Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Bewegingsprogramma’s met korte duur en hoge intensiteit kunnen de insulinegevoeligheid bij mannen met overgewicht drastisch verbeteren: onderzoek

0

Mensen met overgewicht wordt vaak geadviseerd om te oefenen om gewicht te verliezen. Nu blijkt uit een studie dat dit niet alleen helpt bij het afvallen, maar ook bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid. De paper, gepubliceerd in het tijdschrift Experimental Physiology, suggereert een kortdurend trainingsprogramma met hoge intensiteit van de trainingsduur van zes weken om de insulinegevoeligheid, evenals de spieromvang en -kracht bij mannen met overgewicht significant te verbeteren.

Insulinegevoeligheid beschrijft hoe gevoelig de lichaamscellen zijn voor de effecten van insuline, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de controle van de bloedsuikerspiegel en de absorptie van energie. Wanneer de insulinegevoeligheid wordt verlaagd, nemen de bloedsuikerspiegels toe. Kortetermijn-insulinegevoeligheid kan leiden tot vermoeidheid, maar kan in de loop van de tijd bijdragen aan hartaandoeningen en beroertes.

Voor de studie rekruteerden onderzoekers van de Universiteit van Glasgow 10 mannen met overgewicht die gedurende zes weken drie keer per week trainden. Voor elke trainingssessie voerden de deelnemers een enkele reeks van negen standaard weerstandsoefeningen uit, waaronder beendrukken en bicep-krullen, die werden uitgevoerd bij 80 procent van hun maximale enkelvoudige herhalingslift tot volwaardig falen. De onderzoekers maten de spieromvang, spierkracht en insulinegevoeligheid van de deelnemers voor en na de trainingsperiode.

De resultaten toonden aan dat de insulinegevoeligheid met 16 procent toenam na het trainingsprogramma. De spieromvang en -kracht namen na slechts twee weken training toe en bleven gedurende de hele studie stijgen. Deze bevindingen wezen uit dat kortdurende, intensieve oefeningen de insulinegevoeligheid effectief verbeteren, wat aantrekkelijker en haalbaarder kan zijn in vergelijking met langere duuroefeningen.

“Bovenop deze resultaten weten we dat de sportschool niet voor iedereen is. Daarom moeten we ook kijken of we mensen thuis vergelijkbare oefeningen zonder gymnastiekapparatuur kunnen laten doen om vergelijkbare gunstige effecten te bereiken, “zei Stuart Gray, de hoofdonderzoeker van het onderzoek.

Korte duur, intensieve trainingen begrijpen

Veel mensen oefenen niet uit omdat ze denken dat ze er geen tijd voor hebben. Gelukkig is er een soort oefening die niet te veel tijd in beslag neemt, maar gunstig is. In plaats van een buitensporige hoeveelheid tijd door te brengen in de sportschool, kunt u kiezen voor een korte duur, hoge intensiteit workout, ook bekend als high-intensity interval training (HIIT).

Bij dit type training worden herhaaldelijke intensieve oefeningen herhaald, afgewisseld met kortere herstelperiodes en neemt deze veel minder tijd in beslag. Bovendien verhogen langzame, hoge intensiteitstrainingen ook de VO2 max van het lichaam, het vermogen van het lichaam om lichamelijke activiteit te ondersteunen en een indicator van je niveau van aerobe conditie. Het is het beste om deze oefening maximaal twee tot drie keer per week te doen vanwege de intensiteit van deze sessies. Geef je lichaam tijd voor rust en herstel.

Korte duur, hoge intensiteit trainingen kunnen worden gedaan op een loopband, fiets of elliptische trainer. Ongeacht de oefening die je kiest, is het belangrijk om het te starten met een warming-up. Voor HIIT kun je het beste vijf tot tien minuten opwarmen.

Kies vervolgens je ratio’s. Als u nieuw bent, begint u met een korte intensiteitsperiode en een langere herstelperiode, zoals één minuut activiteit tot twee minuten herstel. De herstelperiode betekent niet dat je helemaal moet stoppen maar lopen of langzaam joggen. U kunt de snelheid instellen op 8 tot 10 mijl per uur (mph) voor de periode met hoge intensiteit en rond 3,5 mph voor de herstelperiode. U kunt de instellingen echter ook wijzigen in wat goed voor u is. Herhaal dit patroon acht keer en eindig met een cool-down-wandeling van vijf minuten.

Bronnen:

EurekaAlert.org

LiveHealthy.Chron.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close