*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dé truc die ervoor zorgt dat je meer gaat sporten

0

De bank lonkt en buiten is het koud. En toch moet je van jezelf, want sporten is gezond en ook best lekker. Gelukkig is er een simpele manier om jezelf iets makkelijker in actie te krijgen. Volgens nieuw onderzoek hoef je alleen maar een beetje competitie toe te voegen aan je sportsessies.

De onderzoekers van de Annenberg School voor Communicatie lieten 800 proefpersonen deelnemen aan een 11 weken durend sportprogramma. De deelnemers werden zonder dat ze het wisten in vier groepen ingedeeld: individuele competitie, teamsupport, teamcompetitie en een controlegroep. Mensen in de individuele groep zagen ranglijsten met andere deelnemers en hun vooruitgang. Ze konden prijzen winnen gebaseerd op hun eigen succes.

In de teamsupport-groep konden deelnemers online chatten en elkaar aanmoedigen. Beloningen gingen naar de teams die het vaakst aanwezig waren. De groep die meedeed aan een teamcompetitie kon per team een prijs winnen. De controlegroep had geen sociale interactie met elkaar.

De aanwezigheid schoot omhoog naar 90 procent in de competitieve groepen, vergeleken met de controlegroep. En dat niet alleen, zowel de individuele als de teamcompetitie zorgden voor veel meer motivatie om te sporten. De teamsupport-groep sportte niet half zo vaak.

Jingwen Zhang, een van de onderzoekers en assistent-professor aan de universiteit van Californie zegt: “Door sociale interactie vorm te geven als een competitie ontstaan er positieve sociale normen om te gaan sporten…support kan mensen juist meer afhankelijk maken van positieve boodschappen, waardoor de focus verandert.”

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close