*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Broccoli en 6 andere dingen die je beter niet eet voor het sporten

0

Een beetje brandstof voor je met sporten begint is essentieel om je training tot een goed einde te brengen. Maar je eet beter niet eender wat voor je die sportschoenen aantrekt. Deze 7 voedingsmiddelen kunnen je prestaties tijdens het sporten verminderen, zelfs al zijn ze op andere momenten wél gezond.

Hummus

Een rauwe wortel of cracker met wat hummus is een lekker een voedzaam tussendoortje, maar niet vlak voor je de sportschoenen aantrekt. En dat geldt eigenlijk voor alle soorten erwten of bonen, omdat ze niet zo vlug verteren en voor een opgeblazen gevoel kunnen zorgen.

Groene groenten

Groene (blad)groenten zoals spinazie, kool en broccoli zijn heel gezond omdat ze veel vezels bevatten. Maar dat speelt dan weer in je nadeel vlak voor het sporten, omdat het langzame verteringsproces voor lichaamsgassen en een opgeblazen gevoel zorgt. Verwerk je deze groenten in een smoothie, dan zal je daar minder last van krijgen, omdat een deel van de vezels daarbij verloren gaan.

Energiedrankjes

Ze worden gemaakt om je energie te geven, toch? Helaas, de meeste energiedrankjes zijn bruisend en zitten vol suiker of kunstmatige zoetstoffen. Met een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en gasvorming tot gevolg. Bovendien droog je door het hoge cafeïnegehalte nog meer uit door dit soort drankjes, niet meteen een goede start van een workout. Vandaag nog werd het gevaar van energiedrankjes in de sportwereld aangekaart, door het verhaal van een loopster.

Gefrituurd en zout voedsel

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat gefrituurd, vet voedsel dat op je maag blijft liggen geen goed idee is vlak voor een workout. Ook het zout kan je lijf uitdrogen, omdat je ook al zweet bij het sporten. Chips, frietjes of andere gefrituurde etenswaren voor het sporten zijn dus – surprise surprise – geen goed idee.

Avocado

Het mogen dan wel gezonde vetten zijn die we terugvinden in avocado, toch liggen ook deze net iets te zwaar op de maag voor je gaat sporten. Doordat ze traag verteren kan je last krijgen van krampen tijdens je inspanning. Hou deze gezonde lekkernij dus voor na het sporten.

Muesli- en proteïnerepen

Laat je niks wijsmaken: veel proteïnerepen “voor sporters” zijn eigenlijk niet veel beter dan een snoepreep en zitten vol suiker, waardoor ze je net vermoeider maken tijdens het sporten. Wil je toch graag een proteïnereep, kies dan voor een exemplaar onder de 200 kcal die een 1 op 1 verhouding heeft van suiker versus eiwitten. Gewone mueslirepen zitten vaak barstensvol suiker, dus daar blijf je zeker beter van weg.

Pikant gekruid voedsel

Brandend maagzuur of een zure oprisping kan je wel missen tijdens het sporten. Mijd daarom zo veel mogelijk fel gekruid, pittig voedsel vlak voor je gaat sporten.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close