Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij begonnen met het opzetten van een nieuwsmail.
Schrijf u nu gratis in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Deskundigen waarschuwen: mensen zijn te veel bezig met gezond eten

0

Vooral jonge vrouwen hebben er last van: ze volgen kritiekloos de ‘gezondheidsadviezen’ op van modieuze foodbloggers, die voornamelijk ‘op hun gevoel af gaan’ en niet op de wetenschap. Zo slaan ze door in gezond eten en dat is een zorgelijke ontwikkeling, vinden deskundigen.

Dat kan zelfs zo ver gaan dat mensen orthorexia ontwikkelen, een eetstoornis waarbij je obsessief bezig bent met gezonde voeding. Een van hen is de nu 22-jarige Lisa. Ze vertelt aan RTL Nieuws: “Je bent de hele tijd bezig bij te houden wat Rens Kroes of iemand anders nu weer zegt over eten. Dat paste ik dan weer toe in mijn dieet. Ik moest echt alles in de gaten houden. Het begon met kleine aanpassingen maar op het laatst functioneerde ik helemaal niet meer. Ik kon niet uit eten omdat alles in de restaurants niet goed genoeg was. Ik weigerde brood te eten, ook geen zuivel of iets wat überhaupt verpakt was.”

Als je te gezond eet, kan dat gevaarlijk worden, doordat je bijvoorbeeld bepaalde voedingsstoffen mist. Diëtiste Berdien van Wezel: “Mensen kijken heel erg naar ‘goeroes’, bekende mensen of bloggers die over eten schrijven. Ze beloven gouden bergen, maar zeggen vaak dingen die niet kloppen. En als je alleen maar doet wat jouw goeroe zegt, kan dat heel gevaarlijk zijn. Je krijgt dan allemaal tekorten, wat kan leiden tot vermoeidheid, slaaptekort en concentratieproblemen.”

Ook Tamara de Weijer, voorzitter van de Vereniging Arts en Voeding, maakt zich zorgen. Haar advies? “Ga naar de huisarts als je meer over voedsel wilt weten, en vraag daar advies over wat goede boeken over voeding zijn.”

Bron

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close