Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


De ‘use it or lose it’-theorie is veranderd: een verrassende manier waarop je spieren reageren op lichaamsbeweging

0

“Gebruik het of verlies het.” U hebt dat eerder gehoord. Simpel gezegd, als je niet genoeg tijd traint – voor een voldoende lange periode – zullen je spieren hun kracht verliezen en al je harde werk (eerder gedaan) in training en herstel zal voor niets zijn.

Maar wacht even: dit is slechts in zekere mate waar. Nieuwe informatie die werd onthuld in een nieuwe recensie van Frontiers in Physiology voegt een belangrijke nuance toe aan dit bekende adagium. De auteurs van de recensie stellen een betere manier voor om het te zeggen: “Gebruik het of verlies het … totdat u het opnieuw gebruikt.”

Goed nieuws voor mensen die geen oefeningen doen

Wat gebeurt er met je spieren als je traint? U hebt waarschijnlijk gehoord hoe spiervezels microscopische schade en ontsteking ondergaan. Ooit afgevraagd waarom?
Dit is eigenlijk nodig om de wederopbouw- en herstelfase te starten die uiteindelijk leidt tot grotere en sterkere spieren. Spiercellen krijgen ook kernen (ook bekend als celhersenen) als je traint. Van deze kernen wordt gedacht dat ze bijdragen aan twee bruikbare verschijnselen:

Spiergeheugen, het vermogen om een ​​beweging uit te voeren met minder bewuste inspanning omdat je lichaam “onthoudt” hoe het moet, en
Het vermogen om je kracht te herwinnen na een periode van inactiviteit sneller dan je nodig had om sterk te worden in de eerste plaats.

Dit is het interessante deel dat de onderzoekers ontdekten: spieren worden natuurlijk zwakker en kleiner na perioden van lichamelijke inactiviteit, veroorzaakt door letsel, ziekte, ziekte of zelfs perioden van drukke schema’s of luiheid.

MAAR, de door oefening geïnduceerde spierkernen gaan niet weg – nooit!

Dit betekent dat zodra we deze kernen in onze spieren krijgen, we onszelf permanent kleine hacks hebben geschonken die ons helpen onze spieren sneller terug te krijgen als we beginnen met her-trainen.

Vandaar: “Gebruik het of verlies het … totdat u het opnieuw gebruikt.”

Daarom is het zo belangrijk om kinderen aan te moedigen om fysiek actief te blijven
De onderzoekers trekken een paar belangrijke conclusies uit hun bevindingen.

Allereerst moeten kinderen en jongvolwassenen worden aangemoedigd om zo veel mogelijk lichamelijk actief te zijn om spierkernen op jonge leeftijd te “bankieren”. Een rijke aanvoer van deze kernen vroeg in het leven kan mogelijk de effecten van ouderdomsproblemen verminderen.

Ten tweede wijzen de onderzoekers erop dat competitieve sporters die prestatieverhogende geneesmiddelen gebruiken, zelfs na het gebruik ervan een oneerlijk voordeel ten opzichte van hun schone concurrenten kunnen verwachten. Waarom? Vergeet niet dat training het aantal spierkernen permanent verhoogt – en nog meer wanneer training wordt verbeterd door anabole steroïden!

Dit heeft potentiële implicaties voor beleid en procedures voor drugstests bij professionele en competitieve sporten. En nee, we onderschrijven niet het gebruik van steroïden.

Wat jou betreft, deze nieuwe gegevens zullen je hopelijk inspireren om zo snel mogelijk op weg te gaan en fysiek te worden, dus je kunt ook beginnen met het opbouwen van je spierkernenvoorraad.

Bronnen:

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close