*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


8 gewoontes die je sneller laten verouderen dan je zou moeten

0

Er zijn bepaalde levensstijlgewoonten die ons sneller laten verouderen, ook al zijn we ons daar niet van bewust. Daarom, als we in staat zijn om ze te herkennen en op te geven, kunnen we het proces vertragen en stoppen met het toevoegen van jaren aan ons lichaam.

We beschouwen genen meestal als de belangrijkste boosdoeners voor veroudering, maar volgens Olay senior wetenschapper Dr. Frauke Neuser hoeft dit niet het geval te zijn:
“De genetische samenstelling van een persoon bepaalt niet hoe de huid van een persoon ouder wordt.”

Een recent onderzoek in samenwerking met Harvard Medical School toonde aan dat hoewel een klein deel van de bevolking een groep genetisch ‘uitzonderlijke agers’ vormt, onze huidverzorgingsgewoonten een krachtiger effect hebben op de manier waarop onze huid veroudert.

Neuser voegt toe:

“Deze studie toont aan dat koesteren belangrijker is dan de natuur en dat mensen hun genetische voordelen kunnen weggooien met slechte levensstijlkeuzes.”

Volgens Dr. Sandra Hunter, universitair hoofddocent bewegingswetenschap:

“Wat kunnen we doen om het verouderingsproces te vertragen? Omdat lichamelijke veroudering kan worden versneld door omgevingsfactoren zoals gebrek aan lichamelijke activiteit, kan regelmatige lichaamsbeweging fysieke veroudering compenseren en de kwaliteit van leven verbeteren. ”

Dit zijn de gewoonten die ons sneller laten verouderen:

1. Roken

Roken verhoogt het risico op long-, huid- en keelkanker en versnelt ook het verouderingsproces. Zelfs als u besluit het op te geven, zou het erg moeilijk zijn om de effecten die het op uw huid en lichaam heeft veroorzaakt, terug te draaien.

Via WebMD:
“Misschien is er geen fontein van jeugd, maar er is een trefzekere manier om jezelf ouder te laten lijken. Roken verandert de huid, tanden en haren op een manier die jaren aan je uiterlijk kan toevoegen. Het heeft ook invloed op alles, van je vruchtbaarheid tot de kracht van je hart, longen en botten. ”

2. Gebrek aan lichamelijke activiteit

Lichamelijke inactiviteit verkort het leven en laat je snel ouder worden. Toch hoeft u niet onmiddellijk te beginnen met het tillen van gewichten, omdat elke vorm van oefening voordelig zou zijn.

Dr. Mark Tarnopolsky, MD, Ph.D. zegt dat “een persoon de snelheid waarmee hij ouder wordt kan vertragen door regelmatig te sporten.”

3. Bloeddruk niet verlagen

In de meeste gevallen vergeten mensen het belang van het verlagen van de bloeddruk, maar Hello Heart meldt:
“Het blijken de vroege stadia van hypertensie (die je ervaart in je 20s, 30s en 40s) en hoge bloeddruk, hebben een zeer reële impact op hoe oud je eruit ziet. Ook al krijg je geen hartaanvalachtige symptomen, je veroudert sneller dan je zou moeten, en de mensen om je heen kunnen het vertellen. ”

4. Hoge cholesterolwaarden

Zorg ervoor dat je voldoende goede cholesterol krijgt en de slechte verlaagt, om de algehele gezondheid te ondersteunen en jonger te blijven.

5. Overgewicht hebben

Mensen met overgewicht verouderen sneller, dus om uw lichaam en geest jonger te houden, moet u ervoor zorgen dat u extra kilo’s verliest en een gezond gewicht behoudt.

6. Niet genieten van het leven

Mensen die de essentie van het leven niet begrijpen en niet ten volle leven, hebben meestal een slechtere gezondheid, worden geconfronteerd met tal van gezondheidsproblemen en worden sneller ouder. Volgens Vogue:

“Onderschat nooit de kracht van positief denken. Nader onderzoek uit Olay’s onderzoek naar veroudering heeft aangetoond dat een vrolijke blik daadwerkelijk kan bijdragen aan de manier waarop je ouder wordt. De reden is tweeledig. Ten eerste komt het erop neer dat degenen met een optimistische kijk natuurlijk van nature jonger lijken voor de mensen om hen heen.

Dus hoewel iemand misschien op dezelfde manier ouder wordt als anderen in hun leeftijdsgroep, kunnen ze jonger lijken vanwege hun zonnige karakter. Ten tweede kennen we allemaal de effecten die stress kan hebben op onze teint (hallo, deadline breakout). Een positieve houding verlaagt het stressniveau en vermindert op zijn beurt de prevalentie van stressgerelateerde huidproblemen. “

7. Onderwijs opgeven

Onderwijs kan voor veel mensen ontoegankelijk zijn, maar voor het geval je het je kunt veroorloven, haal zo veel mogelijk onderwijs, omdat het je leven positief beïnvloedt, het is namelijk aangetoond dat het de gezondheid verbetert, verjongt en tot een lang leven leidt .

8. Geen meditatie beoefenen

Meditatie is een ideale manier om angst en stress te bestrijden, te focussen op positiviteit en langzamer te leven.

Eén studie heeft aangetoond dat “… meditatie stressgerelateerde cognities en verspreiding van negatieve emoties en negatieve stress opwinding vermindert, een langdurige praktijk van mindfulness of andere vormen van meditatie kan inderdaad cellulaire veroudering vertragen.”

Probeer daarom op een natuurlijke manier jong te blijven in plaats van dure make-up- en schoonheidsproducten te kopen om de effecten van vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Begin een gezond leven te leiden en je zult je geest, lichaam en geest verjongen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close