*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Afvallen met Quinoa

0

Quinoa is de perfecte dieetvoeding voor mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven. Vergeleken met andere granen wordt het gekenmerkt door een aantal eigenschappen dat het afvallen positief beïnvloedt. Hierna beschrijven we kort hoe een Quinoa-dieet het afslanken kan ondersteunen

Alweer een dieet?

Ja, we noemen het bewust een dieet. De term dieet komt oorspronkelijk uit het Grieks (Diaita) en betekent zoiets als “levenswijze” of “manier van leven.” Ten onrechte wordt dieet vaak beschouwd als een tijdelijke voedingswijze met het doel om zo snel mogelijk zo veel mogelijk gewicht kwijt te raken.

Maar als we spreken over het Quinoa-dieet, gebruiken we die term eigenlijk in zijn oorspronkelijke betekenis. Het gaat erom onze manier van leven en daarmee ook onze eetgewoonten te veranderen. Op die manier kunnen we met Quinoa natuurlijk gewicht verliezen en blijvend ons gewicht bewaren.

Waarom is Quinoa goed om af te vallen?

Een voedingspatroon met veel Quinoa heeft één duidelijk voordeel. Een Quinoa-maaltijd bevat veel essentiële voedingsstoffen, vooral als die rijkelijk wordt aangevuld met fruit of groenten. Quinoa zelf bevat relatief weinig calorieën, maar verzadigt relatief lang. Dat heeft drie redenen:

  • een relatief hoog gehalte aan eiwitten
  • een lage Glycemische Index;
  • de aanwezigheid van veel ballaststoffen

Het relatief hoge eiwitgehalte van Quinoa

Een groot deel van de calorieën in Quinoa is in de vorm van eiwitten voorhanden. Eiwitten hebben onder andere het voordeel, dat in vergelijking met koolhydraten een relatief lange verzadiging veroorzaken. Het vetgehalte in Quinoa daarentegen, is relatief laag. Bovendien bestaat dat voor een groot deel uit zogenaamde “goede vetten”, die weliswaar ook veel calorieën bevatten, maar zijn essentieel zijn voor het lichaam.

Een lage Glycemische Index (GI)

Koolhydraten zijn in Quinoa eveneens rijkelijk voorhanden. Maar de koolhydraten van Quinoa hebben een lage glycemische index (GI). Dat betekent dat deze koolhydraten slechts langzaam door het lichaam worden opgenomen. Het resultaat is evenens een relatief lang verzadigingsgevoel. Aanvallen van hongerklop blijven dus uit.

Ballaststoffen

Quinoa bevat relatief veel vezels, die als maagvulling een hoog verzadigingsgevoel geven bij relatief weinig calorieën. Dit op zijn beurt bevordert ook het gewichtsverlies.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close