*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De voordelen van stretchen en 6 redenen waarom u het zou moeten doen!

0

Sommige mensen zijn van nature flexibel, terwijl anderen een hekel hebben aan stretchen. Maar het is eigenlijk voordelig voor iedereen, ongeacht waar u zich bevindt op de “flexibiliteitsschaal”.

Omdat ten minste enige flexibiliteit belangrijk is, is uitrekken ook belangrijk. Als je geen tijd hebt om cardiovasculaire oefeningen te doen, kun je je de hele dag strekken, wat betekent dat er geen excuus is om dit niet te doen. Trouwens, we hebben allemaal dat vreselijke gevoel van wakker worden na het slapen in een vreemde positie en een knik in onze nek of een beetje een stijf gevoel in onze rug. Maar uitrekken helpt niet alleen deze problemen te verlichten, maar het helpt ook uw flexibiliteit te verbeteren en te voorkomen dat het opnieuw gebeurt!

Hoewel voeding, krachttraining en cardiovasculaire gezondheid allemaal belangrijke pijlers zijn van ons algehele welzijn, lijkt flexibiliteit buiten beschouwing te blijven. Maar dat zou het niet moeten zijn!

Dit zijn de 6 ENORME voordelen van het opnemen van een dagelijkse stretchroutine in je leven:

1 – Verbeterde flexibiliteit – het verbeteren van uw flexibiliteit helpt u niet alleen minder pijnlijk te voelen na krachttraining, maar het vermindert ook de kans dat u uzelf verwondt. Of je nu op een parkeerplaats op het ijs glijdt of op een vreemde manier beweegt tijdens het trainen, als je spieren meer kunnen strekken, zal het langer duren voordat ze daadwerkelijk het punt van geen terugkeer bereiken. Zie het als een elastiekje. Hoe verder je een elastiek kunt strekken voordat het breekt, hoe minder kans je hebt op een ernstige spierblessure. Door uw flexibiliteit te verbeteren, kunt u ook alledaagse activiteiten relatief gemakkelijk uitvoeren en helpt u de verminderde mobiliteit bij het ouder worden uit te stellen.

2 – Stressverlichting – een dagelijkse stretchroutine (net als yoga) kan stress kalmeren en wegnemen. Wanneer je stress ervaart, is de kans groot dat je spieren gespannen zijn en je lichaam het hormoon cortisol gebruikt. Geen van deze dingen is goed voor je lichaam gedurende lange periodes. Omdat je spieren de neiging hebben aan te spannen in reactie op fysieke en emotionele stress, is het belangrijk om die stress te verlichten met gezonde activiteiten. 5 (MEER) Natuurlijke en gezonde manieren om de vakantiestress te verslaan. Wanneer je je uitrekt voor stressverlichting, is het belangrijk om je te concentreren op delen van je lichaam waar je de neiging hebt om je stress vast te houden, zoals je nek, schouders en bovenrug. Het nemen van de tijd om spanning te verlichten zal ook je geest kalmeren, waardoor je stress verder wordt verminderd. Terwijl je je uitrekt, focus je op mindfulness of doe je een meditatieoefening of bid je (wat het meest comfortabel voor je is) en geef je je geest een mentale pauze van alle chaos van het leven.

3 – Voorkomen en genezen van rugpijn – deze is voor zovelen van ons absoluut noodzakelijk! Strakke spieren kunnen leiden tot een afname van uw bewegingsbereik en wanneer dit gebeurt, verhoogt u de kans dat de spieren in uw rug worden belast. Ouch! Rekken kan een bestaande rugblessure helpen genezen door de flexibiliteit en kracht van de spieren te vergroten. Een regelmatige stretchroutine kan ook helpen om uw risico op spierpijn, pijn en pijn te verminderen.

4 – Verbeterde houding – Naarmate we ouder worden, lijdt onze houding en dit heeft veel te maken met verminderde mobiliteit, vooral in de eerder genoemde rug. Spieronevenwichtigheden (de ene kant van het lichaam is sterker of flexibeler dan de andere) komen vaak voor en kunnen leiden tot een slechte houding. Eén studie ontdekte zelfs dat een combinatie van het versterken en strekken van specifieke spiergroepen pijn in het bewegingsapparaat kan verminderen en een goede uitlijning van de wervelkolom kan bevorderen. Dat kan op zijn beurt je houding helpen verbeteren. Als we een goede houding hebben, zien we er zelfverzekerd uit, voelen we ons geweldig en weten we dat we de wereld kunnen opnemen!

