Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


De drie beste diëten voor gewichtsverlies

0

Er bestaat helaas niet zoiets als het wonderdieet voor iedereen. Diëten waarvan wel wordt beweerd dat ze wonderen verrichten, kun je dan ook beter vermijden. Bij deze diëten komen mensen vaak na afloop weer dubbel zoveel aan en daarnaast kunnen ze schadelijk zijn voor je gezondheid.

In dit artikel bespreken we daarom drie effectieve diëten die je zullen helpen om die ongewenste kilo’s progressief kwijt te raken en tegelijkertijd gezond en gebalanceerd te eten – zonder jezelf uit te hongeren. Lees verder om meer te weten te komen!

Diëten die echt werken

Bij een gezond en effectief dieet is het helemaal niet nodig om jezelf uit te hongeren, allerlei opofferingen te maken, obsessief calorieën te tellen of alleen maar vetvrije producten te eten en dergelijke. Ook is het belangrijk dat je het sprookje waarin je al binnen een paar dagen geweldige resultaten ziet helemaal vergeet.

Diëten voor gewichtsverlies die echt werken zijn progressief, bevorderen geleidelijk aan gewichtsverlies en zorgen er tegelijkertijd voor dat je opgewekter bent en dat je humeur en gezondheid er op vooruitgaan. Hierdoor zul je ook gelijkmatiger afvallen.

De belangrijkste factor in alle drie de diëten is de manier waarop je eet, je eetgewoontes. Wij bieden je een paar verschillende opties die je zullen helpen al binnen enkele dagen voordelen te bemerken. Met een beetje geduld en een hoop doorzettingsvermogen zal je met behulp van deze diëten zeker in staat zijn je streefgewicht te behalen en ook in staat zijn dit gewicht te behouden, zonder al die dingen waar je zo dol op bent op te moeten geven.

1. Het koolhydraatarme dieet voor gezond gewichtsverlies

Veel voedingsdeskundigen raden aan een dieet te volgen waarin de consumptie van koolhydraten beperkt is. Koolhydraten zijn namelijk een bron van energie die in het lichaam opgestapeld worden in de vorm van vet wanneer ze niet volledig door het lichaam worden verbruikt. Bovendien eten we tegenwoordig veel te veel koolhydraten, doorgaans geraffineerd en van lage kwaliteit.

In dit dieet wordt witte bloem volledig achterwege gelaten, dus ook de producten die witte bloem bevatten (brood, pasta, koekjes etc.). Daarnaast zul je ook de meeste volkorenproducten moeten vermijden. Deze producten worden namelijk vaak gemaakt met witte bloem waar zemelen aan zijn toegevoegd en hierdoor dragen deze producten alleen maar bij aan gewichtstoename.

Toch zijn bepaalde volkorenproducten nog wel toegestaan, in kleine hoeveelheden:

 • Rijst
 • Haver
 • Quinoa
 • Gierst

Je kunt kleine porties van deze producten eten bij je ontbijt of middageten, maar niet bij het avondeten.

En hoewel dit je misschien zal verbazen, zul je ter vervanging meer proteïnen en vetten moeten eten. Kies altijd voor natuurlijke, onverwerkte producten die van goede kwaliteit en makkelijk verteerbaar zijn.

Probeer proteïnen te eten in de vorm van:

 • Wit vlees, bij voorkeur biologisch
 • Vis
 • Kaas
 • Eieren
 • Groenten
 • Noten (slechts een handje per dag) en zaden

Vetten kun je eten in de vorm van:

 • Plantaardige oliën, zoals olijfolie, lijnzaadolie, kokosolie, tarwekiemolie of sesamolie
 • Avocado
 • Noten (nogmaals, slechts een handje per dag) en zaden.

2. Het zorgvuldig-avondeten-dieet voor gezond gewichtsverlies

Bij dit dieet is het de bedoeling dat al je maaltijden gedurende dag gebalanceerd zijn, maar dat je vooral aandacht besteed aan het avondeten. Deze laatste maaltijd van de dag is voor veel mensen namelijk de boosdoener voor hun overgewicht.

Overdag is het belangrijk dat je gematigd eet, zonder jezelf vol te proppen met bepaald voedsel of tijdens bepaalde maaltijden, en af en toe een tussendoortje neemt. Probeer je echter wel te houden aan de volgende regels:

 • Eet altijd vóór acht uur ’s avonds je laatste maaltijd. Als je na achten echt nog honger hebt, dan kun je een kopje thee drinken of een appel eten voor het slapengaan.
 • Je avondeten zou altijd moeten bestaan uit groenten (salade, gegrilde groenten, soep of gazpacho) en een magere vorm van proteïne (vis, mager vlees of eieren), ofwel gegrild ofwel gebakken. Als dessert kun je een gebakken appel of peer nemen.

Als je dit eenvoudige patroon aanhoudt, zul je al snel zien dat je geleidelijk begint af te vallen. Dit komt doordat je lichaam gedurende de nacht meer gifstoffen elimineert. Dit proces wordt verhinderd wanneer je lichaam gedurende de nacht te veel voedsel moet verteren, omdat je tijdens het avondeten of later op de avond te veel gegeten hebt.

3. Het beperkte-porties-dieet voor gezond gewichtsverlies

Dit laatste dieet is gebaseerd op het simpele gegeven dat te veel eten leidt totgewichtstoename. Natuurlijk kun je nog steeds af en toe een beetje zondigen, zolang je dit met mate doet en op het juiste moment van de dag.

Dit dieet is doorgaans moeilijk aan te houden voor mensen die dwangmatig eten of mensen die eten wanneer ze zenuwachtig of nerveus zijn. Voor mensen die goed in staat zijn hun hoeveelheden te beperken, is dit dieet echter zeer geschikt.

Je kunt tot wel vijf maaltijden per dag eten, het is alleen belangrijk dat je nooit eet tot je vol zit. Stop met eten op het moment dat je voelt dat er nog wel iets bij kan, zoals een toetje, maar wanneer je toch verzadigd bent.

Een manier om de drang om te veel te eten te vermijden is door voorafgaand aan je maaltijd een kopje thee te drinken voor de spijsvertering. Hierdoor zul je een vol gevoel krijgen.

Wanneer je net begint met dit dieet, kun je het beste alleen de hoeveelheden op je bord scheppen die je van plan bent om op te eten. Wanneer je namelijk eenmaal hebt bepaald dat dit je volledige portie zal zijn, zal dit je ervan weerhouden om nog meer op te scheppen.

Het is belangrijk dat je leert te begrijpen dat voedsel bedoeld is om je gevoel van honger te verlichten. Wanneer je je eten zorgvuldig kauwt, zul je merken dat je lichaam helemaal geen gigantische hoeveelheden voedsel nodig heeft.Bovendien zul je beter in staat zijn het voedsel dat je consumeert te verteren en zal je lichaam meer voedingsstoffen in zich opnemen.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close