*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


4 simpele manieren om alles beter te onthouden

0

De hoeveelheid dingen die we moeten onthouden is enorm en lijkt alleen maar groter te worden. Je bent vast niet de enige die te vaak een wachtwoord of een naam vergeet. Dit zijn de trucs om veel meer te kunnen onthouden:

1.  Maak een plaatje in je hoofd – Ons ruimtelijk geheugen is veel sterker dan ons geheugen voor woorden of objecten. Maak hier gebruik van door bijvoorbeeld je boodschappenlijst te visualiseren. Bedenk een reus die op de bank appels ligt te eten of maak een mentaal plaatje van je vriend in een bad met melk. Zo vergeet je in ieder geval de appels en de melk niet.

2. Bedenk een scène – Onze hersenen bergen een visuele herinnering op als een soort foto. In je hoofd zitten bijvoorbeeld duizenden foto’s van plekken waar je je sleutels hebt neergelegd. Omdat het er zo veel zijn, gaan ze door elkaar. Hou ze uit elkaar door de ‘scène’ rondom de foto specifieker te maken. Liggen ze op hout of steen en is dat blauw of rood of bruin? Ligt er iets in de buurt? Hoe specifieker, hoe beter je je de plek zult herinneren.

3. Maak een ezelsbruggetje – Na de invoering van de euro kenden we allemaal het ezelsbruggetje DING FLOP BIPS om te onthouden waar je de euro kon gebruiken. Je kunt zo’n trucje op alles toepassen, vooral als je een bepaalde volgorde moet onthouden.

4. Maak de herinnering persoonlijk – Onthouden dat iemand Bakker heet is moeilijker dan onthouden dat iemand bakker is. Dat komt omdat de naam Bakker ons niet zoveel zegt, terwijl je bij een bakker al snel een associatie krijgt met een vers knapperig brood. Ontmoet je veel mensen en moet je hun namen onthouden, maak dan steeds een associatie die blijft hangen. Denk bijvoorbeeld aan een fles antivries bij het ontmoeten van meneer de Vries en aan die mooie molen vlakbij je ouderlijk huis bij mevrouw Molenaar.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close