*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dagelijks ietsje teveel calorieën leidt tot overgewicht

0
Kinderen die dagelijks 75 kcal meer binnenkrijgen dan ze verbruiken, ontwikkelen op de lange termijn overgewicht. Eén glaasje fris of een half uurtje wandelen bepaalt naar welke kant de weegschaal doorslaat.
Dat is een van de conclusies van het promotieonderzoek van Saskia van den Berg van het RIVM. Uit haar onderzoek blijkt dat een klein verschil in de dagelijkse energiebalans al genoeg is om overgewicht te ontwikkelen.

Van den Berg onderzocht de gegevens van 2.190 kinderen. Van deze kinderen ontwikkelde 10% tussen hun 2e en 6e jaar overgewicht. Zij kwamen gemiddeld 4,8 kg meer aan dan kinderen met een normaal gewicht. Voor negen op de tien kinderen die op hun zesde jaar te zwaar waren, kwam de gewichtstoename in 4 jaar tijd overeen met een calorieoverschot van 75 kcal of minder per dag.

Volgens van den Berg is het voorkomen van overgewicht bij deze groep kinderen haalbaar door kleine aanpassingen door te voeren in het eet- en beweegpatroon. Een extra energieverbruik van 75 kcal is relatief eenvoudig te realiseren door vaker te lopen of de fiets te pakken. Iets minder calorie-inname door meer water te drinken. Anderzijds ontstaat er snel een calorie-overschot; een klein zakje chips of reepje chocola is al voldoende.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close