*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Artsen bezorgd: gezond eten wordt obsessie bij tieners

0

Tieners raken steeds meer geobsedeerd door gezond eten en sporten. Geïnspireerd door de afgetrainde lichamen en magere maaltijdjes op Instagram verliezen ze in rap tempo aan gewicht. Daarom komt er een ondervoedingsrichtlijn, schrijft het AD.

Sommige jongeren leven op salades en groene smoothies, nemen eiwitshakes om spieren te kweken en ondertussen raken ze vel over been. Bijzonder hoogleraar Eetstoornissen Eric van Furth gaat onderzoek doen naar orthorexia: het dwangmatig streven naar gezond leven.

Jeugdartsen en -verpleegkundigen maken zich al langer zorgen: “In bijna alle gesprekken met brugklassers gaat het over voeding”, zegt jeugdverpleegkundige Viviane Hermans tegen de krant. Vaak gaan brood en zuivel in de ban, of ze sporten veel te veel. Helemaal niet gezond voor deze leeftijdscategorie, stelt Mascha Kamphuis van AJN Jeugdartsen Nederland.

De stoornis is lastig te herkennen. “Voor de buitenwereld lijkt er weinig aan de hand. Ze nemen bijvoorbeeld dagenlang alleen superfoods en groente, maar houden dat niet vol en eten dan ineens veel meer dan ze willen. Per saldo blijven ze op gewicht”, legt psycholoog Rozemarijn Vos van centrum voor eetstoornissen Accare uit.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close