*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Afvallen na je veertigste

0

Gewichtstoename is een van de meest ongewenste tekenen van de middelbare leeftijd. Plotseling zijn je kleren kleiner dan vroeger, vooral rond de taille. Maar afvallen na je veertigste is geen gemakkelijke opgave. Toch is het nooit te laat om ermee te beginnen.

Voor afvallen is het nooit te laat

Dat we de kilo’s vanaf een bepaalde leeftijd minder snel kwijtraken, is een feit. Maar dat betekent zeker niet dat we dan maar de handdoek in de ring moeten werpen en dat als een voldongen feit moeten accepteren. Dus begin je afslankkuur vandaag nog. Het is nooit te laat om gewichtstoename op middelbare leeftijd weer ongedaan te maken.

Minder beweging en vertraagde stofwisseling als oorzaken

Voor de meeste vrouwen begint de gewichtstoename in de jaren voor de menopauze. Maar hormonen zijn niet de enige oorzaak voor de gewichtstoename op middelbare leeftijd. Ook mannen hebben last van een uitdijende taille en de oorzaken zijn ons allemaal genoeg bekend:

  • verminderde lichamelijke activiteit als we ouder worden;
  • met het stijgen der jaren vertraagt onze stofwisseling en de verhouding van vetten/spieren verandert in ongunstige zin. En hoe minder spieren je hebt, hoe minder calorieën je verbrandt.

Wat kan je doen om die ongewenste vetvorming rond de taille tegen te gaan? Wel, je zou vandaag nog kunnen beginnen met onderstaand vijfdelig actieplan.

Stop om voortdurend wijzigingen aan te brengen in wat je eet

Gezond en veilig gewichtsverlies is alleen haalbaar als je een gewichtsbeheersingsprogramma vindt dat je gedurende het hele leven kan volhouden. Crashdiëten leiden alleen maar tot gewichtstoename en jojo-effectendie schadelijk zijn voor de gezondheid en het uiterlijk. Mensen die minder eten, leven langer, vooropgesteld natuurlijk dat ze de juiste dingen eten.

Caloriebeperking is dus het nieuwste thema in anti-aging onderzoek. Eet dus antioxidant rijke voeding, maar eet er wel minder van en je zal een langer, gezonder leven hebben dat ook je gewicht ten goede komt.

Begin met kleine veranderingen

De meesten van ons zien erg op tegen drastisch snijden in de calorietoevoer. En het is ook niet erg zinvol omdat je lichaam zich aanpast aan een drastisch beperkte voedselinname: het schakelt over op de survivalmodus. De stofwisseling vermindert en vetten worden opgeslagen in plaats van te verbranden als energie. Probeer dus in de eerste week je calorie-inname met bijvoorbeeld 250 te verminderen in plaats van meteen met 1000. En haal er vervolgens elke week een beetje meer vanaf, totdat je het beoogde aantal calorieën hebt bereikt. Streef naar een geleidelijk gewichtsverlies van 1 à 2 pond per week en dat over een langere periode, totdat je je ideale conditie en gewicht hebt bereikt.

Bouw meer spieren op om meer calorieën te verbranden

Snijden in de calorieën is belangrijk, maar meer bewegen is nodig om vetmassa te vervangen door gezonde spieren. Meer spieren betekent dat je meer vet verbrandt, óók in rust. Je moet aan krachttraining doen, hetzij met gewichten in de sportschool hetzij via routine-oefeningen thuis, om spieren op te bouwen. Of je kunt yoga en Pilates doen voor verbeterde flexibiliteit en kracht.

Neem de tijd voor cardio of aerobic-oefeningen

Behalve spieropbouw moet je ook 3 maal per week minimaal 20 minuten aan aerobic of cardio-oefeningen doen. Door aerobicoefeningen verhoog je de hartslag tot 60-85 % van het maximale niveau. Activiteiten zoals hardlopen, zwemmen, dansen, of oefeningen met behulp van een loopband of roeier in de sportschool zijn goede vormen van cardiotraining.

Cardiotraining is essentieel als je de gestelde doelen met betrekking tot gewichtsverlies wil bereiken. Zoek dus een activiteit die je leuk vindt en een tijdstip dat je in staat stelt om wekelijkse routine op te bouwen. Beschouw het zeker niet als een lastige opgave. Cardio-oefening bezorgt je endorfine, natuurlijke en gratis “goed-gevoel-hormonen”. Je wordt er vrolijk van en je voelt je energieker. Het werkt ook na de oefening positief uit op je stofwisselingsniveau, soms wel een hele dag. Denk maar aan al het vet dat je verbrandt als je stopt met de oefening!

Drink groene thee om je stofwisseling te verhogen

Gewichtsverlies is het resultaat van een eenvoudige rekensom: neem minder energie op (voeding) dan je verbrandt (oefening) en je zult gewicht verliezen. Het probleem is dat gewichtsverlies moeilijker wordt als je stofwisseling afneemt naarmate je ouder wordt. Je zult veel baat hebben bij een verhoging van je trainingsarbeid en de opbouw van spiermassa, maar als je je stofwisseling een extra boost wil geven, probeer dan ook een natuurlijke vet verbrander zoals groene thee.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close