Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


7 anti-verouderingstips uit de Himalaya

0

Heb je ooit al gehoord dat granaatappelsap beter zou zijn voor je gezondheid dan groene thee? Het zit boordevol antioxidanten en beschikt bovendien over antiseptische en ontstekingswerende eigenschappen.

Waarschijnlijk heb je wel eens berichten gelezen over de mensen die in het Himalayagebergte leven en die een leeftijd bereiken van boven de 100 jaar. Bovendien blijken ze in een heel goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te verkeren. Ook de levensverwachting in omringende landen zoals Tibet, Bhutan, Nepal en India is opvallend. Ben je nieuwsgierig naar de anti-verouderingstips van de bevolking uit de Himalaya, mis dan het artikel hieronder niet!

Natuurlijke anti-verouderingstips

Hoe worden de mannen en vrouwen uit de Himalaya meer dan een eeuw oud? En waar vinden ze hun fontein van eeuwige jeugd? Hoe voorkomen ze ziekte en pijn? Vragen die men zich stelt als men ziet hoe deze bevolking er in slaagt op een gezonde manier hoge leeftijden te bereiken. Het antwoord leidt echter steeds naar één centraal gegeven: allen vertrouwen ze onvoorwaardelijk op de rijkdommen die moeder natuur ons ter beschikking stelt. Deze vaststelling en het feit dat ze in een regio wonen met meer bergen, velden en frisse lucht in plaats van in steden vol vervuiling en smog bevat de kern van het geheim om tot op de oude dag gezond en in goede conditie te blijven.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er heel wat natuurlijke producten op de markt zijn om onze gezondheid te verbeteren en levensverwachting te verlengen die afkomstig zijn uit deze gebieden waar natuurlijke geneeskunde nog steeds centraal staat.

Anti-verouderingsgeheimen uit de Himalaya

Slaap zacht met ashwagandha

Ashwagandha is een Indiaas krachtig en veelzijdig kruid dat reeds eeuwen door de bevolking van Nepal gebruikt wordt voor de behandeling van slapeloosheid. De wortels van de plant worden gebruikt om stress te bestrijden en beter te slapen. En je weet vast wel dat vermindering van stress en beter slapenessentieel zijn om jong te blijven van lichaam en geest. Verscheidene studies toonden reeds aan dat 100 mg ashwagandha net voor het slapen gaan bijzonder goede resultaten opleverde bij patiënten met inslaapproblemen. Er werd ook gekeken naar de effecten op de hersenen en men zag dat de niveaus van stresshormonen verminderden en de activiteit van de neurotransmitters en van het cognitieve vermogen en geheugen verbeterde.

Genees je hart met granaatappel

Granaatappels behoren tot de gezondste vruchten hier op aarde en zijn vooral helend voor het hart. Reeds veel wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de granaatappel, die in het wild groeit in de Himalaya, heel wat krachtige geneeskundige stoffen bevat. De krachtige antioxidanten zijn drie maal zo sterk als degene die we aantreffen in groene thee en rode wijn. 60 gram granaatappel per dag is al voldoende om de gezondheid van je hart aanzienlijk te verbeteren.

Leef twintig jaar langer met gojibessen

Gojibessen zijn de heldere oranjerode vruchten van de gojistruik. In de Himalaya staan de bessen bekend als superfood en het belangrijkste geheim op het pad om hoge leeftijden te bereiken, waarbij gemiddelden van twintig jaar langer dan elders ter wereld geen uitzondering zijn. Gojibessen bevatten het hoogste aantal antioxidanten van alle bekende voedingsmiddelen en bovendien ook vitamine C, B, ijzer, magnesium en calcium. Naast de grote voordelen voor de gezondheid zijn gojibessen ook lekker zoet en niet zo duur. Drink elke dag een glaasje puur gojibessensap of eet enkele gedroogde bessen als tussendoortje om optimaal van hun helende kracht te kunnen genieten.

Bestrijd angst en bereik harmonie met sandelhout

Dankzij zijn kruidige en scherpe aroma wordt sandelhout reeds lange tijd met succes gebruikt tegen stress, angsten en om depressie te bestrijden. Sommige mensen zweren er zelfs bij om sandelhoutolie aan te brengen ter hoogte van het derde oog (in het midden van het voorhoofd) tijdens meditatie. Sandelhoutolie of sandelpasta gemaakt van sandelhoutpoeder vermengd met water heeft een algemeen kalmerend effect op lichaam en geest. De heerlijke, warme houtgeur kalmeert zenuwen en maakt je op slag rustiger en opgewekt. Men zou ook langer in staat zijn te mediteren als men sandelhout ruikt. Meditatie en bestrijden van stress staan erom bekend de levensverwachting met heel wat jaren te verlengen.

Verzacht maagklachten met kardemom

Heb je regelmatig te maken met maagklachten, een opgezet gevoel en gasophoping in de darmen of wil je de conditie van je spijsverteringsstelsel in het algemeen stimuleren, dan staat kardemom erom bekend fantastische resultaten te leveren. Het is een peul met een frisse, muntachtige smaak, die heel vaak in de Oosterse keuken gebruikt wordt. Het bevordert de eetlust, beschermt het slijmvlies van de maagwand, stopt diarree, bestrijd een slechte adem en werkt bovendien preventief tegen het ontstaan van verschillende soorten kankers aan het spijsverteringskanaal. Kardemom heeft ook een algemeen stimulerend effect op het lichaam en staat in het Oosten bekend als krachtige pijnstiller.

Straal met duindoorn

Seaberry of duindoorn behoort tot de meest recente ontdekkingen van de hedendaagse geneeskunde die gerekend kunnen worden onder de belangrijkste anti-verouderingstips afkomstig uit de Himalaya. De struik is afkomstig uit Nepal en draagt felrode en oranje vruchten, die voornamelijk ingezet worden om de celstructuur van de huid te verjongen en de huid te beschermen tegen ultraviolette stralen afkomstig uit zonlicht.

De duindoornbes behoort tot de rijkste bronnen van vitamine C ter wereld, bevat krachtige antioxidanten en omega 7, een bekende huidregenerator. Wil je een stralende en goed gehydrateerde huid, kies dan voor een product met als basisingrediënt duindoornbes. Voor en na de zwangerschap is het een uitstekende bondgenoot om striemen te voorkomen of het uitzicht ervan te verminderen.

Genees je huid met neembladeren

Net zoals de Zweedse sauna kent de bevolking uit de Himalaya ook de helende werking van hete baden waar neembladeren aan toegevoegd worden om wonden en huiduitslag te genezen. Ook de zaadolie wordt gebruikt voor geneeskundige toepassingen tegen diabetes, jicht en artrose. Het gebruik ervan helpt eveneens de symptomen van longontsteking, malaria en artritis te verminderen. Deze veelzijdige groenblijvende boom groeit tegenwoordig over de hele wereld en behoort ook tot de natuurlijke geneesmiddelen zoals hierboven beschreven, die stress bestrijden en in staat zijn spierspanning over het hele lichaam te verminderen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close