5 – Verhoogde bloedtoevoer naar spieren – Regelmatig rekoefeningen doen kan uw bloedsomloop verbeteren. U kunt een slechte bloedcirculatie hebben als u voortdurend koude vingers en tenen heeft, of zwelling in uw onderste ledematen. U kunt ook gewrichtspijn en spierkrampen hebben. Uitrekken kan uw bloedsomloop verbeteren en sommige van deze symptomen helpen verlichten. Verbeterde circulatie verhoogt de bloedtoevoer naar uw spieren, wat uw hersteltijd kan verkorten en spierpijn kan verminderen (ook bekend als vertraagde spierpijn of DOMS).

6 – Verbeterde atletische prestaties – Het is aangetoond dat het uitvoeren van dynamische rekoefeningen voorafgaand aan fysieke activiteiten uw spieren helpt voorbereiden op de activiteit die voorhanden is. Het kan ook helpen je prestaties te verbeteren tijdens een sportevenement of oefening, en niet te vergeten je zenuwen kalmeren voor het grote evenement!

Nu je een paar redenen hebt om te stretchen, is het tijd om te weten welke verschillende soorten stretchen je kunt doen en welke je het meeste opleveren.

De meest voorkomende vormen van rekoefeningen:

Statische rekoefeningen – Betrek een rek in een comfortabele positie te houden voor een periode van tijd, meestal tussen de 10 en 30 seconden. Deze vorm van stretchen is het meest voordelig na het sporten. Gebruik statische rekoefeningen na het sporten om uw risico op letsel te verminderen.
Dynamische stretches – zijn actieve bewegingen die ervoor zorgen dat uw spieren strekken, maar de strekking wordt niet in de eindpositie gehouden. Deze rekoefeningen worden meestal vóór de oefening gedaan om uw spieren klaar te maken voor beweging. Gebruik dynamische rekoefeningen vóór het sporten om uw spieren voor te bereiden.

Hoe te beginnen

Het belangrijkste om in gedachten te houden als je nieuw bent met stretchen, is om het langzaam aan te doen. Verwacht geen flexibiliteit op turnniveau op een dag, een week of zelfs een maand. Je lichaam moet wennen aan de nieuwe activiteit en zich aanpassen aan wat het doormaakt. Als je te hard duwt en pijnlijk wordt, kun je stoppen en opgeven.

Je moet ook de juiste technieken leren. Dit is waar YouTube-video’s of yogavideo’s van pas kunnen komen. Er is geen behoefte aan een chique les, letsel is een belangrijke zorg. Rekken is weinig / geen impact, dus het is behoorlijk te moeilijk om jezelf pijn te doen, tenzij je er teveel op duwt. Niemand van ons is hetzelfde, dus leer wat je lichaam aankan voordat je iets probeert en gewond raakt.

Hoewel je je op elk moment van de dag kunt strekken, moet je het zeker doen op de dagen dat je traint. Streef naar 5 tot 10 minuten dynamisch strekken voorafgaand aan je activiteit en doe daarna nog 5 tot 10 minuten statisch strekken. Op dagen dat u niet traint, moet u toch plannen om ten minste 5 tot 10 minuten tijd te plannen om te strekken. Dit kan helpen de flexibiliteit te verbeteren en spierpijn en pijn te verminderen. Als je daar geen tijd voor hebt, overweeg dan eenvoudige rekoefeningen die je kunt doen tijdens het koken, schoonmaken, wachten op de kinderen bij de bushalte of in de auto zitten. Je kunt gemakkelijk je triceps strekken terwijl je in de auto zit, en je quadriceps terwijl je naar je eten kijkt.

Hoe we het doen

Betrek de kinderen erbij! Mijn dochter en ik strekken ons samen, meestal elke nacht. Terwijl de tv aan is en voor het eten, zitten we gewoon op de grond en strekken we ons uit. Dit is ook een weekendactiviteit, hoewel we het veel langer doen. Mijn dochter gebruikt haar tijd om te ontspannen, flexibiliteit te krijgen en me over haar dag te vertellen. Het is een goed moment om met je kinderen door te brengen! Ze gebruikt ook stretchen om te ontspannen voordat ze een cheerleading-show, een parade of wedstrijden doet. Ze zegt dat het rustgevend is om stil te zitten en je te concentreren op de spieren.
Wat het ook is, zoek je reden en begin met strekken. Je lichaam zal je bedanken naarmate het ouder wordt!

Bronnen:

Ready Nutrition

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close