*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Brood eten met gezond beleg helpt wél afvallen

0

Brood eten was tot voor kort erg omstreden. Zeker als het ging om meer vet verliezen en verantwoord afvallen. Er werd al heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van brood eten op onze gezondheid. Resultaten van recente studies tonen nu een gans ander beeld van brood eten. Vraag is dus of brood eten nu dik maakt of niet en men het dus onbeperkt mag eten. Ook als we iets aan ons overgewicht willen doen.

Maakt brood eten ons dik, of helpt het ons verantwoord af te vallen?

Hoe zit het nu met ons dagelijks brood? Velen vragen zich af of brood nu gezond is of niet, zeker als ze willen afslanken. Op dit vlak heeft brood al langer een slechte reputatie. Daar lijkt nu toch wel verandering in te komen. Van brood is bekend dat het weinig vet bevat, maar des te meer voedingsvezels, koolhydraten en plantaardige eiwitten. Doen deze ingrediënten van brood ons nu gewicht verliezen, of maken ze ons juist dik?

Hou je van brood eten, vooral bij je ontbijt?

Dan komt nu het goede nieuws. Blijf gerust je lekkere boterham eten, ook als je meer opgeslagen vet wilt verbranden.

Volgens wetenschappers aan vooraanstaande universiteiten uit Amerika en GB, maakt brood je niet dikker dan andere voedingsproducten die snelle koolhydraten bevat. Dit laatste is vooral het geval met zetmeel en zetmeelhoudende producten zoals aardappelen en geraffineerde en dus witte soorten, deegwaren, pasta en rijst.

Bij koolhydraten moeten we het onderscheid maken tussen snelle en trage koolhydraten.

Terwijl de snelle variant geen gezonde voedingsstoffen bevat, en dus niets positiefs aan onze gezondheid bijbrengt, is dat anders gesteld met trage koolhydraten. Die zijn vooral rijk aan voedingsvezels, en verteren veel moeilijker. Ons lichaam verbruikt veel energie vooraleer de vezels uit brood min of meer zijn verteerd.

Voedingsvezels geven ons daar bovenop een langer verzadigingsgevoel, waardoor honger langer uitblijft en we automatisch afvallen.

Als je graag brood eet, geef dan de voorkeur aan volkoren of meergranenbrood.  

Probleem ligt niet bij het brood eten

Volgens diëtisten en voedingscoaches maakt brood niet dik. Het broodbeleg dat we erbij eten zorgt voor overgewicht. Daarbij denken we dan in de eerste plaats aan vette en bewerkte voeding zoals vlees, worst, allerlei salades en vette zuivel zoals kaas en smeerkaas.

Vet broodbeleg past dan ook niet in een gezond eetpatroon, en zeker niet als je definitief van je overgewicht af wilt.

Je moet dan niet alleen de consumptie van vet beperken, maar even goed alle zetmeelhoudende voedingswaren.

Eet dus zeker geen brood bij spaghetti of bij je vol-au-vent!

Wat is het voedzaamst: het brood of de korst?

Het enige verschil tussen het brood en de korst is dat deze laatste droger en dus minder water bevat. Precies zoals het brood, bevat ook de korst bloem, zout en gist. Bij hetzelfde gewicht, is de korst van ons dagelijks brood calorierijker.

Brood eten om gewicht te verliezen?

Dankzij zijn gezonde ingrediënten past brood, in beperkte mate gegeten, uitstekend in ieder gezond eetpatroon. Brood kan ons zelfs helpen om zowel vet als gewicht te verliezen.

Zo zorgt brood voor:

leefnugezonderbuttonGROENEVEen langer verzadigingsgevoel: zoals alle trage suikers, geeft ook brood een langer verzadigingsgevoel. De trage koolhydraten in brood worden moeilijk verteerd en dat helpt calorieën te verbranden

leefnugezonderbuttonGROENEVBrood eet je langzamer: dan andere voedingsmiddelen. Brood moeten we goed kauwen, zodat we brood langzamer, en er dus minder van eten.

leefnugezonderbuttonGROENEVGezond broodbeleg: kies voor gezond broodbeleg zoals magere en onbewerkte vleessoorten, magere kaas, groenten en fruit, zelf gemaakte humus, en suikervrije vruchtenjam en appelstroop

Maak je dus zeker geen zorgen over je dagelijkse boterham. Eet brood, ook als je wilt afslanken, en zeker bij je ontbijt. Dat geeft je onmiddellijk de nodige energie om de voormiddag zonder dip door te komen.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close