*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


5 medicinale planten die helpen om gewicht te verliezen

0

Sommige medicinale planten, zoals groene thee, rode thee, gember, paardenbloem en paardenstaart, hebben erg goede effecten op onze gezondheid, vooral als het aankomt op gewichtsverlies (zolang deze planten worden gecombineerd met een gezond dieet en dagelijkse beweging).

In dit artikel zullen we de voordelen uitleggen van medicinale planten, naast de beste manier om ze te gebruiken, zodat je beetje bij beetje gewicht kunt beginnen te verliezen zonder grote offers te maken. Volg deze tips en je zult die kilo’s gegarandeerd verliezen, terwijl je gezondheid erop vooruit gaat.

Groene thee

Groene-Thee-1Groene thee is enorm populair en staat goed bekend om zijn afslankende eigenschappen. Het helpt vooral gewicht te verliezen door je metabolisme te versnellen, met dank aan zijn stimulerende werking. Hierdoor wordt het makkelijker om calorieën te verbranden en zo een paar kilo kwijt te raken. Daarnaast helpt het om vet te verbranden en waterophoping te beperking, waarmee deze drank een veelzijdig wonder is.

We raden aan dat je niet teveel groene thee drinkt als je lijdt aan constipatie, omdat het samentrekkend werkt, of als je bloedarmoede hebt, omdat deze drank zorgt dat je lichaam minder ijzer opneemt.

Rode thee

Rode thee komt eigenlijk van dezelfde plant als groene thee, maar wordt (in tegenstelling tot groene thee) lang gefermenteerd. Daarom werkt rode thee nog afslankender dan groene thee en heeft het een sterkere stimulerende werking. Het is dus misschien niet de beste optie voor mensen die lijden aan nervositeit of slapeloosheid. We raden aan dat je één van de twee kiest, afhankelijk van je situatie.

Paardenstaart

Paardenstaart-3-1Voor mensen waarvan de obesitas gedeeltelijk wordt veroorzaakt door waterophoping, raden we paardenstaart aan – een plant die vooral diuretisch werkt. Deze plant kan de hoeveelheid urine die het lichaam produceert verhogen met 30% en is ook erg gezond omdat hij helpt gifstoffen te neutraliseren.

Deze plant kan in de zomer gevonden worden in vochtige gebieden, in de buurt van rivieren, meren of moerassen en vooral in kleigrond. Je kunt het best de stam gebruiken, niet de bladeren. Hang gewoon een bundel stengels te drogen.

Paardenbloem

Paardenbloem is één van de meest zuiverende medicinale planten en je zult je lichaam moeten bevrijden van verzamelde gifstoffen voordat je je ideale gewicht kunt bereiken. Paardenbloem is ook een diureticum, dus het kan je lichaam helpen om vetten goed te verteren en de glucosespiegel te reguleren.

Gember

Gemberthee-1Gember is een superfood, dat al lang bekend staat om zijn medicinale eigenschappen. In dit geval hebben we het over de manier waarop het je kan helpen om gewicht te verliezen, met dank aan zijn vermogen om je metabolisme te versnellen, spijsvertering te verbeteren, vet te verbranden en je glucosespiegel te reguleren.

Hoe drink ik ze?

Om gebruik te maken van de voordelen van deze medicinale planten, hoor je ze dagelijks te drinken als thee – ongeveer drie glazen per dag. Een andere optie is om de extracten van deze planten te drinken, die je in een kruidenwinkel kunt kopen. In dit geval hoor je ze te drinken met verschillende glazen water per dag.

Begin altijd met ten minste twee glazen van deze vloeistoffen op een lege maag. Drink vervolgens alle overgebleven theeën of extracten midden in de ochtend of middag. Probeer ze niet te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je niet midden in de nacht hoeft op te staan om naar de wc te gaan en zodat de stimulerende werking je niet wakker houdt.

Je kunt altijd een beetje citroensap toevoegen aan deze dranken om hun eigenschappen verder te versterken. Gebruik als je ze wilt zoeten alleen stevia, zodat er geen extra calorieën bijkomen.

Sommige diëtisten raden aan om alleen koude dranken te drinken, zodat je meer calorieën verbrandt, maar in de werkelijkheid zijn koude vloeistoffen slecht voor jelever – we raden dan ook niet aan om die tip op te volgen. Je kunt het best warme, lauwe of koele dranken gebruiken, maar nooit ijskoude.

Voetnoot

Het moet wel gezegd worden dat geen enkele medicinale plant wonderen kan verrichten. Deze planten zijn bedoeld als aanvulling op een gezond dieet en dagelijkse oefening. De effecten zijn niet direct, maar geleidelijk, als ondersteuning van natuurlijk gewichtsverlies van je lichaam. Zo heb je geen last van de negatieve effecten van snel gewichtsverlies en vermindert de kans dat het verloren gewicht snel terugkomt.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close