*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


9 Oefeningen om in 14 dagen tijd je buikvet weg te trainen!

0

Het is nu een ware trend om sexy buikspieren en een six-pack te hebben. Nog mooier is om te zien dat mensen ervoor trainen en hard op weg zijn om hun lichaam in vorm te krijgen. Echter, sommige mensen kiezen ervoor om medicijnen en pillen te gebruiken zodat ze snel het gewenste resultaat krijgen. Dit is zeer schadelijk voor ons lichaam en kan een deel van de vitale organen van ons lichaam beschadigen.

Het is altijd nuttig en aan te raden om regelmatige oefening uit te voeren. Begin je net in de wereld van trainen en sporten? Dan zijn er natuurlijk altijd beginners oefeningen om je reis naar een six-pack te maken.

Hieronder beschrijven wij 9 oefeningen die, mits regelmatig uitgevoerd, het ongewenste vet verbranden en je zal in een mum van tijd een platte buik krijgen.

Beginners oefeningen

De oefeningen voor beginners bestaan uit drie eenvoudige oefeningen die je lichaam niet veel zal belasten. Wel zal het helpen om overtollig vet te verliezen. Kijk snel naar het proces die u moet volgen in deze 3 oefeningen.

1. Butterfly Crunch
Dit is een simpele oefening. Ga op je rug liggen met de zolen van je voeten bij elkaar zo dicht mogelijk bij je lichaam. Buig je knieën naar de zijkanten. Plaats de handen achter je hoofd, je ellebogen parallel aan je oren. Kom een paar centimeter van de grond met je rug en adem uit.
Herhaal deze oefening tenminste 10 keer.

2. Crunches van zij naar zij
Zoals de naam al doet vermoeden is het van links naar rechts bewegen. Het proces is vrij eenvoudig. Ga op je rug liggen, knieën gebogen en voeten op de grond, je armen langs je lichaam. Adem uit en strek je rechterhand naar je rechtervoet. let op je houding je hoofd en nek niet forceren. Kom weer naar het midden en doe hetzelfde met links. Doe deze oefening minstens 15 keer.

3. Planken
Je kan de oefeningen eindigen met het “Planken”. Je steunt nu op je onderarmen en tenen en maakt van je lichaam een zo recht mogelijke plank. Je schouders, heupen en voeten vormen een rechte lijn, parallel aan de grond. Je rug mag niet bol of hol zijn. Trek je navel in. Kijk niet naar beneden of recht voor je uit, maar naar de plek tussen je handen. Hoe simpel dit ook lijkt: het kost flink wat inspanning om je lichaam precies zo recht als een plank te houden.

Tussen oefeningen

Zodra de warming-up wordt gedaan en de vorige routine gaat je makkelijk af, dan kun je overgaan tot de tussenliggende stappen. De oefening is zeer nuttig om de extra kilos te verliezen en eveneens het verbeteren van de stofwisseling.

4. Vingers naar tenen
Deze oefening zal je echt flexibel te maken. Hier is het proces dat je moet volgen om deze oefening uit te voeren. Ga op je rug liggen met je benen recht en steek je hand uit naar het plafond, houd armen langs je lichaam. Adem uit en strek je handen in de richting van je tenen. Maak 2 sets van 15 herhalingen.

5. De gekruiste oefening
Ga op je rug liggen en breng knieën naar je borst, tot halverwege. Strek je ene been en houd je andere been gebogen. Houd je handen met open ellebogen achter je hoofd. Wissel nu continue de positie van je beide benen. Pas op dat je niet de nek overbelast. In het begin is twintig keer herhalen ruim voldoende. In een later stadium is dertig keer, of zelfs vijftig keer ook wel te behalen.

6. Omgekeerde Crunch met weerstand elastieken
Je moet een weerstand band gebruiken om deze oefening uit te voeren. Ga op je rug liggen met je knieën verdraaid, armen om je lichaam. Hou het ene uiteinde van een band in elke hand met de band rond hoogste punten van schenen. Hef je knieën naar je buik, totdat je heupen de vloer loslaten. 3 seconden vasthouden en herhaal dit dan in 2 sets van 10.

Gevorderden oefeningen

Dit zijn de oefeningen voor gevorderden. Hiermee vorm je je lichaam in je werkelijk gewenst vorm. De oefeningen zijn nuttig voor een goede spierontwikkeling en verbeteren van je kracht.

7. Knee-Raises
Pak de beugel of deurtrainer stevig vast met je handen iets wijder dan het uiteinde van de schouders. Je armen blijven de hele oefening gestrekt. Trek de knieën richting de borst terwijl je de buikspieren stevig aanspant. Als de knieën op het hoogste punt zijn kun je deze positie even vasthouden. Daarna laat je je knieen weer zakken naar de beginpositie. Maak 3 sets van 15.

8. Leg Swings
Niet alleen je buikspieren train je met deze oefening maar ook het vet wat zich heeft opgehoopt in de regio van de dijen. Lig op je rug met je armen gestrekt en benen recht omhoog. Adem uit en druk je navel tegen je wervelkolom aan. laat je benen langzaam zakken naar links en hou ze circa 20 centimeter van de grond. Kom weer naar het midden en doe dan de andere kant. Doe drie sets van 15.

9. Fitness bal lift
Dit is een zware oefening, zeker als je voor het eerst met een swiss ball traint. Krijg je deze oefening eenmaal onder de knie dan wordt je sterker van je bovenlichaam tot aan je benen. Plaats beide benen op de swiss ball en je handen recht onder je schouders op de grond. Trek de bal nu naar je toe en beweeg hem weer terug. Als de bal weer op de beginpositie is maak je één push-up. Dit is één herhaling.

Dit zijn de combinatie van de oefening die je kunt gebruiken om een platte buik te krijgen. Behalve deze oefeningen is het belangrijk om op de voeding te letten. De juiste levensstijl en eetgewoonten zal helpen om het lichaam vorm te houden en gezond te blijven.

 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close