*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Baarden, het antibacteriële middel voor mannen

0

Hoewel baarden een slechte reputatie hebben als broedplaats voor bacteriën, heeft nieuw onderzoek ontdekt dat je gezichtshaar daadwerkelijk infecties kan bestrijden, volgens een persbericht van de BBC.

De maatschappij heeft lang gedebatteerd of het gezond is om een ​​baard te hebben. Detractors wijzen op die nogal verontrustende ontdekking dat “gezichtshaar smeriger kan zijn dan een wc-pot”, zoals de New York Post het uitdrukte. Na een reeks baarden te hebben schoongemaakt en hun bacteriegehalte te hebben geanalyseerd, concludeerde microbioloog John Golobic dat sommige van de bacteriën ‘het soort dingen waren dat je in de ontlasting tegenkomt’.

Laten we eerlijk zijn – baarden zijn niet altijd het meest hygiënische ding op je lichaam.

De BBC wees ook op een onderzoek uit 2014 in het Journal of Hospital Infection, waarbij onderzoekers de gezichten van 408 gezondheidswerkers afwisselden – sommigen met een baard, anderen niet. Degenen zonder baarden droegen eerder methicillineresistente Staphylococcus aureus of MRSA, een infectieveroorzakende staph-bacterie die resistent is geworden tegen veel antibiotica.

De onderzoekers stelden een mogelijke verklaring voor hun bevindingen voor: dat scheren kleine schaafwonden op de huid kan veroorzaken, “die bacteriële kolonisatie en proliferatie kunnen ondersteunen”, aldus de BBC.

Baarden kunnen je gezicht ook tegen de zon beschermen. Een studie uit 2011 van de Universiteit van Zuid-Queensland in Australië wees uit dat baarden UV-bescherming bieden, waarbij langer haar de huid een beetje effectiever beschermt. Dat is handig voor plaatsen zoals je bovenlip, waar het gemakkelijk is om een ​​SPF-product te vergeten.

Baarden zijn misschien niet zo erg als sommige mensen denken. Een arts ontdekte zelfs dat het de weg zou kunnen effenen voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica in de toekomst.

In een nieuw experiment ontdekte microbioloog Dr. Adam Roberts van het University College London dat baarden bacteriën met antibiotische eigenschappen bevatten.

Roberts testte baardstaafjes van verschillende mannen. Hij was in staat om meer dan 100 verschillende bacteriegroei van de monsters te detecteren. Het ding is niet dat alle bacteriën schadelijk waren.

Vreemd genoeg observeerde Roberts een microbe die eruitzag alsof hij andere bacteriën doodde. Vervolgens isoleerde hij die microbe en testte deze tegen een type Escherichia coli die urineweginfecties veroorzaakt.

Dit resulteerde in de microben die de bacterie met veel efficiëntie doodden.

Australische onderzoekers ontdekten dat baarden je eigenlijk minder robuust maken – op de best mogelijke manier. Baarden bieden evenveel UV-bescherming als zonnebrandcrème.

De onderzoekers plaatsten enkele mannequins in de hete Australische zon en rustten sommige uit met baarden. Na het meten van de hoeveelheid straling die elk gezicht had geabsorbeerd, ontdekten ze dat baarden een zonbeschermingsfactor (SPF) tot 21 kunnen bieden – beter dan je gemiddelde zonnebrandcrème, die binnenkomt bij SPF 15.

Baarden zijn goed voor meer dan alleen de zon. Gezichtshaar verzamelt allergenen die anders hun weg zouden vinden naar je neus en mond, waardoor je niesvrij blijft. Ze beschermen ook tegen windschade, waardoor uw huid uitdroogt en vroegtijdig verouderd. Te bedenken, onder hun baarden, hebben die ruige kerels gezichten die zo glad zijn als de bips van een baby.

Een baard kan eigenlijk fungeren als een fontein van jeugd vanwege alle bescherming die het biedt. Omdat gezichtshaar je huid vrij van kankervlekken houdt en het hebben van een baard betekent dat je de hoeveelheid acne en verkleuring op je huid vermindert, blijft je huid langer gezond. Het vermogen van een baard en snor om allergenen uit uw systeem te houden, zal ook uw algehele gezondheid verbeteren. Op deze manier zorgen baarden ervoor dat je er niet alleen jonger uitziet, maar je ook jonger voelt.

Wanneer je baard en snor helpen om bacteriën in de lucht uit je mond te houden, werken ze ook samen om je kansen op het krijgen van tandvleesaandoeningen te verminderen. Opgemerkt moet worden dat je nog steeds je tanden moet poetsen om het leeuwendeel van de bescherming tegen tandvleesaandoeningen te doen, maar baarden bieden net dat beetje extra bescherming die andere mensen gewoon niet hebben.

Bronnen:

medicaldaily.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close