Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Bevestigd – Hogere niveaus van vitamine D verbeteren uw trainingsresultaten

0

Vitamine D is meer dan alleen een bot-opbouwende vitamine; het kan ook uw trainingsregime verbeteren. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Preventive Cardiology laat zien dat hogere niveaus van vitamine D geassocieerd zijn met een betere inspanningscapaciteit.

Eerdere studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig sporten vaak een hoog vitamine D-gehalte hebben. In het huidige onderzoek hebben onderzoekers van de Virginia Commonwealth University School of Medicine het verband beoordeeld tussen vitamine D-spiegels en cardiorespiratoire fitheid, dat is hoe goed het lichaam presteert tijdens oefening. Om dit te doen, keken ze naar de gegevens van bijna 2000 personen tussen de 20 en 49 jaar oud uit de Nationale Gezondheid en Voeding Survey uitgevoerd tussen 2001 en 2004. De landelijke studie vergeleek de vitamine D-niveaus van elke deelnemer met hun cardiorespiratoire conditie, die werd onderzocht door een loopbandtest te gebruiken.

Mensen met een meer verbeterde cardiorespiratoire gezondheid, of een hogere VO2 max capaciteit, kunnen langer en krachtiger trainen. Dit betekent ook dat ze een betere algehele gezondheid hebben dan mensen met een lagere cardiorespiratoire gezondheid. Als gevolg hiervan kunnen ze langer en gezonder leven. Vervolgens verdeelden ze de deelnemers in vier groepen op basis van hun vitamine D-niveaus. Deelnemers met de hoogste vitamine D-spiegels hadden 4,3 maal hogere cardiorespiratoire fitheid in vergelijking met degenen met de laagste vitamine D-spiegel.

De associatie bleef significant, zelfs nadat de onderzoekers hadden gecorrigeerd voor factoren, zoals leeftijd, geslacht, ras, body mass index, hypertensie, diabetes en rookgeschiedenis; degenen met de hoogste vitamine D-spiegel hadden nog steeds 2,9 maal meer cardiorespiratoire fitheid dan mensen met de laagste vitamine D-spiegel.

Voor elke 10-puntsverhoging van het vitamine D-gehalte in het bloed was er een stijging van 0,77 punt in V02 max. Dit geeft aan dat zelfs kleine verhogingen van het vitamine D-gehalte leiden tot een toename van de inspanningscapaciteit.

U kunt uw vitamine D-spiegel verhogen door het volgende te doen:

Blootstelling aan de zon: dagelijks 10 tot 15 zonnestralen ontvangen , kan het lichaam helpen vitamine D aan te maken. Als u niet buitenshuis wilt blijven om blootstelling aan de zon te krijgen, kunt u ook bij een open raam zitten om de productie van vitamine D te bevorderen.

Meer voedsel eten dat rijk is aan vitamine D: u kunt uw vitamine D-spiegel ook verhogen door voedingsmiddelen te eten die vol zitten met de vitamine. De beste voedingsbronnen voor vitamine D zijn onder andere vette vis, zoals kabeljauw, zalm, tonijn en sardines; yoghurt; en verrijkte melk en sinaasappelsap.

Een vitamine D-supplement innemen: u kunt ook supplementen nemen om uw vitamine D-inname te verhogen al zijn deze wel minder effectief.

Andere gezondheidsvoordelen van vitamine D

Vitamine D biedt ook de volgende gezondheidsvoordelen:

Vitamine D verzacht ziekten: verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze vitamine D het risico op verschillende ziekten, zoals multiple sclerose, hartaandoeningen en griep, kan helpen verlagen. Hoge doses vitamine D kunnen het risico op een luchtwegaandoening verminderen, vooral als u ouder bent.

Vitamine D bestrijdt depressie: volgens onderzoek neemt vitamine D deel aan het reguleren van de stemming en het voorkomen van depressie. Een onderzoek toonde aan dat mensen met een depressie die vitamine D-supplementen slikten, verbeteringen in hun symptomen zagen. Een andere studie meldde dat vitamine D-tekort was gekoppeld aan angst en depressie.

Vitamine D helpt bij het afvallen: mensen die proberen af te vallen, kunnen ook baat hebben bij het nemen van vitamine D-supplementen. Studies hebben aangetoond dat het nemen van vitamine D-supplementen gewichtsverlies en verbeterde markers van hartziekten bij mensen met overgewicht verhoogde.

Bronnen:

Healthline.com 1

Healthline.com 2

EverydayHealth.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close