*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Aangetoond: Keto-dieet om diabetes type 2 te helpen beheersen

0

Het ketogene dieet, vaker aangeduid als “keto dieet”, heeft veel aandacht gekregen in de afgelopen jaren, en er zijn nog tal van argumenten en debatten gaande over hoe goed of slecht het kan zijn voor individuen.

Oorspronkelijk ontworpen als een dieet om te helpen

Voor personen met epileptische aanvallen is het keto-dieet echt van de grond gekomen als een gewichtsverlies dieet. Dit is een extreem koolhydraatarm dieet dat de nadruk legt op een hoog gezond vet, gematigd eiwit en een zeer koolhydraatarm dieet en gaat vaak gepaard met een enorme verandering in levensstijl bij mensen die het willen omarmen.

Een recente studie uit India gaat meer olie op het vuur rond Keto gooien, omdat de eerste resultaten lijken aan te tonen dat de overstap naar het Keto-dieet veel mensen kan helpen om controle over hun type 2 diabetes te krijgen. Deze 3 maanden durende studie toonde bewijs dat degenen die vasthouden aan een ketogeen dieet een grote verbetering zien in hun bloedsuikerspiegel en in het vermogen van hun lichaam om de bloedsuikerspiegel goed te beheren.

Hoe helpt Keto?

Medisch gezien werd het grootste verschil na drie maanden genoteerd in de significante dalingen van hemoglobine A1c-niveaus in de lichamen van de type 2-diabetici. Dit leidt tot drastische verbetering van het lichaam als het gaat om het beheer van de bloedsuikerspiegel, maar er zijn enkele argumenten over wat het is dat helpt.

Het verminderen van koolhydraten is al een bekende manier om te helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel, en daarin is het Keto-dieet is logisch, hoewel sommigen beweren dat een drastische bezuiniging dat niet nodig is voor dezelfde resultaten. Aan de andere kant, voor individuen met overgewicht verliest keto over het algemeen gewicht, en morbide zwaarlijvige individuen neigen om veel gewicht te verliezen op keto. Zelfs een matige hoeveelheid afvallen kan grote gezondheidsvoordelen hebben voor mensen met overgewicht en een deel daarvan kunnen hiermee de positieve resultaten opleveren.

Er is ook een kans dat het een combinatie van dingen is waardoor het keto-dieet kan verschijnen als zo’n goede potentiële oplossing voor Type 2 Diabetici op zoek naar betere controle over hun bloedsuiker.

De studie

In het onderzoek waren alle individuen tussen de 35 en 60 jaar oud en splitsten 2/3 als mannen en 1/3 als vrouwen. Dit was een strikt ketogeen dieet met in totaal 20 gram netto koolhydraten per dag, het maximum dat was toegestaan, wat niet alleen het beperken van suikers, snoep, granen betekende, maar ook veel fruit en zetmeelrijke groenten.

Gemiddeld zagen proefpersonen niet alleen veel betere bloedsuikerspiegels, maar na meer dan drie maanden verloren ze ook 15-22 pond. Individuen hadden de neiging om van licht overgewicht aan het begin van het onderzoek naar normale niveaus te gaan, wat ook zeker een effect op de bloedsuikerspiegel heeft.

Wat betekent dit?

Hoewel er nog enkele vragen zijn over de vraag of de methodiek kan worden verbeterd en hoeveel voordeliger het ketogeen dieet kan zijn versus eenvoudige koolhydraatreductie en redelijk gewichtsverlies, dat valt niet te ontkennen, maar vanuit het directe gezichtspunt van kijkend naar hoe het de bloedsuikerspiegel beïnvloedt, toont het keto-dieet veel potentieel als een manier om deze problemen te beheren.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close