Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Chocola eten in de ochtend helpt om gewicht te verliezen

0

Chocola als ontbijt? “Ja, doen!” zeggen gezondheidsexperts. Dankzij onderzoeken zijn wetenschappers erachter gekomen dat chocola die je vroeg in de ochtend eet je kan helpen bij het afvallen.

8 maanden lang hebben onderzoekers van de Tel Aviv Universiteit een groep mensen met obesitas opdracht gegeven om ’s-ochtends chocola als deel van hun ontbijt te eten. Een andere groep mensen met overgewicht kregen een ander ontbijt, zonder chocola. Aan het einde van de proefperiode hadden de chocola eters het meeste gewicht verloren! Zij waren zelfs in staat om hun gewicht langer op peil te houden dan de andere groep.

Chocolade stimuleert je stofwisseling
Dit komt door een aantal redenen. Allereerst, goede chocola geeft een boost aan je stofwisseling, oftewel je vet- en koolhydraten verbranding. Daarbij geeft het je een vol gevoel, en heb je minder behoefte om tussendoor te snacken. Diëten gebaseerd op minder eten zijn moeilijk vol te houden en geven vaak teleurstellende resultaten.

“Je lichaam is als een auto, je hebt brandstof nodig om te presteren”, zegt Angela Ginn van de Academy of Nutrition en Dietics. Bij dit soort diëten draait het afvallen helemaal om de vermindering van calorieën. Dit geeft vaak juist een gevoel van ontbering omdat het zo moeilijk is vol te houden.”

Het eten van chocola in de ochtend geeft je hersens energie
Alsof gewichtsverlies nog niet genoeg is, heeft een lange termijn studie van de University van Syracuse (bron) bewezen dat chocola ook wonderlijk goed werkt voor je brein. Het verbetert cognitieve functies zoals het geheugen en abstract denken. Ook hebben de onderzoekers vastgesteld dat chocola preventief werkt bij leeftijd gerelateerde aftakeling van de hersenen. Hiervoor kunnen we de geweldige flavonoïden bedanken, een antioxidant. Want uit aanvullend onderzoek werd geconcludeerd dat chocola de bloedtoevoer naar de hersens stimuleert, wat geassocieerd wordt met betere neurale functies.

De stimulerende effecten en de voordelen van chocola voor je brein zijn er vooral in de ochtend, omdat dat de tijd is dat je hersenen energie nodig hebben. Aldus één van de onderzoekers, Daniela Jakubowicz.

Eet de juiste chocola
De sleutel is dat je de juiste chocola consumeert. Een Kit-Kat, Snickers of een Nuts gaat het niet voor je doen. Je moet de donkere chocola met tenminste 70% cacao hebben. Dat is het soort met alle voordelen voor je gewicht en je hersenen.

Bronnen:
ABC News
ScienceDirect

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close