*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


5 MYTHES OVER (ON)GEZOND ETEN ONTKRACHT

0

Gezond eten is hipper dan ooit en doordat de specialisten als paddestoelen uit de grond schieten, worden de nodige mythen verspreid. Deze mythen zijn weer gebaseerd op een kook- of fitnessboek van ondernemer X, terwijl diëtist Y weer het tegenovergestelde beweert. Wij gingen op zoek en vonden de vijf meest populaire mythes over (on)gezond eten. 

1. Je kan koolhydraten het beste vermijden

Ondanks dat het goed kan zijn om onnodige koolhydraten links te laten liggen, schieten sommige mensen hierin te ver door en laten ze zoveel mogelijk koolhydraten links liggen. Wist je dat je hersenen koolhydraten nodig hebben om goed te kunnen functioneren? Kies dan wel voor de goede koolhydraten die in bruine rijst, fruit en groenten zitten.

2. Donker brood is gezond brood

Ja en nee. Bruin brood is bruin vanwege de hoeveelheid mout. Dit geeft bruin brood ook een andere structuur, maar het maakt het niet bijzonder gezond. Mout zit ook in gerst en dat vinden we weer in bier. Het gezondste brood is een volkoren brood.

3. Een vegetarisch dieet is altijd gezonder

Als je puur kijkt naar het feit dat je met een vegetarisch dieet meer groenten, fruit en noten eet, ja dan is een vegetarisch dieet inderdaad gezonder. Het gevaarlijke zit ‘m echter in de vleesvervangers. Sommige vervangers bevatten tot wel 10 keer meer vet dan hun dierlijke variant. Lees dus zeker even de kleine lettertjes voordat je besluit om vleesvervangers als tofu te consumeren.

4. Je kan altijd beter voor light kiezen

Als een product zichzelf ‘light’ noemt, zit er altijd minstens een derde minder calorieën, vetten, suiker of alcohol in dan het standaardproduct. Laat je echter niet misleiden door verkooppraatjes als ‘0% vet’! Een product kan wel arm in vetten zijn, maar als deze extreem veel zout bevat kun je alsnog om nieuwe nieren.

5. Kauwgom is slecht voor je

Dit is weer een gevalletje ja-en-nee. Dankzij stoffen als xylitol helpt suikervrije kauwgom tegen tandbederf. Daarnaast stimuleert het kauwen van kauwgom het concentratievermogen, kun je je oren ermee klaren in het vliegtuig en kan het stress en irritatie verminderen.

Aan de andere kant kan het teveel kauwen op kauwgom leiden tot kaakproblemen, buikklachten, problemen met de stoelgang en kan overmatige consumptie van kauwgom een laxerend effect hebben.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close