Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


Dansen kan de tekenen van veroudering in de hersenen omkeren

0

Veroudering is slechts een cijfer, zeggen ze, maar ons lichaam is ongetwijfeld onderworpen aan het normale proces van veroudering. Dus, samen met de rest van het lichaam, verouderen onze hersenen ook.

Het is gebleken dat ongeveer 40% van de mensen ouder dan 65 jaar geheugenverlies tot op zekere hoogte zal ervaren. Naarmate we ouder worden, worden we bovendien vatbaarder voor aandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer.
Wetenschappers hebben onlangs echter ontdekt dat lichaamsbeweging – met name dansen – de hersenen in een gezonde en jeugdige staat houdt, net als bij het hele lichaam!

Namelijk, het tijdschrift “Frontiers in Human Neuroscience” publiceerde een studie waarin de effecten van dansen op die van andere fysieke activiteiten werden vergeleken en ontdekte dat het zeer effectief is in het omkeren van veroudering in de hersenen.

Dansen verbetert de hersenfunctie op verschillende manieren en vertegenwoordigt een uitdagende activiteit voor zowel lichaam als geest.

Gedurende 18 maanden vergeleken wetenschappers de MRI-hersenscans van deelnemers tijdens het dansen op verschillende muziekgenres, zoals jazz en Latijns-Amerikaanse dansen, en bij het doen van traditionele oefeningen.
Ze ontdekten dat de hersenstructuur van personen met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar drastisch is verbeterd na deelname aan wekelijkse gechoreografeerde dansroutines. Namelijk, wat opviel was een toename van het hippocampusgebied van hun hersenen als gevolg van de dansoefeningen, een gebied dat het meest bekend staat vanwege het afnemen door leeftijdsgerelateerde dalingen, zoals de ziekte van Alzheimer.

Bovendien toonde de studie aan dat gechoreografeerde dansroutines ook hun balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit verbeterden en dus het risico op blessures verlaagden. De balansverbeteringen worden verondersteld te zijn toe te schrijven aan de noodzaak om voetstappen en armpatronen samen met snelheid en ritmeveranderingen te coördineren terwijl de choreografie wordt geleerd.

Dansen is een activiteit met een laag risico die aerobe conditie combineert, sensomotorische vaardigheden vereist en de cognitieve vaardigheden verbetert.

De Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports publiceerde een paper met als doel onderzoek te doen naar de manier waarop verschillende vormen van fysieke activiteit ongeveer 1.000 oudere Japanse vrouwen hebben beïnvloed en de effecten die dit heeft op hun risico om lichamelijk gehandicapt te raken, gemeten aan hun vermogen om te voltooien taken zoals wandelen, baden, yoga, dansen en aankleden.

Onderzoekers ontdekten dat dansen hun risico tot 73% verlaagde, wat volgens hen te wijten is aan het feit dat het een verscheidenheid aan verschillende vaardigheden vereist, zowel mentaal als fysiek.

Namelijk, dansen vereist kracht, balans, uithoudingsvermogen vaardigheden, evenals cognitieve vaardigheden. Dansers moeten zich kunnen concentreren en zich kunnen aanpassen aan de partner en de muziek, en tegelijkertijd moeten ze de choreografie memoriseren, terwijl ze hun artisticiteit ontwikkelen voor sierlijke en vloeiende bewegingen.

Wat heb je nog meer nodig om de muziek aan te zetten en de beat je lichaam te laten bewegen?

Bronnen:

www.sciencedaily.com
time.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close