*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


5 redenen waarom we allemaal knoflook moeten eten

0

Knoflook, geneeskracht in een knolletje!

Knoflook heeft een zeer overheersende smaak, je moet er maar van houden. Daarnaast is knoflook erg goed voor je gezondheid en wordt daarom aangeraden dat je het regelmatig gebruikt.

Na een onderzoek van het Green Med Info (GMI) naar de werking  van natuurlijke medicijnen zijn er 133 onderzoeken gedaan naar de geneeskrachtige werking van knoflook. Uit deze onderzoeken zijn maar liefst 150 gezondheidsvoordelen van knoflook naar boven gekomen.

Hier krijg je de belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rijtje.

1. Knoflook verlaagt uw cholesterol

Knoflook verlaagt uw cholesterol wat er voor zorgt dat uw risico’s op een hartaanval, hersenbloeding, en bloedvaataandoening verlaagt. Omdat de knoflook de bloedvaten ontspant en verruimd verbeterd daarmee de bloedcirculatie.

2. Knoflook bestrijd infecties

Knoflook bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en is het meest breed-spectrum van alle antimicrobiële stoffen die bekend zijn. Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet, zoals de meeste antibiotica wel doen.

3. Knoflook verlaagt het risico op kanker

Uit onderzoek blijkt dat knoflook tenminste tegen 5 vormen van kanker beschermt: darmkanker, eierstokkanker, borstkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker. onderzoeken hebben aangetoond dat hoe meer knoflook je consumeerd hoe lager het risico op een van deze vormen van kanker.

4. Knoflook versterkt het immuunsysteem

Knoflook bevat de stof allicine wat de activiteit van de witte bloedcellen bevordert. witte bloedcellen zorgen voor de vernietiging van de griep en verkoudheidsbacteriën. Het stimuleert ook andere cellen van het immuunsysteem die strijden tegen virale of bacteriële ontstekingen. Allicine zorgt ervoor dat bijna alle virussen die via de luchtewegen komen, zoals het rhinovirus, gedood worden. Twijfel dus niet om bij verkoudheid en griep rauwe stukjes knoflook te eten.

5. Knoflook kan je sportprestaties verhogen

Knoflook werd vroeger gebruikt om vermoeidheid te verminderen en het werkvermogen van arbeiders te verhogen. Het werd tevens ook toegediend bij Olympische atlteten uit het oude Griekenland. Volgens een studie die werd uitgevoerd op knaagdieren helpt knoflook bij het inspanningsvermogen. Hiervan is geen onderzoek om mensen uitgevoerd.

Het geheim van knoflook

Zoals al eerder in dit artikel beschreven heeft knoflook zijn genezende werking te danken aan de stof allicine. Deze stof zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Wetenschappers hebben aangetoond dat wanneer deze stof in je lichaam verteert, sulfienzuur word geproduceerd, deze stof reageert sneller op gevaarlijke binnentreders dan enkele andere bekende stoffen.

Hoe kun je voldoende knoflook aan je voeding toevoegen?

Het beste kun je de knoflook in rauwe vorm consumeren. Dit kan bijvoorbeeld door ze aan slaatjes toe te voegen of simpelweg een een teentje knoflook eten. Je kunt het ook persen en zo dus in warme maaltijden toevoegen zoals soep. Alleen tijdens het koken gaan bijn alle heilzame stoffen verloren. Het enige nadeel van de knoflook is natuurlijk de vieze adem die het achterlaat, om weer een frisse adem terug te krijgen is het genoeg om wat peterselie te kauwen of op een koffieboon.

BRON

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close