Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Al die eiwitshakes in de sportschool? Compleet nutteloos

0

Eiwitshakes zijn niet meer weg te denken uit de sportschool. Slimme marketeers hebben fanatieke sporters ervan weten te overtuigen dat de eiwitpoeders belangrijk zijn voor spierherstel. Maar dat is onzin, toont een nieuwe Britse studie aan.

De onderzoekers verdeelden 30 mannen, die al een minimaal een jaar aan krachttraining deden, in drie groepen: één groep kreeg een drank met wei-eiwitpoeder, de tweede groep dronk een op melk gebaseerde eiwitdrank en de derde groep kreeg een drankje met enkel koolhydraten.

Eerst werd bij hen door enkele tests de mate van spierpijn vastgesteld. Daarna volgde een intensieve training met gewichten en halters. Na 24 uur en 48 uur werd dit herhaald. Daarna werd weer hun spierpijn gemeten. Wat bleek: er was geen noemenswaardig verschil in mate van pijn of snelheid van herstel tussen de groepen die eiwitten kregen en de sporters die enkel koolhydraten namen.

Dit is in lijn met het advies van het Voedingscentrum. “We geven aan dat een basisvoeding volgens de Schijf van Vijf essentieel is voor sporters, zodat zij alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen”, meldt woordvoerder Patricia Schutte. “Als je gezond en gevarieerd eet, heb je als sporter helemaal geen speciale eiwitshakes nodig.”

Eerder al wijdde Keuringsdienst van Waarde een vernietigende uitzending aan eiwitshakes. De conclusie was toen dat je net zo goed een paar eieren of melk kon nemen. De dure eiwitshakes waren nergens voor nodig. Nu blijkt zelfs dat eiwitten niet per se nodig zijn en dat koolhydraatdrankjes vrijwel net zo goed werken.

Geld uitgeven aan dure potten eiwitpoeder is dus volstrekt zinloos.

Bronnen:

AD

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close