*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


8 innovatieve schoonheidstips door het gebruik van baking soda.

0

Er is één ingrediënt die in elk keukenkastje zit en die wonderen verricht voor je haar, huid en lichaam. Dat ingrediënt is baking soda (zuiveringszout). U kunt baking soda echt voor alles gebruiken. Baking soda is een bicarbonaat, natriumcarbonaat, een natuurlijke stof die als poeder te verkrijgen is. Deze stof bevat antifungale, antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen. Men gebruikt het ook in de medische wereld voor veel medicijnen. Zelfs tegen verkoudheid en voor huidproblemen kun je baking soda gebruiken.

Baking soda is effectief als het gebruikt wordt voor korte periodes. Bij te lang gebruik ervan kan je huid en of haar wel beschadigen. Ook is het verstandig om eerst een kleine test te doen op je lichaam om te bepalen of je huid gevoelig is voor baking soda. Hieronder zie je 8 schoonheidstips voor je haar, huid en lichaam met baking soda als ingrediënt.

1. Acne en puistjes bestrijden
Om van je acne of puistjes af te komen heb je geen agressieve chemicaliën nodig. Baking soda kan je een mooie huid bezorgen. Door de antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen van het keukenmiddels kan je de oorzaak en de symptomen van acne en ontstekingen verminderen.

Meng 1 theelepel baking soda met een beetje water zodat het een pasta wordt
breng het aan op je huid en laat het gedurende 1 tot 2 minuten intrekken. Spoel het af met koud water. Doe dit 1 keer per dag voor 3 dagen, vervolgens doe je het 1 of 2 keer per week

2. Maakt gele tanden lichter (wit)

Door je tanden te poetsen met baking soda – ook wel zuiveringszout of bicarbonaat genoemd – kun je de aanslag op je gebit er gemakkelijk vanaf poetsen. Je kunt ook bovenop je tandpasta een beetje baking soda strooien voor een iets mildere uitwerking.

In diverse soorten tandpasta zit overigens al natriumbicarbonaat (baking soda). Let op! Baking soda werkt wel als schuurmiddel. Je glazuur kan daardoor aangetast worden.

Glazuur dat weg is (gepoetst) komt nooit meer terug en maakt je tanden en tandvlees erg gevoelig!
Hou bij de behandeling in gedachten dat lichtgele tanden vaak sterker zijn dan witte tanden. Gebruik de methodes dus niet te vaak. Ze kunnen dan schade aan je gebit aanrichten.

Spoelen met lauw water en een theelepel natriumbicarbonaat is iets verstandiger. Dit reinigt ook het tandvlees én gaat mondgeurtjes tegen.

3. Helpt tegen verbranding van de zon en tegen brand blaren.
In de zomer is het handig om een pak zuiveringszout bij de hand te hebben. Door de alkalische aard heeft zuiveringszout (baking soda) een rustgevend effect op zonverbrande huid. Het helpt jeuk en een branderig gevoel tegen te gaan. Door de antiseptische werking droogt het ook blaren sneller.

Meng 1-2 eetlepels zuiveringszout in een beker koud water. Dompel dan een schoon washandje hierin en wing het uit. Breng je washand aan als een kompres gedurende 5-10 minuten. Herhaal dit 2 tot 3 keer in de loop van de dag.

4. Verbetert de teint
Een onregelmatige teint is een groot probleem voor velen. Als u een egale teint wilt is baking soda een gemakkelijke en goedkope oplossing. Het is een exfoliërend middel dat helpt bij het verwijderen van dode cellen. Bovendien brengt het je pH waarde van de huid in evenwicht wat zorgt voor een gelijkmatige en heldere huid.

Meng 1 tot 2 theelepels baking soda met voldoende gefilterd water of rozenwater tot een pasta. Breng de pasta aan op je gezicht. Laat het 1 minuut zitten en wrijf het daarna weg door je alleen je vingertoppen te gebruiken. Was je gezicht met lauw water en dep het dan droog. Doe dit 1 tot 2 keer per week en je zal snel resultaat zien.

5. Helpt tegen vlekken en gele nagels
Vlekken en gele nagels hebben kan lelijk zijn maar baking soda kan hierbij helpen om je nagels witter te maken. U hoeft u handen niet meer te verbergen in je zakken of handschoenen.

Neem een kom en doe daarin een half kopje water, 1 theelepel waterstofperoxide(3%) en 1 eetlepel baking soda roer het zodat alles oplost. Dompel je nagels in de oplossing voor 2 tot 3 minuten. Herhaal dit eens per 2 weken.

6. Helpt tegen onaangename lichaamsgeurtjes
Baking soda helpt tegen onaangename lichaamsgeurtjes. Het is een natuurlijke luchtverfrisser voor je lichaam. Het helpt zweet, en vocht van je huid verminderen, bovendien is het antibacterieel.

Maak een mengsel van ⅛ theelepel bakpoeder, 1 eetlepel water en een paar druppels van een essentieel olie. Gebruik dan een katoenen lapje en wrijf het op je oksels of het deel waar je overmatig zweet. Door regelmatig te gebruiken verminder je je onaangename lichaamsgeur.

7. Behandel vies en vettig haar
Vettig haar is lastig en onaangenaam. Sommige mensen zijn hier erg gevoelig voor. Door het gebruik van baking soda kan je dit probleem makkelijk op lossen. Baking soda helpt vettigheid verminderen en neutraliseert ook stank. De alkalische aard van baking soda balanceert de pH-waarde van de hoofdhuid zodat het schoon en gezond blijft.

– Meng 1 deel baking soda met 3 delen water. Breng dit aan op handdoek droog haar. Wacht dan 5 minuten en spoel je haar. Herhaal dit voor een goed resultaat 2 keer per maand.

– Een ander alternatief is het gebruik van baking soda als droge shampoo. Meng gelijke hoeveelheden baking soda met maizena. Strooi een klein beetje op je hoofdhuid en masseur je hoofd. Borstel daarna je haar en je zal versteld staan van het resultaat.

8. Helpt tegen roos
Hoofdroos is vervelend en lastig om er vanaf te komen. Vaak wenden mensen zich tot de huisarts die met medicinale shampoos het probleem willen oplossen. Er is een natuurlijke manier voor het behandelen van roos, echter moet je er wel zeker van zijn dat het roos is en niet alleen een droge hoofdhuid.

Mix verse citroensap met 1 theelepel baking soda. Dep dit op je hoofdhuid en laat het 2 tot 3 minuten intrekken. Spoel daarna het haar grondig met water. Dit kan je 2 keer per week doen om je hoofdhuid vrij van roos te maken.

Heb je zelf nog tips en ideeën? Laat ons dit dan weten en vergeet dit leerzame artikel niet te delen met je vrienden.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close