Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


De gevolgen van drie weken op energiedrankjes: geelzucht, hepatitis, anorexia

0

Een man uit Florida  moest in het ziekenhuis opgenomen worden nadat hij drie weken aan een stuk elke dag tot vijf energiedrankjes achterover had geslagen. De 50-jarige bouwvakker bleek hepatitis te hebben gekregen, naast ernstige leverschade. Hij leed ook aan anorexia, geelzucht en was voortdurend misselijk en neerslachtig.

De man dacht aanvankelijk dat hij een griepje te pakken had, maar raakte gealarmeerd toen zijn urine donker werd en zijn gelaatskleur geel werd.

Hij had zijn eetpatroon niet aangepast, dronk geen alcohol, rookte niet en had ook geen drugs genomen. Hij had zijn toevlucht tot de energiedrank genomen om zijn arbeidsintensieve job aan te kunnen.

Dokters waarschuwen dat te veel energiedrank tot hepatitis kan leiden. De man was evenwel slechts het tweede geval bij wie dit gebeurde. Ze veronderstellen dat hij een overdosis vitamine B3 kreeg. Grote hoeveelheden vitamine B3 kunnen de lever beschadigen.

Professor Jennifer Harb, van het universitair ziekenhuis waar de man werd behandeld: “Voor zover we weten, was er nog maar één ander geval van acute hepatitis door de overconsumptie van energiedrank. We vermoeden dat dit te wijten is aan de dagelijkse consumptie van grote hoeveelheden vitamine B3”. Door de toegenomen populariteit van energiedrankjes moeten dokters beducht zijn voor de “potentieel nadelige gevolgen” en moeten ze volgens Harb patiënten die anderszins gezond zijn maar onverklaarbare acute hepatitis ontwikkelen vragen naar hun gebruik van energiedranken.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close