*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De Afrikaanse mango, het fruit dat diëten voorgoed veranderde

0

Het heeft echt geen zin te willen overleven door te knabbelen op selderijstengels. We moeten blijven genieten van eten, want het valt niet te ontkennen dat het naast een noodzaak ook gewoon plezierig is. Wanneer je echter die paar extra kilootjes die je al even storen, toch graag kwijt wil, dan bieden wij je de ideale oplossing: een oplossing die je minimaal 8-11 kilo helpt verliezen in 4 weken. Klinkt onvoorstelbaar, toch? Samen zullen we de geheimen van de Afrikaanse mango ontdekken, het fruit dat diëten voorgoed veranderde.

Het fruit dat diëten voorgoed veranderde

De Afrikaanse mango, wetenschappelijke naam Irvingia gabonesis, is afkomstig van een boom die in West-Afrika groeit en die zo’n 25 tot 40 meter groot wordt. De mango wordt zeer gewaardeerd omwille van zijn dieetkwaliteiten en geneeskundige eigenschappen. Ondanks het feit dat de mango pas recentelijk in Spanje en Zuid-Amerika ontdekt is, wordt het fruit al 200 jaar lang genuttigd door de plaatselijke Afrikaanse bevolking als fruit of verdikkingsmiddel voor soep.

Het zaad van dit fruit staat bekend als dika-noten of ogbonoVolgens verschillende antropologische studies wordt de Afrikaanse mango in West-Afrika niet enkel gebruikt als voedsel, maar ook als medicijn tegen gele koorts en aanhoudende diarree. Het meest interessante aan deze fruitsoort is dat het daarnaast ook goed van pas komt tijdens de jacht, aangezien het de eetlust doet verminderen.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe deze fruitsoort effect heeft op iemands gewicht? De Afrikaanse mango heeft de nieuwsgierigheid van vele wetenschappers geprikkeld en is dan ook zorgvuldig onderzocht. Tot nu toe zijn er drie verschillende studies verschenen die allemaal tot dezelfde conclusie kwamen: de Afrikaanse mango helpt je gewicht te verliezen.

Voor twee van de drie studies selecteerde men willekeurig twee groepen van mensen die gewicht moesten verliezen. Vervolgens aten de testpersonen, naar gelang de groep, gedurende 4 weken en 10 weken een bepaalde hoeveelheid Afrikaanse mango of een placebo, zonder daarbij hun dagelijkse routine aan te passen.

Zodra de studies waren afgelopen, werd duidelijk dat de testpersonen die Irvingia Gabonesis ongeveer 30 minuten voor hun maaltijd hadden gegeten, zo’n 5.6% van hun lichaamsgewicht hadden verloren (10 kilogram in het geval van de tweede studie). Dit staat in schril contrast met de testpersonen die de placebo hadden genuttigd en slechts 1% van hun lichaamsgewicht kwijtraakten. De onderzoekers observeerden ook een reductie in het cholesterol- en glucosegehalte in het bloed. De derde studie injecteerde muizen met een extract van de Afrikaanse mango, IGOB131, en concludeerde dat het de vetopslag in de cellen verminderde.

Vandaag de dag zijn er verschillende bedrijven die capsules van dit irvingia gabonesisextract aanbieden, gebaseerd op de drie studies en de positieve getuigenissen van honderden mensen die het product al gebruikten. Hieronder volgt een opsomming van de voordelen van de Afrikaanse mango.

Voordelen van de Afrikaanse mango

 • Aanzienlijk gewichtsverlies: variërend van 3 kilogram in de eerste week tot 11 kilogram in de vierde
 • Helpt vet te verbranden
 • Versnelt het metabolisme
 • Vermindert het cholesterolgehalte, voornamelijk wat betreft LDL
 • Stabiliseert de bloedsuikerspiegel
 • Zorgt voor een verminderde eetlust: veroorzaakt door een hoog vezelgehalte
 • Anti-oxiderende eigenschappen
 • Helpt bij de afvoer van toxinen
 • Doeltreffend voedingssupplement: door de aanwezigheid van Vitamine B
 • Regelt de activiteit van leptine: beïnvloedt het tevredenheidsgevoel

Geweldig, toch? Je zult het gegarandeerd willen proberen, maar er zijn eerst enkele dingen die je moet weten.

Wat moet ik doen?

Er zijn enkele dingen waar je aan moet denken wanneer je Afrikaanse mango wil kopen en eten.

1. Enkel de zaden

Onthoud dat de zaden van de Afrikaanse mango enkel gebruikt worden om de capsules te bereiden, laat je dus niet bedotten. Kijk zeker na of er wel degelijk IGOB131 aanwezig is in het extract dat je koopt. De effectiviteit van dit extract is getest in een studie en de goede resultaten van de behandeling hangen af van de kwaliteit van de formule die gebruikt is.

2. Dieetsupplement

De Afrikaanse mango is een gezond dieetsupplement, aangezien de invloed op je eetlust ervoor zal zorgen dat je steeds minder calorieën opneemt in elk van je zes dagelijkse maaltijden. Drink genoeg water en sport een beetje, waar mogelijk.

3. Eet de mango voor je maaltijden

Het is aangetoond dat de capsule met het extract het best werkt wanneer je deze inneemt met een glas water zo’n 30 minuten voor je maaltijd.

4. Volg de richtlijnen van de fabrikant

Alhoewel het om een natuurlijk supplement gaat, is het nog steeds belangrijk de juiste dosis na te kijken op de verpakking, aangezien deze afhangt van de zuiverheid van het exact. Volg de richtlijnen en je zal snel resultaat zien.

5. Kijk uit voor oplichters

Houd er rekening mee dat je opgelicht kan worden wanneer je iets op het internet koopt, of het nu gaat om slechte kwaliteit, het gebruik van een andere soort mango die niet afslankend werkt of de verkoop van producten die niet bestaan. Je kan het fruit altijd bestellen bij een winkel die terugbetaling aanbiedt en je kunt pagina’s die uitzonderlijke prijzen aanbieden beter vermijden.

Heeft het product bijwerkingen?

Nee, alleen de Afrikaanse mango kan, net zoals elk andere nieuwe soort voeding die je aan je voedingspatroon toevoegt en die daardoor je metabolisme verandert, bijwerkingen hebben die enkele dagen duren. Er is geen enkele reden om bang te zijn, hier komen ze:

Bijwerkingen van de Afrikaanse mango

 • Hoofdpijn: Dit betekent meestal dat je niet genoeg water drinkt en dat jouw bloedsuikerspiegel aan de lage kant is.
 • Winderigheid: Door het versnelde metabolisme.
 • Slapeloosheid: Dit wordt veroorzaakt door een toename in het energieniveau, maar verdwijnt meestal snel.
 • Misselijkheid: Misselijkheid komt zeer uitzonderlijk voor, maar kan het gevolg zijn van de verminderde calorie-inname die veroorzaakt wordt door een verminderde eetlust.

Laatste tips

Nu weet je de positieve en negatieve effecten die de Afrikaanse mango kan hebben op je leven. Dit kan wel eens de uitkomst zijn waar je al zo lang op zit te wachten: een natuurlijk, goedkoop maar vooral doeltreffend product. De uiteindelijke keuze is uiteraard aan jou, maar grijp de teugels en geef jezelf de kans die extra kilo’s te verliezen. Eet Afrikaanse mango en de toekomst lacht je toe.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close