Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

5 Verbluffende manieren om bananenschil voor je huid te gebruiken

0

De banaan is een populaire vrucht. Dat is zo vanwege het feit dat het gemakkelijk fruit is om mee te nemen en vanwege de vele vitamines en voedingsstoffen.

Mensen eten een banaan voor het slapengaan voor het geval ze problemen hebben met slapen. Maar wist je dat je de schil ervan kunt gebruiken?

Ja, je kunt de schil op je huid gebruiken. Lees verder, om erachter te komen hoe de schil je huid kan helpen.

5 verschillende manieren om bananenschil te gebruiken

1. verlicht de symptomen van eczeem, acne en psoriasis
Bananenschillen kunnen de jeuk en ontsteking verminderen die gepaard gaat met ernstige huidaandoeningen zoals psoriasis, acne en eczeem. Dat is zo dankzij het rijke gehalte aan kalium en antioxidanten.

Hoe de bananenschil te gebruiken
Eerst moet je een klein stukje van de schil afsnijden. Neem het en wrijf het over de getroffen gebieden. Laat de schilvezels een half uur rusten en maak ze dan schoon.

Je moet dit een paar dagen, dagelijks 3 keer per dag doen. Als je de tijd hebt, voel je dan vrij om de schilvezels ’s nachts op je aangetaste plekken achter te laten en deze’ s morgens schoon te maken.

2. Verlicht gezwollen ogen
De bananenschillen bevatten kalium. Het kalium helpt het uitwendige zout op je huid te verwijderen, wat leidt tot vochtretentie, datt de indruk wekt van gezwollen ogen.

De bananenschillen zijn ook goed voor het elimineren van de donkere kringen onder de ogen.

Hoe de bananenschil te gebruiken
Je moet de bananenschil in 2 stukken snijden, die groot genoeg zijn om beide ogen te bedekken. Om resultaten op te merken, moet je deze 2 stukjes ’s nachts laten zitten. In de ochtend heb je een frisse uitstraling.

3. Beschermt de huid tegen UV-stralen
De bananenschil bevat vitamine C. Dat maakt de schil een uitstekende bron van antioxidanten die schade aan de cellen voorkomt, zelfs schade als gevolg van de schadelijke ultraviolette stralen.

Voor de duidelijkheid: de bananenschil kan dienen als een natuurlijke zonnebrandcrème.

Hoe de bananenschil te gebruiken
U moet de binnenkant van de schil altijd op je huid wrijven voordat je in de zon gaat.

4. Hydrateert de huid
Geloof het of niet, maar de schil van de banaan kan helpen in geval van een droge huid. Dat is zo dankzij het kalium in de schil, dat fantastisch is voor de droge huid.

Hoe de bananenschil te gebruiken
Snijd de bananenschil in stukjes. Neem de stukjes en wrijft de binnenkant op je huid. Het resultaat is een gehydrateerde huid. Dit kan vooral helpen bij zeer droge delen.

5. Vertraagt veroudering
De vrije radicalen leiden tot celbeschadiging in de huid. Hier helpt de bananenschil. Hoe? Ze zijn rijk aan antioxidanten, die celbeschadiging voorkomen en de vrije radicalen bestrijden.

Hoe kleiner de schade, hoe lager de ouder wordende tekenen zoals ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Daarom heb je, als je een jongere en stralende huid wilt alleen een bananenschil nodig.

Hoe de bananenschil te gebruiken
Je moet de binnenkant van de schil over je huid wrijven. Laat de schil vervolgens ongeveer 30 minuten op de huid rusten. Daarna slechts schoon maken met water.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close