Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Appels en thee beschermen tegen kanker en hartziekten

0

Het consumeren van flavonoïde-rijke items zoals appels en thee beschermt tegen kanker en hartziekten, met name voor rokers en zware drinkers, volgens nieuw onderzoek van Edith Cowan University (ECU).

Onderzoekers van de ECU’s School of Medical and Health Sciences analyseerden gegevens van het Deense cohort Dieet, Kanker en Gezondheid dat de voeding van 53.048 Denen gedurende 23 jaar beoordeelde.

Ze ontdekten dat mensen die gewoonlijk matige tot grote hoeveelheden voedsel consumeren dat rijk is aan flavonoïden, verbindingen in plantaardig voedsel en dranken, minder kans hadden om te overlijden aan kanker of hartziekten.

Geen snelle oplossing voor slechte gewoonten

Hoofdonderzoeker Dr. Nicola Bondonno zei dat, terwijl de studie een lager risico op overlijden vond bij degenen die flavonoïde-rijk voedsel aten, het beschermende effect het sterkst leek te zijn voor degenen met een hoog risico op chronische ziekten als gevolg van het roken van sigaretten en degenen die standaard meer dan twee alcoholische dranken per dag dronken.

“Deze bevindingen zijn belangrijk omdat ze wijzen op het potentieel om kanker en hartziekten te voorkomen door de consumptie van flavonoïde-rijke voedingsmiddelen aan te moedigen, met name bij mensen met een hoog risico op deze chronische ziekten,” zei ze.

“Maar het is ook belangrijk op te merken dat flavonoïde consumptie niet alle verhoogde risico op overlijden ten gevolge van roken en hoog alcoholgebruik tegengaat. Veruit het beste wat je voor je gezondheid kunt doen, is stoppen met roken en minder alcohol drinken.

“We weten dat dit soort levensstijlveranderingen erg uitdagend kunnen zijn, dus het stimuleren van flavonoïdenconsumptie kan een nieuwe manier zijn om het verhoogde risico te verminderen, terwijl mensen ook worden aangemoedigd om te stoppen met roken en hun alcoholgebruik te verminderen.”

Hoeveel is genoeg?

Deelnemers die elke dag ongeveer 500 mg flavonoïden consumeerden, hadden het laagste risico op overlijden door kanker of hartziekten.

“Het is belangrijk om een ​​verscheidenheid aan verschillende flavonoïde verbindingen te consumeren die in verschillende plantaardige voedingsmiddelen en dranken voorkomen. Dit is gemakkelijk te bereiken via het dieet: één kopje thee, één appel, één sinaasappel, 100 g bosbessen en 100 g broccoli zouden een breed scala aan flavonoïde verbindingen en meer dan 500 mg totale flavonoïden bieden ”.

Dr. Bondonno zei dat hoewel het onderzoek een verband had aangetoond tussen flavonoïde consumptie en een lager risico op overlijden, de exacte aard van het beschermende effect onduidelijk was maar waarschijnlijk veelzijdig zou zijn.

“Alcoholconsumptie en roken verhogen beide de ontsteking en beschadigen de bloedvaten, wat het risico op een reeks ziekten kan vergroten,” zei ze.

“Van flavonoïden is aangetoond dat het ontstekingsremmend is en de bloedvatfunctie verbetert, wat kan verklaren waarom ze in verband worden gebracht met een lager risico op overlijden door hartaandoeningen en kanker.”

Dr. Bondonno zei dat de volgende stap voor het onderzoek was om nader te bekijken welke soorten hartziektes het meest werden beschermd door flavonoïden.

Bronnen:

Edith Cowan University

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close