Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


6 redenen waarom je lichaam te veel water vasthoudt en hoe je dit kunt voorkomen

0

Waterretentie of oedeem is de ophoping van water in het weefsel en holtes in het lichaam. Dit kan zwellingen veroorzaken in de voeten, de handen, de enkels en de benen.

Het komt vaak voor bij mensen die fysiek minder actief zijn of een zittende levensstijl hebben. Ook na een lange vlucht kan het voorvallen.

Hoewel de meeste oorzaken van oedeem niet levensbedreigend zijn, kan het een symptoom zijn van een nierziekte of een hartfalen. Als er geen onderliggende ziekte is, bestaan er manieren om waterretentie te vermijden.

Oorzaken van oedeem

1 – Overmatige inname van natrium
Als je teveel zout eet en te weinig drinkt, zal ons lichaam zijn reserves aanspreken en water beginnen ophouden. Water kan de cellen tot 20 keer doen zwellen. Het is belangrijk om te weten dat niet alleen zout natrium bevat.

Het zit vaak in verwerkt vlees of groenten uit blik. Himalayazout kan de schadelijke gevolgen van tafelzout ongedaan maken.

2 – Tekort aan magnesium
Een tekort aan magnesium kan leiden tot het ophouden van water. Magnesium is een mineraal dat vrijwel voor alle lichaamsfuncties belangrijk is.

Een studie toonde aan dat de inname van 200 mg magnesium per dag oedeem kan terugdringen. Genoeg magnesium innemen is bijgevolg de boodschap. Voedingswaren rijk aan magnesium zijn: spinazie, pure chocolade, gedroogde vruchten, donkergroene groenten, avocado’s, volle granen en erwten.

3 – Vitamine B6 tekort
Deze vitamine controleert de waterhuishouding in je lichaam, dus een tekort eraan kan leiden tot oedeem.

Voeding rijk aan vitamine B6: kip, aardappelen in de schil, pistachenoten, kalkoen, gedroogd fruit, bananen en zonnebloempitten.

4 – Tekort aan kalium
Kalium is essentieel voor een goede werking van onze lichaamscellen, organen en ons weefsel. Een tekort aan kalium kan leiden tot krampen, spierpijn en gewichtstoename. Dit mineraal vermindert het natriumgehalte in het lichaam en gaat zo waterretentie tegen.

Het wordt gevonden in het meeste fruit, maar watermeloen is een vrucht die nog het rijkst is aan kalium.

5 – Dehydratatie
Niet genoeg water drinken kan leiden tot dehydratatie, waardoor je lichaam op overlevingsmodus gaat en water begint op te slaan. Je kunt dit vermijden door genoeg water te drinken in combinatie met de consumptie van sapjes die rijk zijn aan kalium. Je moet weten dat koffie en frisdranken de cellen nog meer dehydrateren!

6 – Overmatige consumptie van verwerkte voedingswaren
Verwerkte voedingswaren zijn niet alleen rijk aan zout, maar bevatten ook bewaarmiddelen die soms giftig zijn en zich opstapelen in de nieren en de lever. Probeer verwerkte voedingswaren dus zoveel als mogelijk te vermijden.

Deze kruiden en specerijen zijn uitstekend om oedeem te verminderen: brandnetel, peterselie, knoflook en venkel.

DEEL deze tips tegen waterretentie met iedereen die je kent!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close