Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artsen bezorgd: gezond eten wordt obsessie bij tieners

0

Tieners raken steeds meer geobsedeerd door gezond eten en sporten. Geïnspireerd door de afgetrainde lichamen en magere maaltijdjes op Instagram verliezen ze in rap tempo aan gewicht. Daarom komt er een ondervoedingsrichtlijn, schrijft het AD.

Sommige jongeren leven op salades en groene smoothies, nemen eiwitshakes om spieren te kweken en ondertussen raken ze vel over been. Bijzonder hoogleraar Eetstoornissen Eric van Furth gaat onderzoek doen naar orthorexia: het dwangmatig streven naar gezond leven.

Jeugdartsen en -verpleegkundigen maken zich al langer zorgen: “In bijna alle gesprekken met brugklassers gaat het over voeding”, zegt jeugdverpleegkundige Viviane Hermans tegen de krant. Vaak gaan brood en zuivel in de ban, of ze sporten veel te veel. Helemaal niet gezond voor deze leeftijdscategorie, stelt Mascha Kamphuis van AJN Jeugdartsen Nederland.

De stoornis is lastig te herkennen. “Voor de buitenwereld lijkt er weinig aan de hand. Ze nemen bijvoorbeeld dagenlang alleen superfoods en groente, maar houden dat niet vol en eten dan ineens veel meer dan ze willen. Per saldo blijven ze op gewicht”, legt psycholoog Rozemarijn Vos van centrum voor eetstoornissen Accare uit.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close