handig als je je bewust bent van wat je eet als je gewicht probeert te verliezen. Er zijn verschillende effectieve manieren om dit te bereiken, waaronder calorieën tellen, een eetdagboek bijhouden of foto’s nemen van wat je eet. Het kan soms nog handiger zijn om een app of een ander elektronisch hulpmiddel te gebruiken in plaats van een eetdagboek.

15. Gebruik kleinere borden
Uit sommige onderzoeken is gebleken dat eten van kleinere borden ook helpt om minder te eten, omdat het de manier waarop je de grootte van een portie waarneemt verandert. Het schijnt dat mensen hun borden ongeveer even vol scheppen, ongeacht de grootte van het bord, dus op grote borden schep je dan meer op dan op kleine. Van een kleiner bord eten geeft je het idee dat je meer eet terwijl je in werkelijkheid minder eet.

Nog 15 makkelijke manieren om op natuurlijke wijze af te vallen? Lees dan verder bij de bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close