*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Chocolade beïnvloedt onze emoties

0

Een Koetjesreep maakt ons nostalgisch, muntchocolade energiek. Verschillende soorten chocolade roepen verschillende emoties op, zo ontdekte Bio-ingenieur Sara De Pelsmaeker van de Universiteit Gent. In haar doctoraatsonderzoek ging ze na welke emoties we ervaren bij het eten van verschillende soorten chocolade. Meer dan 850 proefpersonen proefden chocolade en duidden aan welke emoties ze bij het proeven ervaarden.

Nostalgie
In een eerste smaaktest proefden de testpersonen drie verschillende soorten melkchocolade: één van een A-merk, één van een huismerk en één Koetjesreep. Die laatste is geen gewone chocolade: omdat Koetjesrepen minder dan 35% cacao bevatten, worden ze niet onder de chocoladeproducten gerekend, maar behoren ze tot de zogenaamde cacaofantasieproducten.
De Koetjesreep roept overduidelijk nostalgische gevoelens op, maar ook vriendelijkheid en veiligheid. De chocolade van het A-merk en het huismerk zorgden allebei voor een gelukkig gevoel, zo bleek uit de smaaktest. Deze emoties waren iets sterker bij het A-merk iets sterker waren dan bij het huismerk, maar het verschil niet zo groot.

Energie of gezelligheid
Uit een tweede test bleek dat muntchocolade over het algemeen met actie en agressie wordt geassocieerd, en dit vooral door de mannelijke proefpersonen. Chocolade met sinaasappelsmaak roept dan weer warme, huiselijke gevoelens op.

Schuld
Niet alleen het eten van chocolade heeft een impact op onze emoties, ook het woord ‘chocolade’ brengt een en ander teweeg. Veel proefpersonen voelden zich al schuldig nog voordat ze van de chocolade gegeten hadden. Blijkbaar veroorzaakte de gedachte aan chocolade op zich ook al schuldgevoelens. Opmerkelijk: nadat ze effectief een stukje chocolade gegeten hadden, voelden deze proefpersonen zich al een heel stuk minder schuldig. Zo machteloos staan we dus tegenover de kracht van chocolade.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close