Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een alternatief Telegram kanaal.
Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf


De zure waarheid over kunstmatige zoetstoffen: Onderzoek bewijst dat ze je laten aankomen, niet afvallen!

0

Veel mensen denken dat suikervrije lekkernijen een gezonde manier zijn om van zoet voedsel te genieten en ze met overgave te eten omdat ze niet denken dat ze zwaarder zullen worden vanwege minder calorieën. Dit kan echter een zeer kostbare fout blijken te zijn, aangezien onderzoek aantoont dat kunstmatige zoetstoffen mensen zelfs nog meer kilo’s aan kunnen laten komen.

Een rapport dat werd gepubliceerd in de Canadian Medical Association Journal onthult de zure waarheid over kunstmatige zoetstoffen. Na analyse van 37 onderzoeken met meer dan 400.000 mensen in een decennium, hebben ze vastgesteld dat kunstmatige zoetstoffen mensen niet helpen af ​​te vallen. In feite vonden ze dat degenen die één of meer kunstmatig gezoete dranken per dag consumeren, feitelijk een hoger risico hebben, niet alleen op gewichtstoename maar ook op hartziekten en diabetes.

Studie auteur Meghan Azad, professor in de Universiteit van Manitoba, zei: “Ik denk dat er een veronderstelling is dat wanneer er nul calorieën zijn, er geen schade is.” Ze zei dat dit onderzoek aantoont dat calorieën niet de enige factor zijn in gewichtstoename.

Andere deskundigen zijn het erover eens, omdat het aantal  onderzoeken met het thema dat zoetstoffen niet helpen verder blijft groeien. Of ze al dan niet schade aanrichten is een onderwerp van veel discussie, gezien de hoeveelheid geld die voedingsbedrijven verdienen aan deze producten. Het wordt ook gecompliceerd door het feit dat mensen die kunstmatige zoetstoffen consumeren ook vaak meer verwerkt voedsel in het algemeen eten, en dat kan ook bijdragen aan obesitas – een feit waar mensen met een financieel belang in zoetstoffen graag op wijzen.

Er zijn echter tal van onderzoeken geweest die duidelijk aantonen dat zoetstoffen gezondheidsproblemen veroorzaken. Ze interfereren bijvoorbeeld met het darmmicrobioom, waardoor de opname van voedingsstoffen wordt voorkomen. Men gelooft ook dat mensen naar zoeter voedsel gaan verlangen.

Dan is er een ander psychologisch effect dat ook mensen dikker maakt: ze denken dat omdat ze geen calorieën consumeren met hun drank, ze dat elders kunnen uitgeven. Iemand die normaal geen dessert heeft als hij frisdrank heeft gedronken bij het avondeten, kan doorgaan met bestellen na een light drankje te hebben gedronken.

Meer bewijs dat zoetstoffen gewichtstoename veroorzaken

Een studie gepubliceerd in Preventive Medicine van bijna 80.000 vrouwen ontdekte dat degenen die kunstmatige zoetstoffen gebruikten een aanzienlijk grotere kans hadden om aan te komen dan degenen die de stoffen vermeden, terwijl een studie die in Appetite werd gepubliceerd, vond dat het eten van voedingsmiddelen die sacharine en aspartaam ​​bevatten resulteerde in groter gewichtstoename dan het consumeren van suiker, zelfs wanneer de bestudeerde mensen een vergelijkbare algehele calorie-inname hadden.

Een deel van het probleem is de manier waarop uw lichaam reageert op deze zoetstoffen. Als je iets zoets eet, geeft je brein normaal gesproken dopamine af. Naast dat je je goed voelt, zorgt het er ook voor dat een hormoon genaamd leptine wordt vrijgegeven, wat je hersenen vertelt dat je vol zit als je genoeg calorieën hebt verbruikt. Hierdoor verdwijnt uw honger onder normale omstandigheden.

Dat verandert allemaal als je iets zoets eet dat geen calorieën bevat, zoals in het geval van kunstmatige zoetstoffen. De zoetheid activeert het plezierpad van je hersenen zoals gewoonlijk, maar wanneer er niet genoeg calorieën zijn om het uit te schakelen, zal je lichaam hongerig blijven en naar koolhydraten hunkeren.

De wetenschap is duidelijk: als je probeert af te vallen, zijn kunstmatige zoetstoffen niet de nuttige hulpmiddelen die je denkt dat ze zijn. In feite zullen ze waarschijnlijk het tegenovergestelde effect hebben. Verlaag langzaam je suikerconsumptie, en je zult verbaasd zijn hoeveel beter voedsel smaakt als je je smaakpapillen opnieuw hebt getraind – en je zou eindelijk kunnen zien hoe de kilo’s wegsmelten.

Bronnen:

Health.com

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close