*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Aërobe oefentraining gekoppeld aan verbeterde hersenfunctie

0

Personen die risico lopen op de ziekte van Alzheimer (AD) vanwege familiegeschiedenis of genetische aanleg die zes maanden aan aerobe training deden, verbeterden hun glucosemetabolisme en hogere denkvermogen (bijvoorbeeld planning en mentale flexibiliteit), uitvoerende functie genoemd; deze verbeteringen vonden plaats in combinatie met verhoogde cardiorespiratoire fitheid. De resultaten van deze studie zijn gepubliceerd in een speciale uitgave van Brain Plasticity gewijd aan Oefening en Cognitie.

Geneesmiddelen die momenteel beschikbaar zijn om AD te behandelen, hebben een beperkte therapeutische capaciteit. In een tijd waarin zowel de menselijke als de monetaire kosten van de ziekte naar verwachting de komende decennia dramatisch zullen stijgen, is er een kritieke behoefte om individuen te voorzien van gemakkelijk inzetbare strategieën die de kans op het krijgen van de ziekte kunnen verminderen of de progressie ervan kunnen vertragen. Onderzoekers onderzochten daarom of oefentraining bij asymptomatische personen die risico lopen op AD de markers geassocieerd met AD verbetert.

“Deze studie is een belangrijke stap in de richting van de ontwikkeling van een oefeningsrecept dat de hersenen beschermt tegen AD, zelfs onder mensen die eerder zittend waren,” verklaarde hoofdonderzoeker Ozioma C. Okonkwo, PhD, van het Wisconsin Alzheimer’s Disease Research Center, University of Wisconsin School van geneeskunde en volksgezondheid.

De studie onderzocht 23 cognitief normale, relatief jonge oudere volwassenen met een familiegeschiedenis of genetisch risico op AD. Alle patiënten hadden een zittende levensstijl. Ze ondergingen een reeks beoordelingen, waaronder cardiorespiratoire fitheidstesten, meting van dagelijkse fysieke activiteit, beeldvorming van het metabolisme van de hersenen (een maat voor neuronale gezondheid) en cognitieve functietests.

De helft van de deelnemers werd willekeurig toegewezen om informatie te ontvangen over het handhaven van een actieve levensstijl, maar geen verdere interventie. De andere helft nam 26 weken lang drie keer per week deel aan een trainingsprogramma met een matige intensiteit op een loopband met een personal trainer.

Vergeleken met de deelnemers die hun gebruikelijke niveau van lichamelijke activiteit handhaafden, verbeterden personen die aan het actieve trainingsprogramma waren toegewezen hun cardiorespiratoire fitheid, brachten ze minder tijd zittend door na het trainingsprogramma en presteerden ze beter op cognitieve tests van executief functioneren (maar niet op episodisch geheugen). Uitvoerende functie, een aspect van cognitie waarvan bekend is dat het afneemt met de progressie van AD, omvat de mentale processen die individuen in staat stellen om te plannen, de aandacht te richten, instructies te onthouden en meerdere taken met succes te jongleren. De verbeterde cardiorespiratoire fitheid van de deelnemers werd geassocieerd met een verhoogd hersenglucosemetabolisme in de posterieure cingulate cortex, een deel van de hersenen dat verband houdt met AD.

“Dit onderzoek toont aan dat een levensstijlgedrag – regelmatige aerobe oefeningen – potentieel de hersen- en cognitieve functies die bijzonder gevoelig zijn voor de ziekte kan verbeteren. De bevindingen zijn vooral relevant voor personen die een hoger risico lopen vanwege familiegeschiedenis of genetische aanleg ”, aldus Dr. Okonkwo. De hoofdauteur van de studie, Max Gaitán, MEd, van het Wisconsin Alzheimer’s Research Centre, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health, merkte op dat “een belangrijke volgende stap zou zijn om een ​​grotere, meer definitieve studie uit te voeren. Als deze bevindingen worden gerepliceerd, zouden ze een enorme impact hebben op de kwaliteit van het latere leven, waardoor individuen meer jaren zelfstandig kunnen wonen, actief betrokken zijn bij dierbaren en herinneringen opbouwen. ”

Bronnen:

IOS Press

Journal Article

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close