*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De waarheid over buikvet

1

Kun je buikvet wegtrainen?

Iedereen heeft buikvet, zelfs mensen met een platte buik. Dat is normaal. Maar te veel buikvet kan van invloed zijn op je gezondheid, buikvet is namelijk het meest ongezonde vet.

Overtollig vet wordt door het lichaam over het algemeen opgeslagen op twee plekken: op de buik of op de heupen en billen. Een deel van je vet slaat zich op direct onder je huid. Ander vet wordt dieper opgeslagen, het zogenaamde visceraal vet.

Een beetje visceraal vet heb je nodig. Het zorgt voor demping rondom je organen. Maar als je er te veel van hebt verhoogt het de kans op het krijgen van een hoge bloeddruk, diabetes type 2, dementie, hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker.

Het is ook niet zo dat dat vet er alleen maar zit, het is een actief onderdeel van je lichaam dat verschillende ‘nare stoffen’ aanmaakt. Door teveel buikvet worden de lichaamscellen bijvoorbeeld minder gevoelig voor insuline. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel, gaat de alvleesklier meer insuline aanmaken en kunnen er verstoringen optreden. Met mogelijk diabetes tot gevolg.

Hoe weet je hoeveel buikvet je hebt?

De meest precieze manier om te meten hoeveel visceraal vet je hebt, is via een CT-scan of een MRI. Maar er is ook een veel eenvoudigere en goedkopere manier om het te checken. Pak een meetlint en meet de middelomtrek tussen de onderkant van je onderste rib en de bovenkant van je bekken. Doe dit terwijl je staat. Een gezonde middelomtrek voor mannen ligt tussen de 79 en 94 centimeter en voor vrouwen tussen de 68 en 80 centimeter.

Zelfs als je slank bent, kun je te veel visceraal vet hebben. Hoeveel je hebt is gedeeltelijk genetisch bepaald, maar hangt ook af van je leefstijl en hoe actief je bent af. Zo is uit onderzoek gebleken dat mensen die op hun gewicht letten, maar niet lichamelijk actief zijn meer visceraal vet hebben. De sleutel is actief zijn en bewegen in combinatie met een gezond eetpatroon.

In 4 stappen naar een platte buik

Er zijn vier stappen op weg naar een gezonde, plattere buik met minder vet: bewegen, dieet, slapen en minder stress.

1. Beweeg

Alleen het doen van buikspieroefeningen heeft helaas weinig zin. Oefen je hele lichaam en vooral je core stability.

2. Dieet

Gewicht verliezen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je wilt afvallen, dan zul je je eetpatroon moeten veranderen. Blijvend je overtollig kilo’s kwijtraken, bereik je niet met een tijdelijk dieet.

3. Slapen

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat er een verband is tussen slaaptekort en overgewicht. De onderzoekers zagen zowel bij volwassenen als bij kinderen een duidelijke relatie. Zorg dus voor een goede nachtrust.

4. Stress

Stress kan leiden tot een hogere productie van het hormoon cortisol, dat zorgt voor extra opslag van visceraal vet. Iedereen heeft stress, belangrijk is hoe je er mee om gaat. Relax met vrienden en familie of beweeg om stoom af te blazen.

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close