Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dé truc die ervoor zorgt dat je meer gaat sporten

0

De bank lonkt en buiten is het koud. En toch moet je van jezelf, want sporten is gezond en ook best lekker. Gelukkig is er een simpele manier om jezelf iets makkelijker in actie te krijgen. Volgens nieuw onderzoek hoef je alleen maar een beetje competitie toe te voegen aan je sportsessies.

De onderzoekers van de Annenberg School voor Communicatie lieten 800 proefpersonen deelnemen aan een 11 weken durend sportprogramma. De deelnemers werden zonder dat ze het wisten in vier groepen ingedeeld: individuele competitie, teamsupport, teamcompetitie en een controlegroep. Mensen in de individuele groep zagen ranglijsten met andere deelnemers en hun vooruitgang. Ze konden prijzen winnen gebaseerd op hun eigen succes.

In de teamsupport-groep konden deelnemers online chatten en elkaar aanmoedigen. Beloningen gingen naar de teams die het vaakst aanwezig waren. De groep die meedeed aan een teamcompetitie kon per team een prijs winnen. De controlegroep had geen sociale interactie met elkaar.

De aanwezigheid schoot omhoog naar 90 procent in de competitieve groepen, vergeleken met de controlegroep. En dat niet alleen, zowel de individuele als de teamcompetitie zorgden voor veel meer motivatie om te sporten. De teamsupport-groep sportte niet half zo vaak.

Jingwen Zhang, een van de onderzoekers en assistent-professor aan de universiteit van Californie zegt: “Door sociale interactie vorm te geven als een competitie ontstaan er positieve sociale normen om te gaan sporten…support kan mensen juist meer afhankelijk maken van positieve boodschappen, waardoor de focus verandert.”

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close