Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Ahiflower olie biedt een uitgebalanceerde verhouding van omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren om een optimale gezondheid te behouden

0

Omega-vetzuren zijn gezonde vetten die tal van gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Omdat je lichaam deze voedingsvetten niet kan produceren, moet je een uitgebalanceerde verhouding van omega-3-, omega-6- en omega-9-vetzuren consumeren om een ​​optimale gezondheid te behouden. Vette vis zit boordevol essentiële vetzuren, dus het opnemen van deze gezonde vetten in je dieet zou niet zo moeilijk moeten zijn. Maar voor degenen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen, of zich zorgen maken over kwikverontreiniging in zeevruchten, biedt ahiflower-olie een uitstekend plantaardig alternatief.

Ahiflower olie is afgeleid van de zaden van de Buglossoides arvensis plant. Ooit beschouwd als een onkruid, wordt dit kruid nu duurzaam en kosteneffectief gekweekt als een landbouwgewas en wordt het gewaardeerd om zijn opmerkelijke olie- en voedingswaarde. In feite is ahiflower-olie de rijkste niet-visbron van omega-vetzuren op de planeet.

Andere plantaardige oliën, zoals vlas-, chia- en hennepzaadolie, bevatten alleen alfa-linoleenzuur (ALA), een soort omega-3-vetzuur dat kan worden gebruikt als energiebron voor uw lichaam. Ongeveer drie tot zes procent van de ALA die u verbruikt, wordt omgezet in docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA), dit zijn vetzuren die de gezonde werking van uw hersenen, immuunsysteem, zenuwstelsel en cardiovasculaire systemen ondersteunen. Ter vergelijking: ahiflower olie bevat stearidonzuur (SDA), dat gemakkelijker en efficiënter wordt omgezet in DHA en EPA. Tot 30 procent van de SDA die u verbruikt, kan worden omgezet in DHA en EPA. Een studie toonde ook aan dat EPA-conversie 4x efficiënter is met ahiflower-olie dan met lijnzaadolie.

Geen enkele andere plantaardige olie komt in de buurt van het voedingsprofiel van ahiflower-olie. Het is niet alleen een uitstekende bron van omega-3-vetzuren, maar het biedt ook een uniek uitgebalanceerde combinatie van omega-6- en -9-vetzuren. Een onbalans in uw inname van deze gezonde vetten kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen. Gelukkig kun je een dagelijkse evenwichtige verhouding van al deze voedingsvetten krijgen in een theelepel ahiflower olie.

Gezondheidsvoordelen van ahiflower olie

Ahiflower-olie bevat zowel ALA als SDA, evenals het hart-gezonde gamma-linoleenzuur (GLA), linoleenzuur (LA) en oliezuur (OA). De overvloed aan voedingsvetten zorgt ervoor dat ahiflower-olie een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen biedt.

Ondersteunt een gezonde hersenfunctie: het regelmatig consumeren van gezonde doses omega-vetzuren ondersteunt de algehele gezondheid van uw lichaam, vooral een gezonde hersen- en cognitieve functie.
Behoudt een gezond cardiovasculair systeem: Ahiflower-olie zit boordevol hart-gezonde omega-3-vetzuren. Studies tonen aan dat regelmatige consumptie van ahiflower-olie een goede cardiovasculaire gezondheid ondersteunt.
Ondersteunt gezonde gewrichten en mobiliteit: de ALA in ahiflower olie heeft krachtige antioxiderende eigenschappen die gezonde gewrichten en pezen ondersteunen.
Bevordert een gezond immuunsysteem: Omega-3-vetzuren zijn belangrijk om een ​​gezonde immuniteit te ondersteunen. Omdat ahiflower-olie rijk is aan deze gezonde vetten, kan het helpen uw immuunsysteem op een optimaal niveau te houden.
Verhoogt en verhoogt de stemming: Regelmatige consumptie van gezonde vetten zoals die gevonden in ahiflower olie kan een positieve stemming bevorderen.
Verbetert de atletische prestaties: uw lichaam heeft energie nodig om zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Volgens studies kan suppletie met ahiflower-olie leiden tot verbetering van de atletische prestaties.
Ondersteunt een gezond gezichtsvermogen: slechte inname van DHA is gekoppeld aan chronische oogproblemen. Aanvulling met ahiflower-olie kan uw inname van DHA gemakkelijk stimuleren en gezonde ogen ondersteunen.
Ondersteunt gezonde gewrichten en botten: onderzoek wijst uit dat omega-3-vetzuren gezonde botten en gewrichten kunnen behouden.

Hoewel vis- of krillolie uitstekende bronnen van gezonde vetten zijn, zijn deze vaak verontreinigd met kwik, dat zich vaak ophoopt in de lichamen van vissen en andere zeedieren. Ahiflower-olie is een veel gezonder alternatief omdat het niet is vervuild met kwik dat wordt aangetroffen in van vis afgeleide omega-vetzuren. Neem eenvoudig gezonde vetten op die je lichaam nodig heeft door vandaag ahiflower-olie in je dieet op te nemen.

Bronnen:

VeryWellHealth.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close