*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De strijd tussen vrouwen en buikvet

0

Buikvet is niet alleen een esthetisch probleem – vet rond de middel kan namelijk leiden tot hartziekte, ademhalingsproblemen en zelfs bepaalde vormen van kanker.

Er zijn maar weinig dingen die nog onaantrekkelijker, vervelender en gevaarlijker zijn dan buikvet. We weten allemaal wel dat naarmate de jaren voorbij gaan vet zich steeds meer begint op te slaan rondom de middel. Dit vet kan storend zijn bij het dragen van een spijkerbroek of wat strakkere kleding. Het echte probleem van buikvet is echter niet je lichaamsbeeld, maar je gezondheid.

Waarschijnlijk weet je wel dat in de laatste jaren het aantal vrouwen dat gediagnosticeerd wordt met hartziekte of diabetes type 2 alsmaar blijft toenemen.Onze leefstijl en ons dieet zorgen ervoor dat vet zich vormt en op de lange termijn kan dit tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Vergeet dit alsjeblieft niet.

In dit artikel willen we deze risico’s aan de orde stellen en je voorzien van een aantal tips die je kunnen helpen dagelijkse doelen te stellen om van je buikvet af te komen.

De gevaren van buikvet

Volgens voedingsdeskundigen beginnen vrouwen na hun veertigste levensjaar meer buikvet te ontwikkelen. Rond deze leeftijd beginnen zich in het vrouwelijk lichaam namelijk enkele veranderingen voor te doen, zoals bijvoorbeeld een tragere stofwisseling, waardoor je minder vet verbrandt.

Daarnaast beginnen vrouwen vanaf hun veertigste minder oestrogenen aan te maken. Na verloop van tijd zullen deze veranderingen bijna altijd gewichtstoename als gevolg hebben. De gevaarlijkste kilo’s zijn echter de kilo’s die zich ophopen rond de middel. Naast het zichtbare vet dat zich vlak onder de huid opstapelt, moet je niet vergeten dat er ook sprake is van visceraal vet dat om de interne organen heen gaat zitten.

Dit is een groot gezondheidsrisico. Ben je er klaar voor om meer te weten te komen over de gevolgen van visceraal vet op de langere termijn?

 • Hartziekte
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes type 2

Het is ook belangrijk dat je je ervan bewust bent dat vet dat zich opstapelt onder het middenrif en rond de borst ervoor kan zorgen dat het moeilijker wordt om adem te halen. Dit veroorzaakt een gewone en chronische hoest. Het put je longen helemaal uit en leidt in de meeste gevallen tot een moeilijke ademhaling en ook tot slaapapneu.

Daarbij moeten we ook vermelden dat buikvet ervoor zorgt dat je een grotere kans hebt op het ontwikkelen van verschillende soorten ziektes, zoals borstkanker of baarmoederkanker. Vet rond de middel kan zelfs invloed hebben op je menstruele cyclus. Het is echt een vrij ernstig probleem.

Hoe weet je of je ‘te veel’ buikvet hebt?

Dit is misschien een vrij aparte vraag. Niemand behalve jijzelf weet namelijk of je te veel bent aangekomen rond je middel. Misschien merk je ineens dat je lichaam veranderd is en zorgt dit er niet alleen voor dat je kleding strakker zit, maar ook dat je je vermoeider voelt. Je voelt je anders.

Doktoren waarschuwen vrouwen ook voor een ander belangrijk gegeven. Het is belangrijk om je taille op te meten en ervoor te zorgen dat je taille niet breder is dan bepaalde parameters. Het is handig om te weten wat deze parameters zijn:

 • Voor vrouwen geldt dat ze moeten uitkijken dat hun taille niet breder is dan 89 centimeter.
 • Bij mannen zou de taille niet breder dan 102 centimeter moeten zijn.

Hoe kom je van buikvet af?

Zoals je misschien wel weet, zijn er periodes waarin je zo veel kunt proberen als je wilt, maar het gewoon niet wil lukken om dat overtollige vet rond de middel kwijt te raken. Misschien wordt je hier wanhopig van en vraag je je af of dit iets is waar je de rest van je leven mee moet leren leven.

Maar geef niet op! Laat jezelf niet ontmoedigen. Als je echt veel moeite doet om af te vallen, maar het echt niet lukt, schakel dan de hulp in van een voedingsdeskundige. Hieronder zullen we je een paar praktische richtlijnen geven die je misschien een handje kunnen helpen in je dagelijkse leven. Leer deze richtlijnen toe te passen met moed en optimisme!

 • Laat zout achterwege. Gebruik het zelfs niet bij het koken.
 • Drink twee liter water per dag.
 • Probeer enkel volkorengranen te eten, zoals boekweit of haver. Gebruik in plaats van witte bloem volkorenbloem. Kies altijd voor volkorenbrood. Onthoud dat gerst ook erg gezond is!
 • Beperk je suikerinname, vermijd de bakkerij en koop nooit kant-en-klare maaltijden of bevroren voedsel. Breng meer tijd door in de keuken om zelf verschillende soorten gerechten, verse salades, gestoomde groentes etc. te maken. Kies in plaats van rood vlees voor kip of kalkoen en probeer ook af en toe zalm te eten.
 • Drink elke ochtend op lege maag een glas warm water met citroen.
 • Probeer na de lunch of het avondeten eens een kopje saliethee te drinken. Dit is de beste manier om de spijsvertering te bevorderen en buikvet te verminderen. Wees consistent en drink deze thee tweemaal daags vijftien dagen achtereenvolgend, elke maand.
 • Maak dagelijks een frisse wandeling van ongeveer een half uur. Je hoeft jezelf niet uit te putten, maar wees wel consistent. Onthoud – doe dit elke dag!
 • Probeer geen koemelk meer te drinken. Het beste zuivelproduct dat je kunt consumeren is Griekse yoghurt die geen toegevoegde suikers bevat. Deze yoghurt zal helpen de spijsvertering te verbeteren en bevordert gezonde darmbacteriën.
 • Eet vijf keer per dag een ‘kleine’ maaltijd en sla geen enkele maaltijd over.Als je denkt dat je zult afvallen door het ontbijt of het avondeten over te slaan, dan heb je het goed mis. Je zult juist eerder aankomen. Door maaltijden over te slaan vertraagt de stofwisseling en begint het lichaam reserve-energie op te slaan – en dit in de vorm van vet!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close