*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De beste manieren om spierverlies te bestrijden

0

Spierverlies naarmate je ouder wordt, is heel reëel. Een deel ervan is gewoon een gevolg van het ouder worden van het lichaam, iets dat sarcopenie wordt genoemd. Je hoeft het echter niet gewoon te accepteren dat je je spieren begint te verliezen als je eenmaal je dertig bent geraakt. Je kunt jezelf bewapenen met kennis.

Hieronder staan ​​een paar dingen die je thuis kunt doen om spierverlies te bestrijden naarmate je ouder wordt. Ze zijn allemaal eenvoudig en kunnen zonder grote kosten of ongemak worden gedaan.

1. Eet eiwit

Naarmate mensen ouder worden, hebben hun lichaam meer eiwitten nodig om hun spiermassa te behouden. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit voor degenen die ouder zijn dan 64 moet 1,2 g tot 1,5 g zijn voor elke kilogram lichaamsgewicht. In plaats van alles in één keer te proberen te eten, zorgt het eten met regelmatige tussenpozen gedurende de dag voor beter gebruik en absorptie.

2. Aërobe oefening

Ongeacht uw leeftijd, oefening is altijd belangrijk. Harvard Medical School zegt echter dat het naarmate je ouder wordt, nog belangrijker wordt. Na de leeftijd van 30 beginnen mensen veel sneller spieren te verliezen. Tijd maken voor regelmatige aerobe oefeningen is belangrijk. Dvd’s zijn er in overvloed, dus zoek een stijl die je leuk vindt en zorg ervoor dat je drie dagen per week traint. Stationair fietsen, elliptische, loopbanden – al deze kunnen thuis worden gebruikt. Als je zin hebt om uit te gaan, probeer dan een stijldans les. Dat zal het hart zeker doen pompen en tegelijkertijd de spieren trainen.

3. Weerstandstraining

Berkeley Wellness deelt dat weerstandstraining (niet te verwarren met aerobe oefeningen) ook moet worden gedaan. Als je een set gewichten gebruikt, probeer dan thuis soepblikken of gedeeltelijk gevulde melkflessen op te tillen. Bungeekoorden maken effectieve, resistente koorden voor benen. Een overvloed aan oefeningen is online te vinden die thuis kan worden gedaan.

4. Vitamine D

Preventie deelt dat vitamine D-consumptie cruciaal is voor spierretentie. Supplementen innemen kan gevaarlijk zijn en niet altijd voordelig. De beste manier om vitamines te krijgen is altijd via uw dieet, dus probeer een aantal van deze vitamine D-rijke voedingsmiddelen te eten: wilde zalm, runderlever, eidooiers, ingeblikte vis of shiitake-paddestoelen.

5. Krijg een goede nachtrust

Na een goede training en oefening is het belangrijk om te rusten, zodat je spieren tijd hebben om te herstellen. Het wordt aanbevolen dat elke volwassene 7 tot 9 uur slaap per nacht krijgt.

6. Magnesium

De Mayo Clinic merkt op dat voldoende magnesium in uw dieet ook van cruciaal belang is voor het behoud van spiermassa. Sommige voedingsmiddelen vermeld door het Cedars-Sinai Medical Center die rijk zijn aan magnesium zijn noten, spinazie, melk, bananen en pure chocolade.

7. Afzien van overmatig alcoholgebruik

Drink alleen met mate, omdat alcohol uitdroging kan veroorzaken en de spierfunctie kan beïnvloeden. Mayo Clinic beveelt maximaal 1 drankje per dag aan voor vrouwen van alle leeftijden en mannen ouder dan 65 en 2 drankjes per dag voor mannen jonger dan 65.

8. Vergeet de koolhydraten niet

Koolhydraten zijn van vitaal belang voor het opbouwen van spieren voor of na een training. Voor een gezond dieet, houd je aan volle granen, maar het is belangrijk om geen koolhydraten over te slaan als je spieren wilt opbouwen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close