Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


De wetenschap zegt dat er niet zoiets bestaat als een suiker rush – het is eigenlijk een “suikercrash”

0

Sommige mensen geloven ten onrechte dat het consumeren van suikerachtige snacks en dranken hen een suikerstoot kan geven, of meer energie en alertheid. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Neuroscience and Biobehavioral Reviews waarschuwt echter dat suiker je humeur verslechtert en dat je je vermoeid voelt.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de Humboldt University of Berlin, de Lancaster University en de University of Warwick in het Verenigd Koninkrijk.

Sugar rush versus Sugar Crash

De onderzoekers onderzochten de mythe van de ‘suikerstorm’ en of suikerconsumptie een positief effect heeft op het humeur. Ze ontdekten dat suiker het humeur van een persoon niet verbetert. Sterker nog, het kan individuen minder alert en meer moe maken na consumptie.

In het onderzoek gebruikten Dr. Konstantinos Mantantzis (Humboldt University), Professor Elizabeth Maylor en Dr. Friederike Schlaghecken (Afdeling Psychologie van de Universiteit van Warwick), en Dr. Sandra Sunram-Lea (Lancaster University) gegevens van 31 gepubliceerde onderzoeken met minstens 1300 volwassen deelnemers. De onderzoekers bestudeerden het effect van suiker op verschillende aspecten van de stemming, zoals alertheid, woede, depressie en vermoeidheid.

Ze analyseerden ook hoe factoren zoals de hoeveelheid en het type suiker dat wordt geconsumeerd de stemming kunnen beïnvloeden. Bovendien onderzochten ze of het betrekken van veeleisende mentale en fysieke activiteiten de effecten van suikerconsumptie verandert.

De onderzoekers ontdekten dat suikerconsumptie bijna geen effect heeft op het humeur, ongeacht hoeveel suiker wordt geconsumeerd of dat de deelnemers daarna veeleisende activiteiten ondernemen.

De vrijwilligers die suiker consumeerden, voelden zich moeër en minder alert dan degenen die dat niet deden. Deze bevindingen ontkrachten het idee van een ‘suikerstorm’.

De onderzoekers hopen dat hun onderzoek kan worden gebruikt om de mythe van de ‘suikerstorm’ te verdrijven. Ze hopen ook dat het mensen kan aanmoedigen om hun suikerconsumptie te minimaliseren omwille van hun welzijn.

Mantantzis, die de studie leidde, zegt dat het idee dat suikerconsumptie het humeur kan verbeteren in de populaire cultuur veel invloed heeft gehad. Dit heeft ertoe geleid dat mensen over de hele wereld suikerhoudende dranken consumeren om alerter te worden of vermoeidheid te voorkomen. Helaas toont de studie aan dat deze claims niet onderbouwd zijn en dat suiker mensen slechter laat voelen.

Sunram-Lea concludeerde dat de toename van meldingen van diabetes, obesitas en metabool syndroom in de afgelopen jaren de noodzaak benadrukt van evidence-based voedingsstrategieën om een ​​gezonde levensstijl te bevorderen.

Tips om suiker uit uw dieet te snijden

Het kan moeilijk zijn om je suikerinname te verminderen als je van zoete snacks en drankjes houdt. Maar als u uw algehele welzijn wilt verbeteren en een gezond gewicht wilt behouden, volgt u deze tips om minder suiker te gebruiken.

Vermijd suikerhoudende ontbijtproducten zoals jam, pannenkoeken en wafels. Eet in plaats daarvan gezondere alternatieven zoals avocadotoost, gekookte eieren en havermout met fruit.
Beperk uw inname van suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensappen. Kies voor suikerarme dranken zoals fruit met water, fruit of kruidenthee en zwarte of platte witte koffie.
Vermijd zoete desserts zoals cakes, koekjes, donuts, ijs en taarten. Kies gezondere alternatieven zoals pure chocolade, een stuk vers fruit of gewone Griekse yoghurt met kaneel.
Vermijd bewerkte voedingsmiddelen zoals pizza en frisdranken vol toegevoegde suikers, kunstmatige smaakstoffen en andere additieven. Bereid in plaats daarvan maaltijden met hele voedingsmiddelen zoals vis met kruiden, specerijen en olijfolie.
Koop geen boodschappen als je honger hebt. Als u voedsel op een lege maag koopt, komt u in de verleiding om caloriearme, suikerrijke snacks te kopen, wat op de lange termijn slecht voor u kan zijn.
Volg een uitgebalanceerd dieet en vermijd een suikercrash door uw inname van suikerachtige snacks en dranken te beperken.

Bronnen:

ScienceDaily.com

Healthline.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close