Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Afvallen in de overgang verloopt makkelijker dan je denkt

0

Afvallen in de overgang verloopt moeizamer, maar is met een goede aanpak perfect mogelijk. Als je met enkele belangrijke richtlijnen rekening houdt, is afvallen in de overgang zelfs makkelijker dan je denkt.

De meeste vrouwen winnen in de overgang nochtans aan gewicht. Afvallen in  de overgang is lastiger, maar dus zeker niet onmogelijk. Met geduld en de juiste ingesteldheid bereik je je doel: je gezond streefgewicht. 

Hoe pak je dat best aan, Afvallen in de overgang?

Tijdens de overgang vinden er in het lichaam van iedere vrouw belangrijke veranderingen plaats. Vooral dan wat hun hormonen en hun stofwisseling betreft.

Je metabolisme of stofwisseling bepaald in grote mate onze vetopslag en vetverbranding.

Hoe ouder we worden, hoe trager onze spijsvertering en dus ook onze vetverbranding gaan werken.

Als we daar niets aan doen heeft dat uiteraard gevolgen voor onze gezondheid en zeker ook voor ons lichaamsgewicht. Ons voedsel wordt, naarmate we ouder worden, ook anders opgenomen en verwerkt.

Wat we dagelijks eten heeft dus een belangrijke invloed op onze hormonen en dus ook op onze overgang.

Vrouwen in de overgang willen in de eerste plaats rust en ontspanning. Dat gaat meestal ten nadele van beweging. Een gezond eetpatroon met veel natuurlijke voeding en voldoende beweging is nochtans de meest ideale combinatie om verantwoord je buikvet en je overgewicht kwijt te spelen.

Onregelmatig en ongezond eten en te weinig bewegen zijn meteen de belangrijkste oorzaken van ongezond buikvet en van overgewicht.

Afvallen in de overgang

Er zijn beslist betere momenten om af te vallen dan in de overgang.

Vele vrouwen komen tijdens hun overgang makkelijker bij en die overtollige kilo’s willen ze er uiteraard zo snel mogelijk af.

Zeker van hun buikje dat tijdens hun overgang vaak in omvang toeneemt.

Best is om voor de overgang je streefgewicht te bereiken, maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Vrouwelijk hormoon grootste boosdoener

Vele vrouwen mogen tijdens hun overgang nog zo gezond en niet teveel eten, toch neemt hun overgewicht in deze periode sterk toe. De grootste boosdoener  is de afname van het vrouwelijk hormoon oestrogeen.

Daarnaast bewegen vrouwen in hun overgang opvallend minder. Zo belanden ze al vlug in een vicieuze cirkel die erg moeilijk is te doorbreken.

Dat zorgt voor frustraties en die vergroten hun trek in vooral zoete en ongezonde tussendoortjes.

Oestrogeen wordt door vrouwen opgeslagen in hun vetweefsel. Als er in verhouding tot progesteron teveel oestrogeen wordt opgeslagen zorgt dat voor vervelende problemen.

Een buikje en overgewicht zijn het resultaat.

Afvallen in de overgang zeker niet onmogelijk

Afvallen in de overgang is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk.

Afvallen is alleen mogelijk in een gezond eetpatroon met natuurlijke voeding en voldoende lichaamsbeweging. Dat is zeker zo tijdens de overgang.

Ruil je slechte en ongezonde eetgewoonten door natuurlijke voeding en vooral veel (rauwe) groenten, fruit, kip en vette vis en drink dagelijks ook voldoende water.

Hou er rekening mee dat je gezond eetgewoonten zeventig procent van je totale gewichtsverlies uitmaakt. De overblijvende dertig procent verlies je met voldoende lichaamsbeweging. 

Dat betekent niet dat je wekelijks enkele uren keihard moet trainen zoals een topsporter. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen volstaat om je doel te bereiken.

Afvallen in  de overgang lukt beter:

In een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon: met natuurlijke voeding, veel groenten, fruit en onbewerkte noten, zaden en pitten

Door zo weinig mogelijk en liefst geen geraffineerde witte suikers te gebruiken

Met zo weinig mogelijk bewerkte voeding: zoals vlees als broodbeleg (worst, salami, patéé…) van, je menu schrapt

Met het dagelijks drinken van enkele koppen groene thee: dat activeert je metabolisme of stofwisseling waardoor je meer opgeslagen vet verbrandt

Door alle snelle koolhydraten: zoals witte suiker, geraffineerde witte deegwaren en rijst zoveel mogelijk beperkt

Als regelmatig te rusten en te ontspannen: stress zorgt voor de extra aanmaak van cortisol, een hormoon dat meer vet opslaat dan het zal verbranden

Zonder crash dieet: Dat hou je door zijn extreem karakter nooit lang vol en eens ermee gestopt vliegen de verloren kilo’s er zo weer aan

De voorrang te geven aan meerdere (zes of acht) beperkte eetmomenten: in plaats van de drie grote maaltijden zoals we die kennen. Zo blijft je vetverbranding constant actief

Afvallen in de overgang door voldoende beweging 

Niet alleen gezond en natuurlijk eten, maar ook voldoende bewegen is noodzakelijk om afvallen in de overgang  mogelijk te maken.

Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen fietsen of zwemmen moet toch kunnen?

Zeker met een strak en slank lichaam barstend van energie en vitaliteit tot gevolg.

Het ene soort vet is het andere niet

Wees voorzichtig met het eten van vetrijke voeding. Dat betekent zeker niet dat je nu plots geen vet meer mag eten, integendeel. We moeten hierbij immers het onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde vetten.

Ongezonde vetten zijn verzadigde vetten en zeker transvetten: beiden zijn de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen. We vinden ze vooral in snoep, koekjes en gebak. Als je je overwicht definitief kwijt wilt, kun je deze ongezonde voeding best zoveel mogelijk verlijden

Gezonde onverzadigde vetten en vetzuren: zijn een belangrijke bron van energie. Die hebben we nodig om dagelijks goed te functioneren. We vinden ze vooral in vette vis zoals wilde zalm, paling, tonijn, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en in ansjovis. Ook onbewerkte noten, zaden en pitten zijn rijk aan deze gezonde vetten

Afvallen in de overgang doe je niet met light producten

Diegenen die willen afvallen in de overgang grijpen meestal massaal naar licht producten zoals light voeding en light frisdraken. Ze hopen zo hun gewichtsprobleem te kunnen oplossen.

Light betekent zeker niet dat deze producten geen vet of suikers bevatten.

Producten krijgen ‘light’ op hun label als ze minstens 30% minder vet of suiker bevatten. Vetvrije producten kunnen zo nog altijd barsten van de concentratie geraffineerde suikers, of omgekeerd.

Oppassen is dus de boodschap. Recente wetenschappelijke studies brachten nu ook aan het licht dat producten met kunstmatige zoetstoffen even verslavend werken dan witte suikers

We hebben allemaal gezonde onverzadigde vetten en vetzuren nodig, zeker in de overgang. Deze light producten bevatten haast uitsluitend ongezonde verzadigde vetten en transvetten

Vrouwen in de overgang hebben deze gezonde vetten nochtans nodig om de verminderde productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen te verhinderen. 

En dan hadden we het niet eens over de grote hoeveelheden geraffineerde suikers die deze producten bevatten.

Afvallen in de overgang met plantaardige vetten

Gezond afvallen in de overgang doe je met vetten van plantaardige oorsprong zoals:

 Olijfolie

Zonnebloemolie

Kokosolie

Notenolie en vooral olie uit paranoten

Koolzaadolie

Avocado

Ook onbewerkte noten, zaden, pitten en olijven zijn rijk aan onverzadigde vetten van plantaardige oorsprong

Extra tips om afvallen in de overgang te vergemakkelijken

Calcium: eens de overgang achter de rug nemen veel vrouwen een voedingssupplement op basis van calcium. Dat doen ze in de eerste plaats om zich zoveel mogelijk tegen osteoporose te beschermen. Als je dat combineert met een gezond eetpatroon en je teveel calcium binnen krijgt vergroot je risico op pijnlijke nierstenen aanzienlijk. Je kunt dit verhelpen door veel groene bladgroenten te eten zoals spinazie, andijvie, alle groene slasoorten, broccoli, groene kolen, ruin- en waterkers die ook grote hoeveelheden calcium bevatten

 Alcoholgebruik: afvallen in de overgang lukt niet als je regelmatig alcoholische dranken gebruikt. Bedenk dat amper één gram alcohol ‘goed’ is voor zeven calorieën. Je eet dus veel beter een handjevol druiven (tien) dan één glas rode wijn  te drinken.

Drink voldoende water: dat is tussen de 2,5 en 4 liter per dag. Water vergroot je verzadigingsgevoel waardoor je minder vlug honger hebt en dus automatisch minder eet. Het spoelt ook je lichaam schoon van alle giftige afvalstoffen. Een schoon lichaam zonder afvalstoffen verbrandt meer vet en valt makkelijker af.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close